Turan, yapılan yatırımları tarım alanlarına zarar vermeden yapıldığını belirterek ““Köprümüzü ve diğer yatırımlarımızı yaparken  asla tarıma zarar vermeden yapmayı görev bildik.  8 tane özel tarım ovasını, Tarım Sit Alanı ilan ettirdik” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, 37. Kiraz Festivali ödül törenine katıldı. Festivallin kapanış töreninde gerçekleştirilen ödül töreni öncesinde bir konuşma yapan AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan burada yaptığı açıklamada Lapseki’ye ve Çanakkale’ye yapılan yatırımları değerlendirdi. Turan yaptığı konuşmada “Türkiye’nin değil,  dünyanın en uzunu asma köprüsünün bir ayağı Lapseki’de oldu.  Bununla gurur duyuyorum. Zaman zaman duyuyorum, araç az geçiyormuş, çok geçiyormuş. Bir Lapsekili olarak söylüyorum.  Yıllarca İstanbul’a karda kışta öğrenci olarak giden biri olarak söylüyorum.  Bir tek araç geçmese, Çanakkale’nin öğrencisi, hastası, Üreten çiftçisi, sanayicisi için bu köprü olmazsa olmazdı.  Araç geçme sayısı bir ölçüm birimidir.  Bugün az, yarın çok olur.  Ama şimdiden söylüyorum ki bu köprü Çanakkale’ye olan borcunu ödedi.  30 yıldan beri %50 doluluk oranını bulmayan  Merkez OSB’si köprü açılınca doldu.  Ezine OSB’si adeta yatırımcıların kapıştığı bir yer haline geldi.  Lapseki sanayisini büyütmek için yer arıyor. Gelibolu, Biga keza öyle.  Köprü’den tek araç geçmese bile bizim buradaki ulaşım garantidir. Yağmur yağdı, kar yağdı, vapur kalkar mı? Endişesi olmadığı için  turizmcinin daha fazla, sanayicinin daha fazla, çiftçinin daha fazla  ilgi gösterdiği yer haline geldi.  Lapsekililer iyi bilir, beş sene öncesine kadar arazimiz daha kıymetli değil mi?  Lapseki’nin bir evladı olarak söylüyorum, toprağınızı mecbur kalmadıkça satmayın.  Bu daha yeni başlıyor. Yarın OSB’ler bittiğinde  Köprümüzün otobanı Lapseki’den Savaştepe’ye kadar uzatıldığında  çok daha farklı ekonomik değerlerle karşılaşacağız.  Kirazımız, zeytinimiz, peynirimiz çok daha rahat ihraç imkanı olacak.  Pazar sabahı İstanbul’a dönmeye çalışan turist, hepsi Pazartesi sabahına kalmaya başladılar.  Turizmciler söylüyor, sabah 7’de çıkıyor 10’da iş yerinde.  Gemi kalkar mı? Derdi yok.  O yüzden Köprümüz sadece bir manzara değil, Çanakkale’nin her yatırımına omuz veren özel bir yapı oldu” dedi.
Zincir Bozan’ı Turizme Kazandırıyoruz
Konuşmasında, Lapseki İlçesi sınırları içerisinde yer alan, 80 darbesinde siyasilerin kaldığı yerlerden biri olan Zincir Bozan projesine de değinen AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan “Lapseki için kıymetli bir proje olan Çınar Altı, Lapseki’nin eski merkezi.  Orası, dış cepheleri ile, taş yolları ile  öyle bir hale gelsin ki sahile ya da köprüye gelen  Lapseki Merkeze de çay içmeye gitsin.  Sahilden başka içerde bir Lapseki daha varmış görsünler istiyoruz.  Çardak bizim göz bebeğimiz. Çanakkale’nin hızlı gelişen Teknopark’ı  yakın zamanda Çardak Merkez’de hizmet etmeye başlayacak.  Onlarca firmanın Mavi yakalısı, mühendisi  Ar-Ge faaliyetlerini Çardak’ta üretmeye başlayacak.  Zincirbozan, Erbakan Hocanın,  Deniz Baykal’ın, Bülent Ecevit’in,  Süleyman Demirel’in 80 darbesinde  hapis yattığıo mekanı ayağa kaldırarak  hem müze, hem de misafirhane yaparak  bölgemizde turizm ile ilgili bir iddia daha ortaya koymak istiyoruz” dedi.
Yatırımlar Tarıma Zarar Vermeden Yapılıyor
Yapılan yatırımların tarıma zarar verilmeden yapıldığını, bu yüzden Valiliğin kıyı kesimlerine yönelik yapmaya başladığı imar planına da değinen AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan “Köprümüzü ve diğer yatırımlarımızı yaparken  asla tarıma zarar vermeden yapmayı görev bildik.  8 tane özel tarım ovasını, Tarım Sit Alanı ilan ettirdik.  Şimdi Valiliğimiz çalışıyor, bütün boğazı  görsel bütünlükle beraber Muhtar ayrı,  ilçe ayrı, Belediye ayrı, Özel İdare ayrı imar planı yapmasın diye tek bir merkezden şık görsellerle beraber  eşit, adil, şık bir imar planı düzeni üzerinde çalışma yapıyorlar.  Derdimiz bölge tarıma zarar vermeden ayağa kalksın.  Dünyanın da, Çanakkale’nin de tarım bir gerçeği.  O yüzden pandemi başta olmak üzere son dönem bize gösterdi ki  tarımsız bir dünya, zayıf bir dünya” dedi.
Daha Güçlü Olmak İçin Bir ve Beraber Olmalıyız
Bülent Turan konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı da vererek “Dertlerimiz, sorunlarımız oluyor. Dünyadaki savaşlara, pandemi konjektörüne  bağlı olarak  o süreç bizi de etkiliyor.  Köyleri gezerken sorunları dinliyorum ve görüyorum ki sorunlarımız ortak.  Ama şunu söyleyebilirim tüm sorunları nasıl aştıysak, şu anda içinden geçtiğimiz  dünyadaki konjektöre bağlı sorunları da aşmak bizim boynumuzun borcu.  Beraber aşacağız ve beraber büyüyeceğiz. Türkiye güçlü bir ülke.  Anlık rüzgarlarla sallanacak bir ülke değil.  Anlık reflekslerle zayıflayacak bir ülke değil.  Türkiye güçlü olmasa Libya’da Türk askerinin ne işi var?  Türkiye güçlü olmazsa Kuzey Kıbrıs’ta Kapalı Maraş açılabilir miydi? Türkiye güçlü olmasa yıllardan beri Ermenistan güçleri altında ezilen topraklarımız  özgürlüğe kavuşabilir miydi?  Güçlü olmasak Mavi vatanda haklarımızı koruyabilir miydik? Türkiye’miz büyümeye, güçlenmeye devam edecektir, yeter ki birliğimizi beraberliğimizi bozmayalım. Siyasi polemik kavga tartışma olur.  Ama bayrağımızın, ülkemizin, dış politikamızın  milli değerlerimizin bir ve beraber olduğunu tüm dünyaya haykırmak zorundayız” dedi.
Kim Yanlış Yaparsa, Tarihteki Hatasına Bir Kez Daha Baksın
Köprü oldu, balıkçılarımızın, kiraz, şeftali üreticilerimizin  pazarı İstanbul’a bir adım daha yaklaştı. Lapseki’den Yenice’ye 120 kilometre.  Lapseki’den İpsala Kapısı 120 kilometre.  Yani Köprünün geçiş imkanı ile beraber yağmur yağdı, kar yağdı, vapur kalkmadı engeli kalkınca  Avrupa’ya bir adım daha yaklaştık. Biz bölgemizde kavga istemiyoruz. Biz bölgemizde endişeli bir süreç istemiyoruz. Ekonomimizi büyütmek, demokrasimizi büyütmek, ülkemizi büyütmek istiyoruz. Kirazımızı 120 kilometre ileride Avrupa'ya otoban üzerinden ihraç etmek istiyoruz. Zaman zaman en yakın komşumuz Yunanistan, diplomatik teamüllere uymayan siyasi ahlaka aykırı, gereksiz, anlamsız çıkışlar yapıyor, açıklamalar yapıyor. Bizim derdimiz ürettiğimiz kirazın, şeftalinin Avrupa'ya Yunanistan üzerinden ihracının önünü açmak. Hiçbir başka talebimiz yok. Ancak şunu söylemek isterim, kim yanlış yaparsa tarihteki hatırasına bir kez daha baksın. Şu karşı topraklarda Seyit Onbaşı'nın, Yahya Çavuş'un, Anafartalar Kahramanı Atatürk'ün hatırası bugün Lapseki’de yaşıyor. Tarihe bakılsın. Ona göre cevap verilsin” dedi.
Bölge Barışına Asla Ve Asla Hizmet Etmez
Festivalde konuşan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise Ege'de Yunan adalarının silahlandırılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kurtulmuş, "Burnumuzun dibinde, Adalar Denizi'nde sivil adalar olması gereken hemen Ege'de, şurada karşımızdaki adaların silahlandırılması, bölge barışına asla ve asla yardım etmez, bölge barışına hizmet etmez. Buradan komşumuz olan Yunanistan'a şunu söylemek istiyoruz. Bizim işimiz barışladır. Bizim işimiz kardeşlikledir. Bizim işimiz dostlukladır. Biz meselelerimizi, Yunanistan ile olan meselelerimizi de görüşerek, konuşarak, müzakereyle çözmek isteriz. Ama Yunanistan başkalarının kuyruğuna takılarak kendilerinin sırtını sıvazlayanlara asla prim vermesin ve meseleleri içinden çıkılmaz, çözülmez bir hale getirmesin. Türkiye ne Doğu Akdeniz'de, ne Mavi Vatan'da, ne Adalar Denizi'nde, ne de bütün bu coğrafyada hiçbir hakkının çiğnenmesine göz yummayacak, müsaade etmeyecektir" dedi.
Cuma Deren