Kapadokya’da gökyüzüne baktığınızda rengarenk balonlar görürsünüz. Uçan balonlar, para kazanmak isteyen küçük girişimcilerindir. 

Özel aletlerle içine sıcak hava üflenen balonlar yerden yavaş yavaş yükselir ve o güzelim peribacaları üzerinde insana heyecanlar yaşatır.
Türkiye’de vatandaşı enflasyon balonuyla yükseklerde uçurmayı başaran, halkı enflasyon balonu  ile dünyanın zirvesine çıkaran siyasi  parti ise AKP’dir.
Hatta, AKP öylesine hünerlidir ki  enflasyon balonunun yüksekliğini, halkın başı dönmesin, korkudan stresten midesi bulanmasın diye, ayarlanabilir TÜİK barometresi ile düşük seviyelerde gösterir. Kimi saf halkımız bu değerlere inanır da huzura kavuşur.
Oysaki Türkiye’deki başak başka enflasyon ölçerler de vardır. Mesela ENAG enflasyon ölçme barometresi. ENAG enflasyon ölçer barometresi, AKP’nin ayarlanabilir TÜİK enflasyon ölçme barometresinin aksine, gerçek enflasyonu ölümcül seviyelerde, sıradan bir insanın neredeyse yaşayamayacağı seviyede  çok ama çok yukarılarda  ölçmektedir. 
Bunun ispatı olarak da dün açıklanan enflasyon oranlarını gösterebilirim.  AKP’nin ayarlanabilir TÜİK enflasyon ölçme barometresine Türkiye’de son bir yıllık enflasyon yüksekliğini %  84.39 gösterirken, ENAG barometresi yıllık enflasyonu % 170.70 olarak göstermektedir.
Bu işin mizah kısmıdır, ama gerçek olan durum halkımız açısından enflasyon dehşet verici seviyededir. Türkiye’de emeğiyle geçinen halk yığını işçiler, memurlar, emekliler hükumetin bazaldığı TÜİK açıklamalarına göre ücret artışı alırken, aynı halk yığınları işçiler, memurlar ve emekliler ENAG’ın açıkladığı enflasyon canavarı ile mücadele ederek hayatta kalmaya çalışmaktadır.
Halk TÜİK eli ile yoksullaşmaktadır. Bunu ben değil tüm dünya alem böyle izah etmektedir. AKP, TÜİK vasıtasıyla belirlediği enflasyon oranında ücretlilere ve emeklilere zam yaparak onları günden güne yokluğa ve yoksulluğa mahkûm etmektedir.YANLIŞTIR.
 KILIÇDAROĞLU; Evreka Evreka  
3 Aralık 2022 günü CHP genel Başkanı büyük bir sansasyonel tanıtım gösterisi ile yurt dışından nasıl milyarlarca dolar para bulduğunu, seçimi kazanırsa memlekete ne kadar çok dolar yağacağını ballandıra ballandıra anlatırken, yirmi yıllık genel başkanlığı döneminde arayıp da bulamadığı sihirli değnekli danışmanlarını bir koşu gidip geldiği ABD-İngiltere seyahati sonrasında bir anda buluverdi.
Hâlbuki CHP’nin sihirli değneği, Türkiye’yi ve CHP’yi kuran Atatürk’ümüz tarafından CHP’ye teslim edileli neredeyse bir asır olmuştur.
Atatürk’ün altı oku, dünyanın en geçerli sihirli değnekleridir. Her halde CHP tepe yönetim kadroları, son on, on beş yıl içerinde Atatürk’ün  sihirli değneklerini kıra kıra CHP’yi altı oksuz bırakmış benzemektedirler.  
Atatürk’ümün kurduğu, sevgili baba ocağım, ana kucağım CHP’nin neoliberal yöneticileri, farkında değilsiniz ama, CHP’ye altı ilkeyi terk ettirdiğinizden beridir memlekette huzur kalmadı. Sizin söylem ve eylemleriniz ne yazık ki Atatürk’ün altı ilkesi ekseninde değildir. Atatürk’ün dünyaya örnek olan ve tüm mazlumların koruyucu temel direği altı ilkesi, sizler tarafından yok sayılmaktadır. Sizler vahşi kapitalizmin neoliberal akıllarına inanarak, küresel kapitalizmin ipine sarılarak ülkemizi ve yoksulluğa mahkum edilen halkımızı kurtaracağınızı mı sanıyorsunuz? Gittiğiniz yol yanlıştır
Haberiniz olsun, eğer siz sahip çıkmazsanız altı ilkeye sahip çıkan ve  çıkacak olan birçok parti vardır. Siz siz olun Atatürk’ün altı ilkesinin gösterdiği istikametten lşaşamayın.
 Altı yaşında kız çocuğunu evlendirmek
Bu nasıl bir cahil zihniyettir ki, sözüm ona hoca kılıklı,  kıllı tüylü bir adam, hem de bebişin babası bir düşkün adam; zebella gibi bir adama minik yavrucağını eşi olması için veriyor ve o yavrucağa yedi yaşında tecavüz ettiriyor. Hay lanet olsun sizin din anlayışınıza, hocalığınıza.
Ne yazık ki Türkiye’de din kisvesi altında faaliyet gösteren çoğu da benim gözümde darphane gibi çalışan bazı ticari cemaat ve tarikatlarda var. Ki onlar bırakın Allah’ın emrini; sıradan insanların ahlak anlayışına dahi sığmayacak ahlaksızlıklar, sapkınlıklar, soygunlar, tecavüzleri ve çirkinlikleriyle halkımızın masum dini inançlarını suiistimal etmeye devam ediyorlar.
Bu sapkın cemaat ve tarikatlar güzel dinimize, İslam’a en büyük kötülüğü ve düşmanlığı yapmaktan çekinmiyorlar ve tüm çirkinliklerine Allah’ı ve Peygamberi alet ve kalkan ediyorlar.
Bu camia içinde olup da altı yaşındaki kız çocuğun evlendirildiğini bilen, yanlışlığı görüp de itiraz etmeyen insanlara ne demeli?
Hepinize yuh olsun.