HUZURLARIMIZDA; 'COVİT-17 ÇANAKKALE'  TÜRKİYE BİRİNCİSİ...

HUZURLARIMIZDA; 'COVİT-17 ÇANAKKALE'  TÜRKİYE BİRİNCİSİ...
Denilecek söz kalmadı desem, sanırım pek doğru bir ifade kulanmış olacağım. Sözün bititği yer de ne desek artık boş...
Şöyle olsa idi, böyle olsa idi demenin de anlamı kalmadı.. Bİrinciyiz vesselam...
Tarihe not düşen manşetler görülmedi, "Açın eski hastanelerden birini, pandemi hastanesi olsun" şeklinde, geçen yıl pandeminin başında yapılan çağrılarına kulak asılmadı ve sonuç: 'İKİ HASTANEMİZ DE ARTIK PEK GÜVENSİZMİŞ'
Tabip odası, acil değil ise iki hastaneye de gidilmemesini önerir açıklamalar getirdiğinden, görünen o ki; hem Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet, hem de ÇOMÜ Tıp Fakültesine bağlı Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin durumu vahimmiş..
'Peki ya şimdi ne olacak?'
Gözlenen şu, herkesin yanıtını aradığı soru bu.. 'Peki ya şimde ne olacak?'
İyimser bakar isek; bu gidiş ile herkes covit olacak, bağışıklığı güçlü ve alt hastalığı bulunmayanlar, ağır grip şekilde, ya da minik semptomlar yaşayıp  sürece atlatacak..
Kötü senaryoyu dile getirmek dahi istemiyorum.. Kıyamet tellallığı yapmanın hiç bir anlamı yok artık.
Anlaşılan; Herkes covit olacağnıdan, bulaş riski kalmayacak, haliyle biz tehlikenin odağında değil, uzağında kalanlar olacağız. Bir süre sonra  Covit mikrobu bulaş olacak kimse bulamayacak.
Şaka bir yana, vahim tabloyu umarsamayanlarımız o kadar çok ki, halen bunun 5G üretimi bir sorun olduğunu savunan ve dahası denenler var.. O neden ile, komple teorilerinin esiri olmuş çok insan var etrafımızda.
Aşı konusuna dahi bin bir türlü mazeret uyduruyorlar.. Çünkü, sosyal medyada yazılanlara inanıyor içimizden birileri.
Hastanelerin, normal hastalar için  güvensiz hale geldiğine işaret buyuran onca Meslek odası üyesi, 'acil değil ise, gitmeyin..!' vurgusuna imza atıp, 'Sağlam gidersin, covit kapıp çıkarsın' demeye getiriyor sözü..
Aklıma soru gelmedi değil şimdi; Acil durumda gider isek, kapmayacakmıyız coviti.
Covit şöyle mi düşünüyor; "Bu kişi acil vaka, bulaşıp daha da sorun yaşatmayayım ben bu bedene..'
Meslek odalarının sesi bir acayip gür çıktı iki gündür.. Türkiye birincisi olduğumuz açıklandıktan sonra,  iktidar parti mensuplarından da çarpıcı yorumlar geldi, yetkili ve ilgililere yönelik.
Sosyal medyadan takip etitğim bir isim;
"ÇANAKKALE ne kadar yer?" diye soruyor, sonra da ekliyordu;
"Doğru zamanda ve kirizi yönetemediğini hissettiğinde edilen İSTİFA şerefli bir kurumdur.."
Bu arada, konunun uzmanı bir isim, İsmi ezberimizdeki ÇOMÜ( lü profesör Alper hoca gelen birincilik için:
"Ve OSCAR( GOECSTO ÇANAKKALE..." yorumu yapıyordu. Ki bu uzman isim, bence de pek güzel özetliyordu durumu..
İktidar partiye gönül vermiş bir ismin, birlikte başardığmıız birincilik için, sosyal medyadan verdiği tepkisini bi hayli çarpıcı ifade ile dile getiriyordu,
Diyordu ki; "Çanakkale'de Kordonları kapatıp AVM' leri açık bırakma kararlarını kim ya da kimler aldıysa, (açıklanamayacak kadar devlet sırrı bir sebepleri yoksa) derhal istifa etmeli, etmiyorlarsa derhal görevden alınmalıdır" 
İktidar partiye gönül verdiklerini bildiğim iki isimden iki örnek aktardım.. Belki de çok kızacaklar bana.. Birinciliğimiz için, Çanakkalelilerden de çok tepki vardı. Ve ne gariptir ki, yine bir isimden bahisle, yine istifa isteniyordu..
Aslında uzunca süredir, Cumhur ittifakının diğer kanadı, MHP' den de tepki gören di, birinciliğimiz ardından istifaya çağrılan..
Bulaş aldı başını gitti.. Çember o kadar daraldı ki, bizim apartmanda değl ise, ya yan, ya arka apartmanda evinde karantinaya alınanlar var..
Pek çoğumuzun tanıdıkları covit’ ti, şimdi hemen herkesin ailesinden bir kaçı covit.. İçimizde artık bu illet.. ‘Ya ondadır, ya bunda’ denilesi durumdayız kısacası.
Maske, Mesafe ve Hijyene rağmen, bir şekilde bulaşıyor bu illet.. Belki de, yeterli değiliz önlemlerde, Sıkıldık maskeden, mesafeden o kesin.. Ne olacak halimiz? o nu da bu gidişle bence herkes tahmin ediyor..
Memur-Sen Başkanı Suat Özen’ in yazdıklarını fark ettim sosyal medyada.. Ne çarpıcı ifadeler onlar öyle..
5 başlık açıp, beş başlığı ayrı ayrı sayfa duvarına yazan Özen, son başlıkta;
“Çanakkale Sağlık teşkilatında: biz bu gün ne karar alırsak birilerine ’sosyal maliyet ‘ ödettiririz diye mi hesap yapılıyor?  Bozulur o hesap bozulur..” ifadesini kullanıyordu.
Birinciliğimiz üzerine yorumlar ve çarpıcı ifadeler geldi.. Dahası da var ya neyse.. Allah hepimizi bu illetten korur inşallah.. Biz;  Maske, Mesafe ve Hijyen ısrarında olalım.. Tedbirimizi alalım, taktir Allahtan..