.


1950 senesinden beri Türk Sanat Müziği dinlerim. 1960 senesinde Çanakkale Kilit bahir 4. Tümen Talimgah taburunda Yd. Sb. Askerdim.  Komutanım Şekip Pınar Dur Yolcu’yu yapmamı istedi bir sene uğraştım ve bu eseri bitirdim. Her gün sabahleyin yukarı çıkar akşam inerdim. İlk maaşım ile pilli radyo aldım koltuğumun altında sabahtan akşama kadar orada müzik dinlerdim. Bu arzu ve istek bugünde devam eder. İlimizin yetiştirdiği değerli ustad (Teoman Alpay’ın) 1976 dan 1986 yılına kadar 5 yataklı özel yatında hemen hemen her gece yemek yer ve müzik yapardık. 15 Kasım 2019 Cuma günü saat 19 dan 20 ye kadar her gün TRT/Müzik Nağmeleri izlerim. Görüntü de Müzeyyen Senar’a eşlik eden tanbur Ercüment Batan ay ve  Bestekar Avni Anıl var. Müzeyyen Senar’ın adını yazdınız diğer iki çok değerli sanatçıların adını yazmadınız. Bu nasıl bir anlayış aklım almıyor. Lütfen saz sanatçıların taksim sırasında adlarını yazınız. Yazmanız ile silmeniz bir anda olmasın.
Askeri birlikten çıktıktan sonra radyomu açar  hem yukarı çıkar hem de radyo dinlerdim. Radyo dinlerken bu programda Hakkı Derman var derdim sonunda refakat eden sanatçıları sipiker sayarken Hakkı Derman’ın adı geçerdi. Bu benim hoşuma giderdi. Tanıdığım bildiğim için.
Bunu ustadımız Teoman Alpay a anlattığımda bana aynen şöyle  söyledi.  Bak dedi Hakkı Derman gibi keman, Şerif içli gibi ud bir daha Türkiye’ye gelmez demişti.