Azerbaycan Türk dünyasının akciğeridir. Türk dünyası Azerbaycan’la nefes alır. Azerbaycan’ın gücü ve kudreti, Türk dünyasının sağlık ve zindeliğinden anlaşılır.

Ne yazık ki Azerbaycan 1920 yılında Rusya tarafından iki parçaya ayrılmış, Nahcivan, anavatanı Azerbaycan’dan ayrı düşürülmüştür. Bu kopukluk, bu bölünmüşlük nedeniyle hem Nahcivan ve hem de Türkiye, Türk dünyası ile doğrudan kara hudutları üzerinden birbirine bağlanamamıştır. Türk dünyası, o yıldan bu yana suni solunum cihazına bağlı yaşamaktadır.
Ama artık şartlar değişmiştir.  
Azerbaycan - Ermenistan arasında yaşanan Karabağ Savaşı bu ayrılığı gayrılığı noktalamıştır.
Azerbaycan, Karabağ’da Ermenistan’ı eze eze yenmesinden sonra Nahcivan’la doğrudan karadan bağlantı kurma olanağını elde etmek üzeredir. İşte bu bağlantı Zengezur Koridoru üzerinden olacaktır. Azerbaycan, Nahcivan’la kara ve demir yolu bağlantısını, Zengezur Koridoru sayesinde sağlayacaktır.
Zengezur, bir Türk toprağıyken Rusya tarafından 1920 yılında Azerbaycan’dan koparılarak Ermenistan’a verilen bir Türk yurdudur. 
Ermenistan’ın en güneyinde, İran sınırına yakın bir bölge olan Zengezur’da açılacak olan koridorla Nahcivan ve Türkiye, direkt olarak Azerbaycan’la ve Türk dünyası ile bağlantı kurmuş olacaktır. 
Ermenistan’ın Zengezur koridorunun açılmasına razı gelme sebebi, her ne kadar Karabağ Savaşında aldığı yenilgi gibi görülse de, esas neden, yıllardır Azerbaycan Devleti’ne ve Türk Milletine verdiği büyük zararın en hafif şekilde fatura edilmesinden başka bir şey değildir.
Olasılıkla da 2024 yılında Türkiye,Nahcivan ve Azerbaycan Zengezur Koridoru ile ebediyen bir birine bağlanmış olacaktır.
Zengezur Koridoru, Türk dünyasının şah damarıdır.
Tarihsel olarak bir asırdır kopuk olan Türkiye ve Türk dünyası, artık Zengezur Koridoru ile bir vücut haline gelecektir.  
Şimdi vakit, Türkiye’de de  Zengezur Koridorları açma vaktidir.
Türkiye’de yaşayan, Türk vatandaşı da olan, ama bilerek veya bilmeden Türklüğe, Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyetinin kurucu değerlerine ve Türk Milletine düşmanlık peşinde koşan zihniyetlere ve kalplere yeni Zengezur Koridorları açmamız gerekmektedir.
Ülkemizdeki kimi cemaat ve tarikatlar, PKK  ve benzeri etnik, yıkıcı ve bölücü örgütler Türklük ve Atatürk konusunda, saf ve masum insanlarımızın zihnine giden milli şuur kanallarını tıkamıştır.  
2023 yılı seçimleri, tıkanan milli kanalları açacak yegâne çözümdür.
2023 seçimlerinin en büyük amacı, zihinleri bulandırılan insanlarımızın zihinlerine ve kalplerine      “ Ne Mutlu Türküm Diyen” diyen kültürel Türklük şuurunun ve Atatürk sevgisinin Zengezur Koridorlarını yeniden açmak olmalıdır.
Türk Milletinin milli şuuru yüksek, ahlaklı ve namuslu siyasetçileri; Türk Milletine, Atatürk’e, devletimizin kurucu değerlerine ve milli bütünlüğüne düşman olan tüm yapıları yasal olarak dağıtmalıdır.
Çünkü bu yüzyıl, Türk Milletinin yüzyılıdır.
Dünyadaki Türk Devlet adamları ve özellikle Türkiye’nin Türk siyasetçileri, yavaş yavaş şekillenmeye başlayan Birleşik Türk Devletlerinin lokomotifinin Türkiye olduğunu asla unutmadan gönüllere ve akıllara açılan Zengezur Koridorlarını açık tutmalıdır.