Hatırlar mısınız?

Bundan birkaç zaman önce, birçok insan televizyonlara çıkar ve o engin bilgi birikimi ile Türk Milletini aydınlatıcı konuşmalar yapardı.
İçlerinde gerçekten tarih gibi insanlarda vardı.
Ama gel gör ki medyanın ve siyasetin insan öğüten çarkları her şeyi yıprattı ve itibarsızlaştırdı.
Sürekli kendini bir halt sanan, her türden değeri sömüren siyasetin, bürokrasinin, medyanın ve olmazsa olmaz iş dünyasını üst katmanlarının ortaya çıkış nedeni; ülkenin kurucu temel değerlerini sahiplenen aydınların ve halk yığınlarının günden güne yoksullaşması, sahipsiz kalması ve en önemlisi de tüm haksızlıklar karşısında adaletin uyur gezerliği ana sebep değil miydi?
Atatürkçü geçinen, milliyetçi geçinen, solcu ve sosyal demokrat geçinen kapasitesi düşük aydın ve siyasetçilerinin beceriksizliği yüzünden çaresiz kalan halk, kimlere mahkûm olmadı ki? İşte bugün kızdığımız siyasi düzen göklerden zembille inip de iktidar olmadı.
Vatanı için evlatlarını şehit verenlerin "vatan sağ olsun” diye haykırışlarını duymayan ve acısını yüreğinde hissetmeyenlerin neden olduğu sonuç değil mi yaşadıklarımızın sebepleri? 
Onlarca yıldır meydanlar; paraya, gösterişe ve lüks düşkün, geldiği noktayı hazmedememiş, çapsızlığı, değersizliği aşikâr, her haltı bildiğini sanan cahilliklere bırakılmadı mı?
Kayırmacılık ve iltimasla belli mevkilere gelmiş şahsiyetlerin; liyakatten ziyade sadakate değer vermeleri sonucunda pısırıklaşan, kişiliksizleşen sonradan görme nadanların saçma düzenin sonuçları değil mi yaşadıklarımız?
Türkiye Cumhuriyeti’ni Atatürk'ün çizgisinden ve hedefinden saptıranlar veya saptırılmasına göz yumanlar, ülkenin  temel taşı olması mümkün değildir.
Benim anlayışımda köşe taşlığı;
Bilgeliktir, olgunluktur, dürüstlüktür, samimiyettir, üretmektir, ileri görüşlülüktür, çağdaşlıktır, laikliktir, muhasır medeniyet peşinde koşmaktır, milli ve manevi değerlere sahip çıkmaktır. Ülkenin ve milletin birlik dirlik ve bütünlüğü için çıkarsız amasız fakatsız düşünmek ve çalışmaktır.
Hoşgörü ile yoğrulmuş, haddini bilen, aklını fikrini devletine ve milletine adamış şahsiyetlerin devlet adamlığıdır.
Türk milletine ve devletine hizmet eden herkes köşe taşıdır.
KÖŞE TAŞI DA KÖŞEYE YAKIŞIR.