.
104 yıl öncesinde tarihe geçen sözü unutan bir isme en güzel dersi Gelibolu polisi vermiş. Alkışlamak elde değil.
İşlediği cinayet sonrası sırra kadem bastığını sanan ve yıllarca da Adaletin elinden kaçmayı başaranı Polisin dikkatli çalışması; “Hooop buraya kadar” dedirten başarıyla sonuçlanmış. Ayrıntıları, bir film senaryosunu andırır bu hikaye pek dikkatimi çekti.
Meslektaşlarımın haberi anlatır başlığı da pek sevimliydi. “SON DURAK GELİBOLU… !”
Yıllar önce, Antalya’da işlediği duble cinayet sonrası, Çanakkale şehir merkezinde kıskıvrak edilen bir isim geldi aklıma. Hayli uzun süre kaçmıştı o isim de adaletin elinden. Hatırımda kaldığı kadarıyla Erkan mıydı neydi ismi. Biz onu kısaca müdür diye isimlendirmiştik. Çnükü, ne vakit ismi sorulsa, müdür diyormuş kendine.
Neyse, o da hakkını buldu. Hem de, tıpkı son örneğinde Gelibolu polisinin yaptığı gibi, Çanakkale polisinin hayli dikkatli çalışmasıydı o ismi adaletin eline teslim etmeye yeten.
Şimdi bir yeni hikaye. Kahramanlar ise, Gelibolu polisi.
Bir meslektaşım kaleme aldığı haberini paylaştı dün benimle. Şöyle aktarıyordu yaşanılanları; “Gelibolu’da Filmleri aratmayacak bir yakalanma hikayesi yaşandı.” İfadesiyle.
Özetle konudan bahsedecek olursam, mevzuu şu; “2014 yılında Aydın Söke Otogarında Kanlı Hesaplaşma manşetleriyle gündeme düşen cinayetin faaliyşmiş Gelibolu’da ensenelen zanlı.
Faili belli o cinayetin ardından, uzun süre sırra kadem basmayı başarmış bu kişi, sonrası Gelibolu’da enselenivermiş.
İşlendiği cinayet ardından, sahte kimlikle 5 yıldır ülkenin çeşitli yerlerinde saklanmayı bilmiş bu kişi, Gelibolu polisinin takdiri fazlasıyla hak eden çalışmasından kaçmayı başaramamış.
Sokakta pek çok kez şikayet içeren sözlerle işittiğimiz, çoğumuzun neden ise rahatsızlık duyduğumuz polis uygulamasının ne denli gerektiğini gösterir ayrıntılar var aslında bu haberin içinde. Polis uygulamasından rahatsızlık duyanlara, “Buyurun size güzel bir örnek” diyebileceğim ayrıntılar bunlar.
Huzur ve güvenin bakii kılınması amacıyla gerçekleşen o uygulamanın önemini, yaşanılan bu son örnek bence tescillemeli.
Hep soruyorum kendime; Kim neden istemiyor olabilir ki, amacı hepimizin güveni için gerçekleşen polis uygulamalarını? Rahatsızlık niye yani…?
Gelibolu polisinin , huzur ve güveni amaçlayan uygulamasında, dikkatlice tavrı sayesinde cinayet zanlısının yakalanmasına kim muhalif olabilir ki, yakalanan zanlının dışında..
Gelibolu, dünyanın tanıdığı bir isim. Gallipoli… diye de çok bilinir. Böylesine dünyanın ismini ezber ettiği bir noktada, Çanakkale Geçzilmez’i birebir yaşayan çanlıya gelince…
Merak buyurmasın kimse; şimdi adaletin şefkatli ellerinde…
Olaydan söz edeyim nihayet. O kadar laf salatası sonrasında, nihayet gelebildim detaylara.
Olu şu; Gelibolu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yapmış olduğu Asayiş uygulamasında şüpheli tavırlar sergileyen cinayet zanlısı C.B. ekipleri kandırmayı başaramıyor.
Polisin dikkati sayesinde kendini ele veriyor yıllardır kaçım kaçım haldeki bu kişi
İşlemiş olduğu Cinayet sonrası Yaklaşık 5 yıldır kardeşine ait kimlik bilgilerini kullanarak, önce İzmir’e ardından Çanakkale, Gökçeada ve Ayvacık ilçelerinde yaşam sürmüş gizlice.
Aslında şu bildik hikayedeki gibi, çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, üç sıçrar. Sonrası malum…
Sahte kimliğe bürünen, kardeşinin ismiyle yaşamayı sürdüren bu kişi, kaçmayı da, yaşamayı da başarmış bir noktaya kadar, sonrası Gelibolu. Ve de son durak.
Gelibolu İlçe Emniyet Müdürlüğü personelinin dikkati sayesinde yakalanan şahısın, uzun süreli kaçışı sona ere dursun, Gelibolu polisini bence bu gün herkes yürekten kutlamalı.
Kimine göre abartılı sözler ifadeler kullanmış olabilirim. Lakin, Gelibolu polisinin başarısını atlamak, görmemek, umursamamak ve de bu başarıyı aktarmamak, olamazdı.
İnsana dokunan, polisin şevkatli yüzünü gösterdiği gibi, uygulama noktasında da, özellikle sosyal etkinlikleriyle dolu çalışmaları, ilçe halkında hep beğeni toplayan Gelibolu polisine, bir de Maşallah diyorum. Allah nazarlardan korusun.
Bu arada sözünü etmeden edemeyeceğim. İlçe müdürleri Şafak bey, ben gibi çoğu meslektaşımın tanıdığı sevdiğidir. Azıcık da torpili hak eden bir isimdir bence. Müdür bey, ellerinize sağlık.
Moral motive olmuş personelin harikalar yaratmış. Dikkatleri yeter. Sağ olun her daim.