Bu kapsamda bu yıl 6. Kez Mavi Bayrak alan Gelibolu Belediyesi Hamza Koy Plajında Mavi Bayrak Kabotaj Bayramında göndere çekilecek.

Özellikle Marmara denizinde yaşanan müzilaj nedeni ile bir çok il bu yıl Mavi Bayrak almazken, Çanakkale’de neredeyse her plaja mavi bayrak verildi. Denizin kirli olmadığı, güvenlik tedbirleri ve çevre düzenlemesinin en uygun olduğu plajlara  Türkiye Çevre Eğitim Vakfı tarafından verilen Mavi Bayrak sayısında Çanakkale’de bu yıl rakam çok yüksek. Çanakkale Belediyesinin yanı sıra İlçe Belediyelerine ait plajlara da bayrak verildi.  Bu kapsamda  Mavi Bayrak bu yıl Gelibolu’daki Hamzakoy Halk Plajında üst üste 6’ncı kez dalgalanacak. Kriterleri taşıyan Hamzakoy plajı için TÜRÇEV’in Kuzey Ege İller Koordinatörü Doğan Karataş mavi bayrağı Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’a verdi.  1 Temmuz Kabotaj bayramında  Mavi Bayrak törenle Hamza Koy plajına asılacak.
Belediye Başkanı Mustafa Özacar, bayrak teslim aldıktan sonra yaptığı açıklamada Bayrağın 1 Temmuzda göndere çekileceğini belirterek  “2017 yılından bu yana tamamı ile halka açık ücretsiz olarak hizmet veren Hamzakoy Halk Plajımızda dalgalanmaya devam eden Mavi Bayrak, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramında düzenlenecek törenle bir kez daha göndere çekilecek. Bayrağımızı Türkiye Çevre Eğitim Vakfı Kuzey Ege İller Koordinatörü Doğan Karataş’tan teslim aldık” açıklamasında bulundu.
 
Şerife Erdem