Ömrü hayatım da dört gözle beklediğim seçim, herhalde 2023 seçimleridir.

2023 seçimleri bana, sanki ağır hasat olmuşumda beni iyi edecek ilacın reçetesi hissi veriyor.
Sanki yirmi yıldır bir türlü kurtulamadığım, iyileşemediğim, bedensel ve psikolojik olarak büyük rahatsız duyduğum, çok ağır geçen müzmin hastalığımı başımdan def edecek, beni sağlığıma kavuşturacak reçetesinin 2023 seçim reçetesi olduğu hissiyatına kapılıyorum.İşte bu hissiyat içerinde yaşadığım Çanakkale’de İYİ Parti’yi ve İYİ Parti kongre sürecini yakından takip ediyorum.İYİ Parti Genel Merkezinin aldığı kongre kararıyla birlikte Türkiye genelinde il kongreleri başladı ve hatta tamamlanmak üzere.Çanakkale İYİ Parti ilçe kongre süreçlerinde hemen hemen hiçbir olumsuzluk yaşanmadı.
İYİ Parti tabanı ve ilçe delegeleri Genel Başkanları Meral Akşener’in de arzuladığı şekilde, milletvekilliği adaylığını düşünmeyen hali hazırdaki ilçe başkanlarını yeniden seçti ve “dere geçerken at değiştirilmez” dedi.
İYİ Parti tabanın ve ilçe delegelerinin mevcut ilçe başkanlarını yeniden seçmesi son derece sağduyulu hareket ettiklerinin de göstergesidir.
İYİ Parti iktidara yürümektedir.
Gecesini gündüzüne katarak çalışan il ve ilçe başkan ve teşkilatlarının yeniden seçilmesi hem akla, hem de mantığa uygundur.
Çünkü seçimlere şunun şurasında en fazla dört ay gibi bir süre kalmıştır.
Çünkü seçimlere üç gün kala seçilen yeni bir ilçe veya il başkanın, il veya ilçe teşkilatlarını tam olarak tanıyıp örgütü ayağa kaldıramaz. E
Çünkü bir ekibin veya teşkilatın başarısının ön koşulu, şartı ve özelliği ekipte bulunanların uzun süre birlikte ve yan yana mücadele etmesi ve uyum içinde hareket etmesini alışkanlık haline getirmesi gerekir.  
Çanakkale’de İYİ Parti kongre süreci 8 Ocak 2023 pazar günü yani yarın yapılacak olan il kongresi ile tamamlanacak.

İl başkanlığı yarışında Sayın Selahattin Yıldızlar'ın Çanakkale ilçelerinde sürdürdüğü çalışmaları yakından takip ettim.
Çalışmalarında, kendisine kartopu gibi başlayan ilgi ve alaka, dün Biga’da Nirvana’ya ulaştı ve bir çığa dönüştü.
İYİ Parti İl başkanlığı yarışında dört aday il başkanlık yarışına katılmış olsa da, adaylardan Sayın Ahmet Uslu ve Sayın Didem Güner mevcut il başkanı Sayın Selahattin Yıldızlar lehine il başkanlığı yarışından çekildiklerini açıkladılar.
Unutulmaması gereken bir diğer konu da, Çanakkale de teşkilat seçimlerin sükûnetle yapılmasını sağlamada büyük emeği sarf eden Sayın Rıdvan Uz’un varlığıdır.
İYİ Partinin  Türk Dünyası ve Yurtdışı Türker’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Rıdvan UZ'u hem kişilik olarak, hem de bir siyasetçi olarak yakından gözlemledim.
Doğruya doğru yanlışa yanlış demek ahlakımızın gereğidir.
Sayın Rıdvan UZ hakkında vardığım sonuç; ülkesini ve Türk Milletini temsil etmede büyük başarılar göstereceğidir. Rıdvan UZ, her koşul ve şartta sağduyusunu ve aklını muhafaza ederek, sakinliğini koruyarak hareket edeceğini ispat eden profil sergilemektedir.
Ne iş olduğuna bakılmaksızın gerçek hayatın liderleri, stres altında doğru kararlar vermesiyle kendini öne çıkarır.
Rıdvan Uz tipik lider özelliklerini sergilemektedir.
Eminim ki önce Türkiye sonra da hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm Çanakkaleliler Rıdvan UZ’dan çok fayda sağlayacaktır.
Çanakkale şehri onu desteği sayesinde çok büyük hizmetlere kavuşacaktır.
8 Ocak 2023 tarihli İYİ Parti il kongresinde Sayın Selahattin Yıldızlar ve Sayın  Eşref Bener Varol il başkanlığı için yarışacaklar.
Elbette ki il başkanlığı yarışı, demokrasinin gereği yarış olacaktır.
Sayın Selahattin Yıldızlar’da, Sayın Eşref Bener Varol’da İYİ Partinin çok değerli başkan adaylarıdır. Demokratik bir kongre de yarışmaları da en doğal haklarıdır.
Selahattin Yıldızlar senelerdir İYİ Parti Çanakkale il başkanıdır. O teşkilatı, teşkilatta onu çok iyi tanımaktadır. Seçimlere sayılı günlerin kaldığı bu zamanda Çanakkale İYİ Parti İl delegelerinin tıpkı ilçe seçimlerinde olduğu gibi hareket ederek mevcut başkanı yeniden seçeceğini düşünüyorum.
Sayın Eşref Bener Varol çok genç bir adaydır. Bir daha ki kongrede il başkanı adayı olmasının hem kendi siyasi hayata, hem de günümüzün nazik siyasi koşullarının hassasiyetine daha uygun olacağını söyleyebilirim.  
Yarışta kim galip gelirse gelsin bu iki aday da birbirine sarılacak ve beraber olduklarını ellerini havaya kaldırarak göstereceklerdir. Bu konudan kimsenin de şüphesi olamaz olmamalıdır da.
İYİ Parti teşkilatı da bir bütün olarak böyle davranacak ve hareket edecektir.
Siyasi ahlak bunu gerektirir.
Siyasette başarılı olmanın yolu; teşkilat olarak uyum içinde çalışmak, sahip olunan makamın yetki ve sorumluluklarını bilerek karşılıklı sevgi ve saygıyı kaybetmeden ve haddini aşmadan siyaset yapmaktır.
Siyaset sofrası kurtlar sofrasıdır. Siyasetin adabını bilmeyen siyaseten de yok olup gider
Son olarak 31 Aralık 2022 tarihinde yapılan kamuoyu yoklama sonuçlarını sizinle paylaşmak istiyorum.