Hafta sonu, bir acı ayrılışın haberini aldım.. Şok oldum..

Hafta sonu, bir acı ayrılışın haberini aldım.. Şok oldum..
Bu şoka ikinci şok eklendi. Haftanrın ilk günü yani dün; Şahsına mühnasır kişiliği ile, Cumhuriyetin Savcısı, Başsavcı  Ertem Türker' in ölüm haberi ile ikinci kez sarsıldı yüreğim.
Bir de, acısı tazelenen bir isim, adam gibi adam, Cahit Özer' in, aramızdan ayrılışının 4. yıl dönümü.. Bu kadar acı, aynı tarihe denk gelir mi hiç.. 
Gençlik yıllarımın ağır abilerinden, sağlam ülkücülerden.. Namı değer Yoğurtçu Kemal..
Kişiliği, şahsına münhasır bir isim..  Ses  tonu davudi mi davudi..
Devletini seven, şehitler coğrafyasına tutkulu bir adam dı, adam gibi adam..
Ecel geldi mi, bağ ağrısı bahane der atalar.. Aynen de öyle olmuş yine..
Bir lokum neden olmuş, Kemal ağabeyin ölümüne..
Ölüm, adından söz ettirmeyecek ya, tatlımı tatlı, yiyecek olmuş gelmiş yani.. Nefes borusuna kaçmış o lokum.. Sonrası onun kıyameti.. Rabbim, nur içinde yatırsın.. Severdim, sevilendi Kemal abi...
Memleketim, Kilitbahir' in eşrafından dı.. Küçücük köyde, yıllarca yoğurt imalatçısı olarak ekmeğini sütten çıkarandı. Üretendi, ürettiğinin karşılığında geçinendi.
Saygı değer eşi Seyhan ablam.. Ki, kendisi en zor günlerimde, en yakınımdan da yakındı, rahmetli annemin hep yanında olun, ihtiyaçlarına da yetişendi.. Kemal abimin, başta eşi ve çocuklarına, torunlarına rabbim sabır versin.. Şehitler coğrafyasının ziyaretçilerine alanı gezdiren, Çanakkale' de yazılan destanı anlatan Alan kılavuzlarındandı aynı zamanda Kemal abi.. Yarımadanın ziyaretçisi, On binlerce  Türk evladına, Çanakkale Ruhunu, tarihe geçmiş kahramanlıklar ile aktarandı vesselam..
Bir ülkücü yiğit.. Cahit Özer.. O'nun da aramızdan ayrılışının 4. seneyi devriyesiydi dün..
Öğretmenlikti mesleği, öğretmenler gününü görmeden aramızdan ayrılandı.. 4 yıl önce, iki gün kala gününü kutlamaya, Yakalandığı amansız hastalığa yenik düşendi. Ecel gelmiş hastalığı bahaneydi yine..
9 ışık ve TURAN sevdalısı, sağlam, adam gibi adam.. Bir ömür verdiği partisinin, İl Genel Meclis üyesi olmuştu, ömrünün son yıllarında, son gününe kadar, ömrünü verdiği siyaseti yaşamış, yaşatmıştı.
Hey gidi hey,.., Ne anılar biriktirdiklerimdendin be Cahit ağabey.. Kabri nurla dolsun, mekanın cennet olsun.
CUMHURİYET,  BAŞ SAVCISINI KAYBETTİ..
Bu haber de derinden üzdü, ben gibi onu tanıyanları. Elinden düşmez asa' sı, kravat yerine sürekli taktığı papyonu ve nazif kişiliği ile, şahsına münhasır bir insandı rahmetli Başsavcı...
Cumhuriyetin, Yürekli Başsavcısı aramızdan ayrılanlardandı dün.. Oğlu, gençlik yıllarımın arkadaşlarından Argun.. Başın sağ olsun arkadaşım.
Başsavcımı, Çanakkale'de görev yaptığı yıllardan tanıyan herkes derin üzüntü yaşadı dün..
Nasıl yaşanmaz ki bu üzüntü..! Papyonu ve elinde asa' sı ile cemali hepimizin zihnine yer etmiş, adı ezberlerde idi yıllardır kendisi. 
Bir önemli değer, idol olmuştu çoğumuza kendisi..
Nezih giyimli, kibar sözlü, Cumhuriyetimin Başsavcısı... Mekanın cennet olsun.. Kabrin nurlarla dolsun..
Davetli olduğu, protokol üyesi olarak katıldığı programlardan, Kamu Yararına çalışan  STK' ların etkinliklerine, boynunda papyonu, elinde asa' sı ile katılıp, herkesin beğeni ile izlediği ciddiyeti ile, bir yüce değerdin sen Başsavcım..
Bazen, yitirdiklerimizin yıl dönümünde, yeni acılar yaşıyoruz.. Yüce Mevlam san ki acıyı, yeni bir acı ile unutturuyor bizlere.. Dün; tam da böyle oldu diyebilirim..
Yeni acılar, unutulmamış acıların üzerine ekleniyor.. Bir acı, bir diğeri yaşandığında, Sabır gücüne ayrı bir güç katıyor..
Haftaya, acı haberler ile başladık.. Kimimiz komşumuzu,  kimimiz yakınını, kimimiz de adı efsaneleşmiş değerlerin, aramızdan ayrılışlarının seneyi devriyesinde yaşadı tarifsiz bu derin üzüntüleri..
Rabbim, tüm ölmüşlerimize rahmet eylesin.. Mekanları cennet olsun inşallah.