1962 senesinde Belçika’da idim. 9 ay kaldım Turizm stajı yaptım. Bu sıralarda Avrupa nın yarısını özel arabamla dolaştım gördüm. Benim en çok ilgimi çeken sokaklarda kedi, köpek başı boş olmayışı idi.

1962 senesinde Belçika’da idim. 9 ay kaldım Turizm stajı yaptım. Bu sıralarda Avrupa nın yarısını özel arabamla dolaştım gördüm. Benim en çok ilgimi çeken sokaklarda kedi, köpek başı boş olmayışı idi. Pek tabi sahipli ve bakımlı olanlar ayrı. Diğerlerine Devlet bakıyor.
Ben zaman zaman Avrupa’yı gördüğüme pişmanlık duyarım. Şu anda ne yazık ki sokaklarda başı boş  dolaşan kedi ve köpekler görüyorum bunlara son derece bakıp üzüntü duyuyorum. Zavallı hayvanların yiyecek gıdaları yatacak yerleri hastalıkta bakım görecek yerleri yok. Ne olur devletimiz bunlara bakacak sağlık hizmetleri verecek teşkilatlar kursa, bu o kadar çok mu zor.
Gerçi Devlet tarafından bakım yapacak teşkilatları azda fakat bu son derece yetersiz hayvanların %95 i bakımsız. Hem dinimiz gereği bunlara bakmak çok sevaptır. Bunları vatandaşlarımızdan beklemek yanlıştır. Sağlık Bakanlığı bu konuyu doğru dürüst ele alıp gerekenler ne ise yapımalıdır.