Sana, bana, herkese lazım..

Sorunsuz şekilde üretilmeli ki enerji, kısıtlama yaşamayalım.. Eskilere gitti bir anda kafa.. Çok rüzgar estiği zaman, tak diye kesilen cereyanlar.. Cereyan derdi eskiler, kesilince de öfkelenirdiler.
Siyah beyazlı TV yılları.. Tek kanal ve akşamları evin neşeşi haline dönüşen bazı efsane filmler.. Mesela, Hababam sınıfı serileri.
Enerji şart.. Enerji olacak ki, çağın vazgeçilmez nimetleri haline dönüşen buzdolabı, fırın, mikro dalga falan filan çalışsın..
Her dam olması için hanelerde elektriğin, dağıtım şirketlerinin de yatırım yapması şart..
UEDAŞ, bir takım bilgiler paylaştı geçengün..
Çanakkale’ye 31 milyon liralık enerji yatırımı yapılıdğından söz etti..
Güney Marmara’da elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, 2021 yılında Çanakkale’de 31 milyon liralık yatırımını tamamladığını açıkladı özetle
Ne kadaryatırım, o kadar sorunsuz enerji dağıtımı.. Anımsadığımız yıllar gelince akla, insan ne de öfkeleniyordu cereyanlar kesilince..
Yenilenebilir enerji kaynaklarından tutunda, üretimi için onca yatırım yapılır iken, muhalefet olanlar da olmadı değil yıllardır.. Özellikle termik santrallere takan bir gurup vardı, hatırladınız mı..!
Üretim şart, enerji olsun, doğal kaynaklar olsun, toprak altında yatan servetlerin işlenmesi olsun.. Üretim hep şart..
Üreten toplum kazanır derler, üreten de kazanır, tüketen de.. Ksııtlı olunca bazı kaynaklar, dışa bağımlı kalınca enerji sektöründe, haliyle gelen zamlar cep yatıyor, can sıkıyor malum.
Bu aralar, herkesin dilinde kabarık faturalar..
Cereyan faturaları için laf etmeyen yok çevremde.. Enerji şart elbet, şart olunca fiyatı da cep yakmamalı diyenlerin, enerji üretimi için faaliyete geçen şirketleri eleştirdiklerini de hatırlayınca, insanın ne laflar edesi geliyor ya neyse.
UEDAŞ,  Yatırımın büyük çoğunluğunu yer altı, havai hatlar ve trafo tesisi gibi şebeke çalışmalarının oluşturduğuna edinde geçen gün.
Enerji dağıtımında, alt yapı çok önemli.. Hani eskiden hava esince kesilen cereyanlar meselesi yaşanmıyor sa artık, bu alt yapıdoan kaynaklı...
Tufan kopsa, elektrik hanelerde.. Açıyorsun anahtarı, zıp geliyor elektrik..
Bazılarından, elektrik alamayız yaşamda.. Bu ifadeyi de pek sık kullanırız.. Nihayetinde elektirk önemli şey kardeşim..
Hem gerekli hem de çok şart.. Elektrik alamadıklarımıza da bir çare gelse, pek hoş olacak ya neyse.. Şaka bir yana, enerji dağıtım şirketlerinin alt yapı çalışmalarına verdiği önemden kaynaklı, can sıkıcı kesintiler yaşanmıyor artık..İyi de oldu, iyi ki de yapıyorlar milyonluk yatırımları.
UEDAŞ' ın, önemsediği bu alt yapı yatırımları sayesinde, enerji hatlarındaki yük eşit dağıtılarak bölgelere daha sağlıklı elektrik enerjisi sağlanabiliyor.
Rakamlar veriliyordu bir de, 350 bin aboneye enerji dağıtılan Çanakkale’de, elektrik şebekesinin uzaktan kumanda,izleme ve kontrol edilmesini sağlayan SCADA istasyon sayısının  98’e çıkarıldığı anlatılır iken.
Uzaktan kumanda, hayatın her alanında olduğu gibi, enerji dağtıımında da karşımıza çıktı.. Kumanda uzaktan olunca, işgücü de hafifliyor vesselam.