Hasar tespiti -1 İYİ Partiye sataşmayan var mı?

 
Kılıçdaroğlu seçimi kaybettirdi, suçu meral Akşener’e ve İYİ Parti’ye yüklemeye kalktılar.
Genel Başkanlarının ve kurmaylarının stratejik hatalarından dolayı CHP hem oy hem de milletvekilliklerini kaybetti ama suçu yine İYİ Parti ile yapılan ittifaka bağladılar.
Oysaki Meral Akşener siyasi harakiri yapmayı göze alarak, altılı masadaki beşlinin hoyratlığına rağmen  Millet ittifakına umut bağlayanları sahipsiz koymama adına, partisinin oylarını düşürme pahasına Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıkladı.
Hepimiz biliyoruz ki, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sırf cumhurbaşkanı adayı ilan edilebilmek için piyasa seçmen değeri yüzde birin altındaki partilere, onar on beşer  milletvekilliği dağıtarak hem kendine, hem CHP ve İYİ Parti’ye ve hem de Türk halkına hazmedilemeyecek derecede bir yenilgiyi yaşatmayı göze aldı ve kaybetti. Ama kabahat yine Meral Akşener’e ve İyi Parti’ye mal edilmeye çalışıldı.
 
Kim ne derse desin Meral Akşener stratejik olarak HATA YAPMAMIŞTIR.
Çünkü Meral Akşener, CHP-İYİ Parti ikilisinin SEÇİLEBİLİR BİR ADAYLA, seçimlere girdiği taktirde, ülkeyi sürüklendiği bunalımdan kurtaracağını adı gibi biliyordu.
Ama oyunu Kılıçdaroğlu bozdu.
Yanına AKP çıktısı partileri aldı, kendini bunlar vasıtasıyla cumhurbaşkanı adayı ilan etti.
Mahir Kaynak’ın anlayış ve istihbaratçı mantık ifadesiyle, Millet ittifakından kim kârlı çıktıysa bu denklemi ve bu operasyondu yapanlarda onlardır.
Kimler Millet ittifakına seçim kaybettirip kârlı çıktıysa, zımnen Cumhur ittifakına seçimleri kazandıranlar da onlardır.
Millet ittifakının kurulmasından kârlı çıkanlar açık açık bellidir. Deva, Gelecek ve Saadet Partisidir.  Endirekt AKP’dir MHP’dir,
 
Hasar Tespiti -2
Kılıçdaroğlu’nu AKP çıktısı partilerle ittifaka, kim ya da kimler teşvik etmiştir.
Kılıçdaroğlu’nu İYİ Parti yerine, AKP çıktısı partilerle kucak kucağa sarmaş dolaş yapan CHP kurmayları, danışmanları veya başkaları kimlerdir?
Kimler İYİ parti Genel Başkanını ve İYİ Partiyi ötekileştirme konusunda Kılıçdaroğlu’nu ikna etmiştir?
Kılıçdaroğlu seçimi kaybedince CHP içerinde kimler kazançlı çıkmıştır?
Kılıçdaroğlu’nun seçimler sonrası kendisi hariç, partideki tüm kadroları yenilemesi CHP için bir yenilik midir? Yoksa bir göz boyama mıdır?
Kılıçdaroğlu ve eski ekibinin Erdoğan’a bir zafer daha kazandırma gibi bir misyonu ve amacı olabilir mi?
Belediye seçimlerinde İYİ Partisiz bir CHP nasıl bir başarı elde edebilir?
Belediye seçimlerinde CHP, birçok il, ilçe ve beldede seçimlerini kazanabilmesi için İYİ Parti’ye büyük ihtiyaç duyacaktır.
Ama ne yazık ki CHP içerindeki kimi aklı evveleler İYİ Parti’nin suratına kapı çarpmaktadırlar.
 
Hasar Tespiti -3
İYİ Partiye kongre öncesinde saldıran kimlerdir? Ve neden saldırıya geçtiler?
Herkes şunu bilmelidir ki; İYİ Parti artık rayına oturmuş bir partidir ve bu saatten sonra hem AKP’nin ve hem de CHP’nin en büyük rakibidir.
Bu günün yarınının da olduğunu bilmeyecek kadar dar görüşlü olan CHP’li yöneticiler CHP’nin en büyük hatasıdır. Ayrıca kendisini CHP’nin kurumsal kimliğinin üstünde bir konumda gören kimi aykırı tipler, CHP’ye en büyük zararı verenlerdir. CHP içindeki Truva atları var mıdır? Varsa bunların finansör ve destekçisi kimlerdir?
İYİ Parti’ye AKP ve MHP cenahının ve Kılıçdaroğlu CHP’sinin ve Kılıçdaroğlu destekli AKP çıktısı partilerin İYİ Partiye saldırmaları da son derece doğaldır. Çünkü evrensel kuraldır Rakibimin rakibi ortağımdır- düşmanımın düşmanı dostumdur.
MHP ve AKP ikilisinin direkt veya endirekt olarak İYİ Partiyi zayıflatmaya çalışmaları kendi gelecekleri açısından hayati önemdedir. Çünkü İYİ Parti’nin yükselişi, onların çöküşüdür.  Öyle de olacağa benzemektedir.
AKP ve MHP ikilisinin devletin ve iktidarında olanaklarını kullanarak İYİ Parti içinden birilerini devşirmesi, oldukça olası bir durumdur. Kongre süreci öncesinde ve sonrasında İYİ Parti’yi karalamaya çalışanlar, istifa edenler böylesi bir durumun favorisi de olabilirler.
 
Hasar Tespiti -3
Meral Akşener Seçimler öncesinde aldığı kararları tartışmasız kabul edenlerle önce destekleyip sonra da desteğini çekenleri iyi tahlil etmelidir.
Akşener bu kongrede, mümkün olduğu kadar partiye neferlik yapacak şahsiyetleri yönetim kadrolarına almalıdır.
İYİ Parti’ye Atatürk çizgisinde ideolojik derinlik kazandıracak ideologları partiye kazandırmalı ve onları yoğun bir çalışmanın içerisine kanalize etmelidir.
İl ve ilçe başkanlıklarında kurumsal çalışmaya uygun olmayan, bireyselliğin ötesine geçemeyen, küçük olsun benim olsun anlayışındaki kadroları tasfiye etmelidir.
Yerel teşkilatlara motivasyon sağlamak için  il ve ilçe başkan ve yöneticilerinin; aday belirlemede bir kontenjanının veya en azından bir söz hakkının ve/veya  tercihinin de aday belirlemede önemli olduğunu ilan etmelidir.
Aksi taktirde parti teşkilatları hep aynı tip düşüncedeki  veya aynı kolonik çıkarcıların eline düşmüş olacaktır.
Teşkilatlarda oldukça dar kadroların kontrolü ele geçirmes,i   teşkilatların moral ve motivasyonunu düşürdüğü gibi, il ve ilçedeki yöneticilerinin veya yönetici olmayı düşünenlerin  kendini değersiz görmesine ve dolgu maddesi gibi hissetmesine sbep olmaktadır. Parti içerinden önü tıkalı yönetici veya yönetici adayları önce partiden soğuyacak, sonra da partiden kopacak ve hatta partiye zarar vermeye başlayacaklardır.
İYİ Parti Genel Başkan, kendisine bağlı “siyasi yetenek avcısı” danışmalar kadrosu kurulmalıdır.
Bu sayede gerek yerelde ve gerekse Türkiye genelinde İYİ Partiye katkı sağlayacak şahsiyetleri partiye kazandırmalı veya parti yönetimlerine getirmelidir.
İYİ Parti,  öncelikle bir kentliler partisi olduğunu aklından çıkarmamalıdır. Köy okulları açılmadığı sürece kırsal kesimi kazanması oldukça zordur. Çünkü edindiğim izlenimlere göre AKP’lileşen din adamları kırsalda AKP mensubu gibi işlev görmektedir.
İYİ Parti bir şekilde TV ekranına sahip olmalıdır.
Tanıtım ve propagandasını bu televizyon kanalı üzerinden sürdürmelidir.
Sonuç olarak;
İYİ Parti şimdiki koşullarda Türkiye’nin yegâne umududur.
Atatürk çizgisinden ve ideolojisinden kesinlikle kopmamalıdır.
Atatürk’ün yolundan yürüdüğünü yüksek sesle dillendirmeye ve icraatları ile de göstermeye devam etmelidir.
Ve ilk seçimlerde tek başına iktidarı hedeflemelidir.