Türk milleti Suriye’den yani Osmanlı topraklarından geri çekile çekile Anadolu’ya gelip sığınmışlardır.

Osmanlı İmparatorluğunun dağılma sürecinde Türk milletiyle kader birliği yapanlar Müslümanlar, Balkanlardan, Kafkasya’dan, Doğu Avrupa’dan, Karadeniz’in kuzeyinden, Irak’tan, Arabistan’dan, Suriye’den yani Osmanlı topraklarından geri çekile çekile Anadolu’ya gelip sığınmışlardır.
Osmanlı topraklarında cepheden cepheye koşan Mustafa Kemal Atatürk, mikro milliyetçiliğin insanları ve milletleri nasıl canavara dönüştürdüğüne birçok kereler şahit olmuştur.
Bu nedenle Türkiye’nin temellerinde Anadolu’nun sosyolojik gerçekliğini de inkâr etmeyen “Ne Mutlu Türküm Diyene” ile formüle etmiş bir anlayış vardır.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti,  kuruluşundan bu yana çok büyük mücadeleler vererek ulus devletin birlik ve beraberliğini sağlamayı başarmıştır. 
Avrupalı emperyalist devletlerin bilinçaltı kompleksleri, onları Türk Milletine karşı cephe almaya zorlamaktadır.  ABD’nin ve AB’nin, Anadolu’dan   Atatürk’ü, Atatürkçülüğü ve Türklük milli şuurunu silme gayretlerinin arkasında kimi gizli korkuları yatmaktadır.
NATO’ya üyelik sonrası ülkemizde yaşanan Sağ-Sol, Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Dinci-Laik gibi tüm çatışma ve gerilimlerin arkasında ABD, AB ve onların işbirlikçilerinin olduğunu ileri sürmek düşünce hatası olmayacaktır.
Daha öncede ifade ettiğim üzere ve hâlâ ısrar ederek yazacağım gibi ABD’nin Türkiye’deki silahlı unsuru PKK, İstihbarat ve üstü örtülü operasyonların, cinayetlerin faili ve teşkilatı ise FETÖ ve benzeri yapılardır.  Türklüğe ve Atatürkçülüğe karşı mücadele vermektedir.
Anadolu’dan Atatürk’ün ve Türklüğün silinmesine ve anayasadan çıkarılmasına sessiz kalırsak, müsaade edersek vatansız ve devletsiz kalacağımız gün gibi aşikârdır.
Bir akademisyen arkadaşımın yıllar evvel söylediği sözle yazımı toparlayım.
Türkiye’de kimi güç odaklarına göre Türkiye’nin Türklük sorunu vardır.
 
DİP NOT:
 
Atatürk’ün altı ilkesi halkımızı ve devletimizi muhasır medeniyetlerin ötesine ulaşmaya yetecek fikri ve fiili gerçekliğe sahip, sahada uygulanmış prensiplerdir.
Ülkemizde yaşanan her sorunun temelinde, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sırt dönmemizin neden olduğunu bilinmelidir.
Atatürk’ün altı ilkesi ortadayken Türkiye’nin ve Türk Milletinin sorunlarına çareyi ülke dışından, aramak aptallık ve ahmaklıktır.
Atatürkçülük Atatürk’ün gözüne, bakmak değildir.
Atatürkçülük; Atatürk’ün düşünce yapısını özümseyerek, dünyaya ve olaylara Atatürk’ün gözüyle bakmak ve çözümler üretmektir.