Sanırım, cuk oturdu bu başlık.. Sözler hayli afili. Örneklemelerden ziyade, ifadeler çarpıcı.. Genç bakış, genç öneri.. Daha neler denilir de, yorumu ben yapmayayım..

Sanırım, cuk oturdu bu başlık.. Sözler hayli afili. Örneklemelerden ziyade, ifadeler çarpıcı.. Genç bakış, genç öneri.. Daha neler denilir de, yorumu ben yapmayayım..
"Ahh bee çocuk !.." dememek için,kendimi zor tuttuğum bir paylaşımdan söz edeceğim.
Bu günün de manşetini attık bu paylaşımdan yola çıkıp.. Güne özel sözleri ile, Manşeti çıkardı bu deli çocuk..
Doğru bildiğini söyleyeni, kaç köyden kovalarlar konusuna girmeden, denilenlerden söz edeceğim şimdicik.
Ben olsam, 'DİPÇİK GİBİ  derdim ya, neyse.. Eski başkan; “ZIPÇIK  GİBİLERİN ÖNÜ AÇILSIN..” demiş..
Arada kaldım, Dipçik mi denmeli, Zıpçık mı..! Neyse, denilen denmiş birn kere.. Maksadı aynı olmalı..
Sözünü ettiğim paylaşıma imzasını atan, CHP’ nin eski Gençlik Kolları Başkanlarından Mustafa Alptuğ Akkoca idi..
Üniversiteli günlerinden tanırım, merttir.. Bilidği anandığı konuarda; Sözünü esirgemeyen türdendir..
Gençlik yıllarında da aynı idi sevgili Alptuğ.. Sözünü esirgmez türden di yani.. Bakıyorum da, yıllar pek bir şey söküp almamış yüreğinden.. zaten, yürekli omak da gerek.. Konular hassas da olsa..
Deli yürek sözünü hak eden ifadeleri pek dikkat çekici idi...“YAŞI BÜYÜK, RUHU GENÇLERİMİZ VAR. BAŞKANLIK İÇİN, YAŞ SINIRI KALKSIN..” şeklindeki sözü de bence pek manidardı..
Yeni haftaya istifa haberi ile merhaba diyen CHP'yi kapsayan söz etitğim bu teklif, bence de çok iginçti.
Gençlik kolları eski Başkanlarından Mustafa Alptuğ; “SUSSAM GÖNÜL RAZI DEĞİL,  KONUŞSAM; ‘ATACAKLAR’ VİRAJININ GURURUNU YAŞIYORUM” şeklinde bir vurguya da imzasını attı.
 CHP' deki İstifa gelişmesi üzerine , pek çok partili , çok çarpqıcı değrelendirmelerde bulundu.. ben gibi, eminim ki ilgililer de işitti o değerlendirmeleri.
Eski başkanın dedikleri ise , ayrı bir bakış açısından dı denilebilir.. “Hazır seçilmiş Çanakkale İl Gençlik Kolları Başkanımız kıymetli kardeşim Nahit Eren istifa edince(ettirilince), ben de geçmiş dönem başkanlarından biri olarak #İSTİRHAM edeyim dedim.
Bu istirhamım Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki partili büyüklerimizedir.
Hatırlarsınız daha önce de bazı istek ve istirhamlarım olmuştu, GENÇLİK adına onlar da beni partiden atmak istemişlerdi.
Dolayısıyla yine ‘sussam gönül razı değil; konuşsam partiden atacaklar’ virajında olmamın haklı gururunu yaşıyorum.” İfadesini, başka bir bakış açısı olmasa, neden kullansın ki bir kişi.. değil mi..!
Satır arası vurguları çoktu Mustafa Alptuğ' un.. Lafı:" 25 değil, 70’ likler de olabilsin…" demeye getirdiği ifadesi, hakikaten çarpıcı idi.. Sizce de öyle değil mi..!
Hele hele; “AKIL YAŞTA DEĞİL BAŞTADIR, İNSAN HİSSETTİĞİ YAŞTADIR…” bilindik sözünü dolduran o cümlesi..
Diyordu ki eski Başkan, “Basit bir tüzük değişikliği yapılsın” önerisi ardından;
“Hatta naçizane partimizin tüm sorunlarını giderecek bir değişiklik talebim var.
Gelin, GENÇLİK KOLLARI YAŞ SINIRINI 25'e çekelim ya da tamamıyla ortadan kaldıralım da, 70'likler de Gençlik Kolu Başkanı seçilebilsin.
Çünkü biliyorsunuz hem akıl yaşta değil baştadır, hem de insan hissettiği yaştadır.”
Konulara bakış açısı önemli elbet.. Nasıl bakttığın kadar, nasıl bakabildiğin de.. Bakmak var, bakmak var.. Öyle değil mi..!
İstifalar her siyasi partide olan gelişmeler.. Ne var ki bunda denen istifalar kadar, merak uyandıran istifalar da yok değil..
Bahsettiğim değerlendirme içerikli görülse de,  öneriyi de kapsayan bu paylaşımda; “Okuyanlar da olacak, Ekran görüntüsü alıp okutacaklar da..” şeklinde bir vurgu da yer buluyordu.
"Kıymetli partili büyüklerim biliyorum bu satırları okuyacak ya da ekran görüntüleriyle OKUTULACAKSINIZ. " diye söze giren Mustafa Alptuğ;
"Aslında isteğim çok basit bir tüzük değişikliği. Hatta naçizane partimizin tüm sorunlarını giderecek bir değişiklik talebim var. " dedikten sonra, sözü şuna getiriyordu özetle;  "YAŞ SINIRI KALSIN, 70’ LİKLER DE BAŞKAN OLABİLSİN.."
Dikkat çeken bir vurgu da vardı paylaşımında. Diylordu ki Alptuğ; "NASIL OLSA, 70’LİKLER BELİRLİYOR… "
Bu vurgusu öncesinde ise, hali hazırdaki yaş sınırından söz ediyor ve ekliyordu;
 “Sınır 30 iken de, 70'liklerimiz kimin başkan olacağını belirliyorken, bu değişikliğin partili büyüklerimizi çok etkilemeyeceğini düşünüyorum.
Fakat olur da cesaret gösterip yaş sınırı 25'e düşürülür ise partimizin *GERONTOKRASİ ile mücadelesinde büyük ve önemli bir adım atılmış olacaktır.
Yaş sınırı 30 olunca partimizin genç dimağlarının GENÇLİK KOLLARINDA oyalandığını düşünmeden edemiyorum."
Ve geldik o tanıma; ZIPÇIK GİBİ DELİNLILAR VAR..
Eski başkanın; "Zıpçık gibi delikanlılar, gencecik Cumhuriyet Halk Partili kadınlar ve erkekler gençlik kollarımızda güdüm altında tutuluyor ve belli ki belli kişi ve gruplara hizmet etmek zorunda bırakılıyorlar.
Eğer Genel Merkezimiz bu konuda bir değişiklik yaparsa; 26 30 yaşlarında GENÇ VE DİNAMİK KADIN VE ERKEKLER partimizin İlçe Başkanlıklarına, İl Başkanlıklarına, Milletvekilliklerine ve Meclis Üyeliklerine aday olmak, seçilmek isteyecekler ve partimizin onların enerjisinden, bilgi ve dinamizmlerinden faydalanması sağlanabilecektir." şeklindeki yaklaşımına..
Ve de ardından; 60-65 yaşındaki büyüklerinden af dilemesenie.. Akkoca; şöye diyordu kısacası;
"Sizlerin affına sığınarak 25-30 yaşında vekiller 60-65 yaşında danışmanlar olmalı görüşümü bir kez daha yineliyor ve PARTİLİ BÜYÜKLERİME bir kez olsun şahsımı partiden atmaya kalkmadan düşüncelerimizi değerlendirmeleri yönünde çağrıda bulunuyorum.
Hiç kusura bakmayın, bunları bağımsız sizin zarar veremeyeceğiniz ve gençlerin haklarını özgürce savunabilecek BİRİLERİNİN YAZMASI, KONUŞMASI LAZIM. Zira beni partiden atabilirsiniz ama bu fikir ölümsüzdür.
Türkiye'nin her bir metrekaresinde mücadele eden GENÇ yoldaşlarıma selam olsun! GERONTOKRASİ YENİLECEK GENÇLİK GELECEK!" diye ses veriyordu.
Sonuç merak konusu.. bakalım ne olacak.. Alptuğ' un bansettiği atılma mı, yok sa, "Bu genç arkadaş doğru söylüyor olabilir ..." yaklaşımı mı..!!!