Sosyal medya, değişik bir dünya...

Değişik ifadesini bu aralar sıktça kulanır oldum.. Öyle çoklar ki piyasada bu değişiklerden.. Değişik işte, öyle bildiğimiz türden değiller.
Mesela; Hiç miyavlamayan kedi.. Değişik bana göre.. Kedi miyavlamaz mı hiç yahu..! Benim, hemen hergün haşır neşir olduğum Minnak, hiç miyavlamayan bir tür.. Değişik işte..
Bir de, tepkisini bir gösternip, bir göstermeyenler var.. İnsanlar arasında da var böyle değişiikler..  Yersek tabi..
Kızdığını bir gösteren bir göstermeyenlere ne denir? Ben9 bilemedim, sizin vaır mı bir tanımınız ? YŞoksa, benim gibi aynı lafı mı edersiniz...!  ... DEĞİŞİK... diye...!
SOSYAL MEDYA, BİR TUHAF ALEM YAHU.. Çok tuhaf bir alem... İnsanlar, paylaşımları kapyalıyor, yapıştırıp yapıştırıp paylaşıyor,..  Kimileri, pek yüz güldrürüyor.. Bir örnek sunacağım..
Örneğe neden bir kişi; "2022 yılında alkol e tütün ürünlerinden 120 milyar lira vergi geliri bekliyorlarmış.  Sonunda kaldınız mı ayyaşların eline..." vurgusu ile, kimimizde  yüz gülümseten soruyu getiriyordu gündeme.
Komik paylaşımlar ile, altı çizilen başka meseleler de yok değil..
Cennet ülkemin, hep eleştiri toplayan meseleleri üzerine, belli ki uzun uzun düşünüp, duvar yazıları üretiyor bazılarımız. Bu sunacağım örnek, beni de gülümsetmedi değil..
Bir de çizim.. Elinde saksı çiçeği ile bir çizgi kahraman.. Sözler sanki ondan..
Paylaşımda; "Amerika'da falan tarikatz üyeleri topluca intihar ediyorlar; bizim tarikatların ne eksiği var?" sorusu beraberinde, "Yapın siz de bir güzellik, Amerika kıskansın" ifadesinu kullanmış. Hadi , oku da gülme..
Bir siyasetçinin, geçmiş olsun mesajı ile beraber, öncesindeki bir mesajı da paylaşımlardan dı geçende.
Eski Başbakanlardan, Davutoğlu' nun attığı bir tweet, konulara dair çarpıcı  bir örnek gösteriliyordu sanki..
Tepki verilmiş bir konu, ardından da güncel sorun pandemiye dair sözler..
Kurduğu partisine verdiği isim Gelecek.. Gelecek olunca isim, ilk akla gelen bir söz vardır Hani.. Deriz ya, 'Gelecek de bir gün gelecek..'
Tepki açık seçik, belkide çoğumuzun verdiği türden.. Konu teröristler olunca..
Paşlaşılman tweet iki tane, Biri başka, biri b.aşak.. Görünce o paylaşımları,  insanda halilyle bir tuhaf sorgulama hali..
Terörü kanımadığı eleştirisi ile, bir vekilin vatandaşlarımızın  canına kıyan teröristin evine taziyeye gittiğini eleştiren eski Başbakanlardan sayın Davutoğlu'nun, koronavirüs olan o  isme geçmiş olsun dileklerini ilettiği ve atıtğı tweet'i, sosyal medyanın çok eleştiri bulan bir çarpıcı örneği idi..
Bana sorarsanız, 'yorum yok..' 
Herkesin aklı da kendine..
Durumdan vazife çıkartıp, Donkişotluğa soyunanlardan olmanın, bence kimseye de faydası yok..
Gülüp geçtiklerim de var, kızıp ateş püskürdüklerim de.. sosyal medya, vallahi çok değişik bir alem..
Durduk yere, yüz gülümsetiyor, durduk yere ateş püskürtüyor.. Değişik işte, vallahi çok değişik..