AKP 2023 seçim propaganda konuları üç aşağı beş yukarı beli.

Savunma sanayi müjdeleri
Petrol, doğalgaz ve değerli maden müjdeleri 
Dış politikada müjdeler
Bunlardan ilki olan savunma sanayi, AKP’nin en önemli propaganda malzemesidir.
Halkın gururunu okşayan, Suriye’de, Libya’da, Azerbaycan/Karabağ’da ve Ukrayna-Rusya savaşında büyük başarılara imza atan savunma sanayimizin ürünleri, hızla dost ve müttefik ülkelerin yanı sıra dünyanın da ilgisini çekmeye başlamıştır.
AKP’nin savunma sanayi propagandasını siyasetçiler değil, AKP’nin savunma sanayine atadığı yönetim kadroları yapmaktadır.
Hemen hemen her gün paylaşılan savunma sanayi haberlerinin manivelası, savunma sanayi youtuberlardır.  Youtube haber kanallarının ve twitter’ın savunma sanayi alanında duyurduğu her haber, bir iki saat içinde binlerce kere okunur, izlenirken aynı gün içerinde on binlere ve hatta yüzbinlere varan okunma ve izlenme sayısına ulaşmaktadır.
İkinci propaganda konusu olarak belirlediğimiz petrol, doğal gaz ve değerli maddenler yatakları müjdeleri, her seçim dönemin de olduğu gibi 2023 seçimlerinin de vazgeçilmez propagandasıdır.
2023 seçimleri için petrol müjdesi, Şırnak/Gabar, Manisa ve Adana ovasından verilirken, doğal gaz müjdesi Karadeniz’den gelmekte ve Doğu Akdeniz’in doğal gaz müjdesini de duyabiliriz. Hatta Libya’da bulunacak petrol yatakları da işin tuzu biberi olacaktır
Büyük barajlar ve Akkuyu nükleer santralin hayata geçirilmesi işin kreması gibi gösterilirken ,Türkiye’de altın gümüş maden yataklarının bulunması flaş haber olacaktır.
Bu propaganda mesajların çıktısı insanın algısında yaratacağı  “sıkıntılardan kurtulacağız, zengin olacağız” sanısı AKP’ye oy olarak dönüş yapmış olacaktır.
Üçüncü propaganda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Devletinin uluslararası arenada tanıtılması üzerine inşa edilecektir. Büyük olasılıkla da Rusya, Azerbaycan ve Pakistan başta olmak üzere Şanghay İşbirliği Örgütüne üye devletlerle kimi Afrika ülkeleri de KKTC’yi tanıma yarışına girecektir.
Yukarıdaki propaganda konularının her birinin gerçeklik payının yüksekliği, elbette ki Türkiye ve Türk Milletinin yararınadır.
Anlayacağınız üzere AKP’nin sessiz propaganda enstrümanları özellikle alt gelir gruplarının ve kırsal kesim kıraathanelerinin en önemli sohbet konusudur.
AKP sessiz propagandasını sürdürmede oldukça başarılı olmaktadır.
O halde muhalefet nasıl bir propaganda stratejisi uygulamalıdır?
Yaşanan ekonomik kriz ve AKP’nin yıpranmışlığı üzerinden propaganda yapmak ne derece etkili olacaktır?
AKP’nin elindeki sessiz propaganda konularını AKP elinden almadan sürdürülecek bir seçim propagandası ile muhalefet partilerinin başarılı olması mümkün olabilir mi?