Her gün birbirinden güzel etkinliklerin, yarışmaların gerçekleştirildiği, dolu dolu geçen festivalin finalinde  Ünlü Sanatçı Zara konser verdi.  Lapseki başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden de gelen vatandaşlar konser alanını doldurdu. Muhteşem finalde Zara, Türküleri ile coşturdu.

Koronavirüs nedeni ile üç yıldır gerçekleştirilemeyen Lapseki Belediyesi Geleneksel Kiraz Festivali bu yıl 37’cisi düzenlendi. Kitap Fuarı, İmza Günleri, Minder Güreşleri, Yelken Yarışları, Futbol Turnuvası, Kadınlara Yönelik Yemek Yarışması, Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması, Halk Oyunları Gösterileri, Türk Sanat Müziği Ve Türk Halk Müziği Konseri, Yerel Sanatçılarımızın Konserleri İle Coşkulu Etkinliklere Yer Verilen festivalde vatandaşlar hem eğlendi hem de çeşitli etkinliklere katılma fırsatı buldu.  Festival Pazar akşamı gerçekleştirilen Zara Konseri ile final yaptı. Düzenlenen Final gecesinde konser öncesi dereceye giren yarışmacılar için düzenlenen  ödül törenine AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Lapseki Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Yarışmaların Kazananları Ödüllendirildi
 
Programın açılışının ardından Festival boyunca çeşitli alanlarda derece alan yarışmacıların ödülleri verildi. Futbol Turnuvası, Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması, Kadınlara Yönelik Yemek Yarışması ve Bu yıl kiraz yarışmalarında dereceye giren  yarışmacılara ödülleri, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İlçe Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya  tarafından takdim edildi.
 
Sadece Bir Festival Gerçekleştirmiyoruz, Birlik Beraberlik Mesajı Veriyoruz
 
Ödül töreni sonrasında bir açıklama yapan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz “Bu sene yine festival heyecanını ve coşkusunu hep birlikte yaşıyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Lapseki’mizi tanıtmak, geleneklerimizi yaşatmak, bir ve beraber olmak, şehrimizin değerlerini tüm Türkiye ile paylaşmak noktasında festivallerimizin önemi çok büyük olduğunu düşünüyoruz.  Bu yıl festivalimizde, Kitap Fuarı, İmza Günleri, Minder Güreşleri, Yelken Yarışları, Futbol Turnuvası, Kadınlara Yönelik Yemek Yarışması, Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması, Halk Oyunları Gösterileri, Türk Sanat Müziği Ve Türk Halk Müziği Konseri, Yerel Sanatçılarımızın Konserleri ile coşkulu etkinliklere yer verdik.  İlçemizde ilk defa yöresel ürünler fuarı ile tarım, hayvancılık, ve otomotiv fuarı düzenledik. Köprüsüyle, kirazıyla, şeftalisiyle, tarımı ve turizmiyle birlikte, bölgede yıldızı parlayan ilçelerden biri olduk. Sevgili Lapsekililer, sizlerden aldığımız güçle, ilçemizin ihtiyacı olan alt yapısı ve üst yapısı ile birlikte, sizlerin talepleri ve beklentileri doğrultusunda, ilçemizde büyük projeler gerçekleştirdik ve yeni projelerimiz ile hayallerimizi gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz. Biz burada, sadece bir festival gerçekleştirmiyoruz. Bugün burada, el ele gönül gönüle vererek; kardeşliğimizin ve beraberliğimizin asla bozulmayacağının da mesajını veriyoruz. Duruşuyla, türküleriyle, sesi ile çok sevilen, bizlerin de çok sevdiği bir sanatçıyı Lapseki’mizde ağırladığımız için gururluyuz. sizleri çok değerli sanatçımız Zara hanımefendi ile buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
 
İddia Ediyoruz, Dünyanın En Özel Kirazı Lapseki’de Yetişiyor
 
AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise yaptığı açıklamada, Dünyanın en özel kirazının Lapseki’de yetiştirildiğini belirterek “Büyüyen yıldızımız Lapseki, Çanakkale içine bam başka bir marka.  Tarihi hatırasıyla, potansiyel turizmi ile  gelişen tarımı ile ayrı bir marka olmayı hak ediyor. Daha geçen hafta Ankara’da  ziraat odamız, kaymakamımız, Ticaret Odamız, ilgili üniversitedeki hocalarımız hep beraber çalışarak,  Çanakkale’nin Lapseki İlçesindeki  şeftalimizin coğrafi işaret tescilini yaptırdık.  Artık tüm dünyada özel bir Lapseki şeftalisi var.  Bunun tescili çok kıymetli. Ancak bugün  başka kıymetli bir ürünümüz için 37.’sini yaptığımız  Kiraz Festivali için bir aradayız.  Bizim kirazımız, aromasıyla, tadıyla, büyüklüğü ile  çok özel. İddia ediyoruz ki dünyamızın en özel kirazları bu bölgede yetişiyor.   Türkiye’de %4 oranında kiraz Çanakkale’de yetiştiriliyor.  Çanakkale’de üretilen 30 bin ton kirazın 10 bin tonu da  Lapseki’de yetiştiriliyor.  O yüzden de Belediye Başkanımız yeni dönemde daha fazla ihraç olsun,  daha fazla tanıtılsın diye büyük bir festivale imza atarak , her gün çeşitli etkinlikler yaparak  finalini yaptığımız çok özel bir festival düzenledi” dedi.
 
Zara’dan Muhteşem Konser! Konser Alanı Doldu Taştı
 
Dolu dolu geçen bir Kiraz Festivalinin final gecesinde ünlü sanatçı Zara sahne aldı. Seslendirdiği türkülerle gönüllere taht kuran Ünlü Sanatçıyı dinlemek için Lapseki İlçesinin yanı sıra  civar ile ve ilçelerden de gelen vatandaşlar konsere dakikalar kala alanı doldurdu. Zara’nın sahneye çıkması ile iyice artan kalabalık  meydandan taştı.  Binlerce kişinin katıldığı konserde Zara,  sevilen türküleri seslendirdi.  Kalabalığın da ünlü türkücüye eşlik ettiği  konser büyük bir coşku ile gerçekleştirildi.
 
Cuma Deren