İnsanın tanıdığı olunca başarının adı, haliyle çekiyor seslice bir şekilde; “HEY MAŞAALLAH…!”

İnsanın tanıdığı olunca başarının adı, haliyle çekiyor seslice bir şekilde;
“HEY MAŞAALLAH…!”
Kimin yakını, kimin kökünden geliyor.. Başarı, genlerde var kesin.. Siyasetçi kimliği kadar, Analık ruhuna da hayranlık duyduğum Aliye başkanın yeğeni Ekrem, Çanakkale için gururun adı oldu..
Görmüşsünüzdür hakkında kaleme alınan haberleri. Mesela, bizim grubun Amiral gemisi ‘Burası Çanakkale’nin de yazdığı; “Çanakkaleli genç kaleci Süperlig’e transfer oldu” başlıklı spor kamuoyunun dikkat kesildiği o haberi.
Bir önceki transferinde, manşet atmıştık Ekrem için, gazeteniz VİTAMİN olarak.. Mutlu ve güzel haberi, paylaşmıştık Çanakkale ile..
MHP’ li Aliye Ertopçu’ nun yeğeni Ekrem, adı gibi  bir Arslan.. Hem de Kılıçarslan..
 Teyzesi gerektiğinde er bir Osmanlı kadınıı..  Soyadında geçtiği gibi.. Ertopçu.. Teyzesi Ertopçu olur da, yeğeni Kılıçarslan olmaz mı..? 
AUzatmayayım, bilmeyen, tanımayanlar için özetleyeyim ben başarılı file bekçisi, Çankakale aslanı, Kılıçarslan’ı..
Çanakkaleli, Çanakkale ruhu ile donalı bir genç. Eskişehirspor forması giyiyordu, henüz 23’nde iken..  Ekrem Kılıçarslan,  şimdi çıtayı daha da yükseltti. Süperlig ekiplerinden Hatayspor’a transfer oldu.
Açıklama, Eskişehirspor’dan geldi. Hayli net ifadeler ile detaylıca.
Açıklamada denildi ki; “Kulübümüz oyuncularından Ekrem Kılıçarslan’ ın Hatayspor’ a, Yiğit Utku Gök’ün Turgutluspor’a transferleri, Hasan Ulaş Uygur’un ise sezon sonuna kadar Silivrispor’a kiralanması konusunda karşılıklı anlaşmalar sağlanmış bulunmaktadır.”
Es’es’ler, birder fazla başarılı oyuncusunu transfer etti büyük kulüpleri. Bu önemli bir başarı aynı zamanda.
Klubün yazılı açıklamasında; “Oyuncularımıza kulübümüze vermiş oldukları emekler için teşekkür eder, yeni takımlarında başarılar dileriz” denilse de, bence teşekkürün büyüğü, gönlü sporla dolu taraftarlarına da geliyordu..
Spor adamları demiş; Başarılı oyuncu alkışlandıkça, daha da bir Arslanlaşır..  öyle değil mi.. Bakın bunun en güzel örneği..
Çanakkale ruhu ile donalı, Çankakale Arslanı,  Kılıçarslan…
BİR DÖNEM SPORA DAMGA VURANLAR…
Kimler geldi, kimler geçti..Atletizm, futbol, sualtı sporları ve dahası.. Yüzme, Atıcılık mesela..
Çoktu başarılı isimlerimiz, çok. İsimleri unutulmaz birçok sporcumuz oldu, kadınlı erkekli.. Mesela, Rüzgarın kızı vardı bir aralar.. Şimdilerde öğrencileri kendi gibi tarih yazıyor.
Futbola damga vuran isimlerimiz oldu.. 1. Lig bata tüm liglerde top koturan, adı efsaneleşen.. sayayım mı, bitmez ki öyle saymakla.. Hepsine kocaman selam olsun…
Dünya rekorları kıran, su altı sporları ile isimlerin duyulanlarımız var bir de.. Onlar da çok.. Hey maşallah..
Her biri övgüyü , daha da çok hak eden sporcularımız..
Her birinin kalbi Çanakkale için atanlar.. Çanakkale ruhu ile donalı insanlar. Kadınlı erkekli..
Boğazın öte yakasında, bir devrin Battığı noktadan hareketle, yüreği sadece Çanakkale ve ülkesi için atanlar.. Sahi, biz onları neden anmıyoruz..?
Bir isim çıkınca, adını başarı ile duyurunca mı aklımıza gelecek diğer efsaneler..!
Bir de, profesyonel liglere antrenör olarak,teknik direktör olarak gidip tarih yazanlar var.. Takımını şampiyon edenler mesela..
Mesela, bir Çankakale arslanı Mustafe Mete Ertem hoca, Ahmet Duman hoca gibi. Az daha unutuyordum.. Nasıl unutulur ki, Cemil hoca.. Cemil Akkoyun’ da, adı efsane bir isim bence..
Ne anılar biriktirdik her biri ile.. Çanakkalespor’dan Dardanel’e uzanan o zorlu yolculukta..  
Dardanel gururumuz oldu futbolda.. Dönemin 1. Liginde, Fener geldi, Galatasaray geldi, Beşiktaş, Trabzon ve dahası..
Ha burada, Niyazi Önen’ i de asla unutmamak gerek.. Futbol takımına ve futbola harcadığı milyon dolarları, tesislerine yatırsa, belki de şu anki fabrikaları, on kat daha büyük olurdu..
Uzatmayayım.. Çanakkale olunca mesele, yazdıkça yazasım var..
Ne yapayım kardeşim, seviyorum ben Aşığım Çanakkaleme..