.

1970 senesinde Kepez de ŞEN kampı işletiyorum. Deniz kenrında yirmi dönüm arazi Turizm Bakanlığından belgeli gayet güzel bir tesis.
Her akşam doluyor.Çanakkale Boğazının bir özelliği var akşam üstleri rüzgar kesiyor. Turistte bu sırada geliyor. Ertesi günü rüzgar başlayınca turist öğlene kadar bekliyor bakıyor ki rüzgarın duracağı yok yavaş yavaş toplanıp kampı terk ediyorlar bir tek turist kalmıyor. Her akşam 50 civarında araba, Karavan ile dolan kamp ertesi günü bir tek araba kalmamak üzere boşalıyor.Ben buradan edindiğim bilgi ve izlenimlere göre turist denize girebilmek için rüzgar ve deniz dalgasını sevmiyor. Bazı günler hiç unutmam 3 gün rüzgar esmediği zaman kampta yer kalmıyordu. Üç günden sonra rüzgar tekrar başlayınca öğlene kadar kampta kimse kalmıyordu. Çanakkale kapsadıı alan itibarı ile rüzgarsız yerleride var bunlardan biri de Arıburnu-Küçük Kemikli burnu arası. Bu alanda savaş olmadığı ve hiçbir anıtında bulunmadığı yer geniş bir alan tutuyor. Burada deniz ve kum şahane.
Bu yer Turizm Bakanlığınca planlanıp değerlendirilse burada milyonlarca turist ağırlanır.
Bunun için Turizm Bakanlığı burasını ele alıp bir turistik yerleşim planı yapmalı. Burası mutlaka Turizme açılmalı.
Ben şuna kesin inanıyorum bir gün benim bu düşüncem tahakkuk edecek.
1963 senedinde Turizm Bakanlığı adına Belçika’da 9 ay Turizm eğitimi gördüm. Beş senede Turizm Bakanlığı Çanakkale Edirnede çalıştım. Turistik tesisler işlettim bilgi ve tecrübeme istinaden bunları yazıyor ve söylüyorum.