MHP’den ayrılanla siyasetçiler Meral Akşener’in liderliğinde,  25.10.2017 tarihinde İYİ Parti’yi kurdu.

 
MHP ve AKP, İYİ Partinin cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine girmesine engel olabilecek olası hamlelerine karşı on beş CHP’li milletvekili geçici olarak İYİ Parti saflarına katıldı. 
Yeni kurulan ve hızla organizesini tamamlayan İYİ Parti,  kuruluşundan sekiz ay sonra, 24 Haziran 2018 seçimlerinde büyük başarıya imza attı.
Meral Akşener, cumhurbaşkanı adayı olarak %7,29, İYİ Parti ise % 9,96 oy alarak 43 milletvekili çıkarmayı başardı.
Bu başarı, gelecek yıllarda ülkemizi idare edecek ılıman ve tatlı dilli siyasetin de başarısıydı.
İYİ Partinin varlığı, CHP içinde artı değerdi. CHP, İYİ Parti ile oluşturduğu siyasi kombinasyon sayesinde AKP’nin elindeki birçok kilit şehrin belediye başkanlığını elde etti.
Şimdi sıra geldi 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ve tabi ki ardından 2024 yerel seçimlerine geldi.
Bu konuya geçmeden önce yiğidi öldürüp hakkını vermek lazım.
İYİ Partinin kurulması Türk halkı için yeni bir umuttu.
İYİ Parti kurulmadan evvel siyaset sahnesinde;
AKP vardı.
MHP vardı.
CHP vardı.
HDP vardı.
Bu dörtlü, 2002 yılından bu yana Türk siyasetinin baş aktörleriydi.
AKP iktidarının yancısı MHP, CHP’nin yancısı ise HDP idi. 
Koca ülke; bu dörtlünün siyaset anlayışı ve çekişmesi nedeniyle oradan oraya savruluyordu ve Türk topluma siyasi gelgitlerin tesiriyle büyük bir anemi yaşıyordu.
CHP, AKP, HDP ve MHP yönetici ve liderleri, Türk Milletinin sürüklendiği stresli yaşama aldırış etmeden, kendi gettolarının rahatlığında siyaset yapıyordu.
Bu durum, AKP’nin ilk seçimi kazandığı 2002 yılından bu yana sürüp gitmekteydi.
İktidar da muhalefette defakto siyasetten memnundu.
Çünkü bu dörtlünün kendilerine yetecek kadar devletten aldıkları maddi destek, yeteri kadar milletvekili, belediyeler ve meclis üyelikleri vardı.
Mesela HDP doğu ve güney doğunun belli illerinin banko partisiydi. O illerin hem milletvekilliklerini ve hem de belediyelerini elde ediyordu. Batıdan da aldığı destekle halinden memnundu.
İktidarı elde etme takati olmasa da CHP’de belli il ve ilçelerin değişmez partisiydi. CHP’nin de bolca devlet desteği, yeteri kadar milletvekili, belediye başkanlıkları ve meclis üyelikleri elindeydi. O da halinden memnundu.
AKP ise hem devleti, hem devlet olanaklarını kullanma kapasitesine sahipti. Devletten aldığı desteler, milletvekili ve belediyelerin, belediye meclis üyelerinin çoğu elindeydi.
AKP adeta 2002 den bu yana saltanatını sürdürüyordu.
Son derece akıllı ve kurnaz olan MHP lideri Devlet Bahçeli, AKP üzerinden meclise girmeyi, devletten destek almayı, belediyeler elde etmeyi ve devlet içinde varlığını AKP’ye destek vermesinin karşılığı olarak fazla fazla elde ediyordu.
Sonuçta AKP, devleti ve ülkeyi yönetirken CHP, MHP ve HDP mutlu ve mesut muhalefetçilik oynamaya devam ediyordu.
Muhalefetteki kilit üç partinin kendilerinden başkasına faydası yok gibiydi. Bu trionun AKP’ye alternatif olma olasılığı da söz konusu değildi.
İktidar olma sevdası taşımayan bu üç parti, zaten iktidar olabileceklerine kendileri de inanmıyordu.
Halkın yoksulluğa, güvensizliğe sürüklendiğini, milletin birlik beraberliğinin zarara uğradığını, devletin hırpalandığını, yargının adalet dağıtamadığını, adaletsizliğin artığını gören bir avuç serdengeçti cesur siyasetçi, partilerinden ayrılarak yeni bir hareket başlattılar.
İşte bu yeni hareketçiler, Türk siyasetinin şablonal statükosunu bozmaya, 2023 seçimlerinde de AKP’yi iktidardan düşürmeye karar verdiler.
Yeni hareketin en önemlisi ve öncüsü elbette ki Meral Akşener’di.
Şayet Meral Akşener MHP’den ayrılmasaydı,
Diyelim ki Meral Akşener İYİ Partiyi kurmasaydı Türkiye hali şimdilerde ve gelecekte nice olurdu?
Mesela, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu büyük şehirleri alabilir miydi?
Mesela halkın zihninde 2023 seçimlerinde AKP’nin iktidarı kaybedeceği umudu doğar mıydı?
Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti, 21 inci yüzyıl Türkiye’sinin en önemli katalizör partisidir.
Eğer İYİ Parti kurulmamış olsaydı şimdilerde memleket daha fazla gerileme sürüklenecek ve halk olasılıkla çok daha fazla kutuplaştırılacaktı.
İYİ Parti, mevcut koşullar altında toplumun tüm kesimlerinden oy alacak yegâne partidir.
Unutulmamalıdır ki, İYİ Parti MHP değildir.
İyi Parti İYİ partidir.
İYİ Parti, programıyla, tüzüğüyle özellikle kadrolarıyla Atatürkçülüğün ve Atatürk milliyetçiliğinin Türk yüzyılı misyonlu partisidir.
Meral Akşener ve arkadaşları; devletimizi tekrar Atatürk’ün kurucu değerlerine sahip demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti kimliğine kavuşturacak ve Türkiye’de ve dünyada Türk Milletinin huzurlu ve mutlu yaşamasını temin edecek en önemli siyasi partidir.  
Bu nedenle altılı masanın partileri ve kimi mensupları İYİ Partiyi yıpratmaktan acilen vazgeçmelidir. İYİ Partiyi yıpratmak AKP ve MHP’nin iktidarda kalmasını sağlar.
Özellikle HDP ve CHP yönetici kadroları İYİ Parti’yi karalama yarışına girmemeli. İYİ Partiyi MHP soylu ilan ederek kendi tabanlarına şirin görünmekten vazgeçmelidir.
AKP ve MHP’nin rakibi; ne CHP’dir, ne HDP’dir, ne DEVA ve ne de Gelecek Partisidir.
AKP ve MHP’nin en büyük rakibi İYİ Partidir.
Cumhurbaşkanlığı adayı belirlemede CHP lideri ve yöneticileri Meral Akşener’in önerilerine dikkat etmelidir.
Eğer dikkat etmezlerse kaybeden kendileri olacaktır.