Biga İlçesinde  muhtarlara yönelik  Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 12 saat süren ‘Aile İlk Yardım’ kursu açıldı. Kursta muhtarlar  ilkyardım konusunda bilgilendirildi.

Evde, sokakta, okulda, işte, kısacası hayatın  her alanında kaza riskinin var sayıldığı ver acil müdahalenin önemli olduğu günümüzde, rahatsız olan kişilere bilinçli olarak  ilk yardım da büyük önem taşıyor. Sağlık ekipleri gelene kadar geçen sürede rahatsız olan kişi zamanla yarışırken uygulanacak ilk yardım belki de onu hayatta tutacak. Bu kapsamda tüm insanların bilmesi gereken önemli görevlerden biri olan ilk yardımın Muhtarlara aktarılması amacı ile Biga Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından merkez mahalle ve köy muhtarlarına yönelik daha önce ilki olan ‘Aile Okulu’ kursu eğitimi verilirken şimdi ise Ailede İlk Yardım kursu eğitimi verildi.
Muhtarlar kurs boyunca aile içi iletişim, trafik, çevre ce iklim farkındalığı gibi konularda eğitim aldı. İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında muhtarlara yönelik düzenlenen kurslardan ikincisi  olan  Ailede İlk Yardım  kursu Biga Merkez Mahalle ve Köy muhtarların yoğun katılımı ile Muhtarlar Dernek Lokalinde yapıldı. Rehber öğretmen Oktay Taşdemir tarafından verilen kursun 12 saat sürdüğü öğrenildi. Kurslarda muhtarlara sosyal ve duygusal beceri eğitimi, aile içi iletişim becerileri, ahlaki gelişim, bağımlılık, çatışma, stres yönetimi gibi konularda eğitim veriliyor. Kurs sonunda katılım belgesinin verileceği belirtildi.
 
Haber Merkezi