Fırsatçılık birilerinin karakteri olmuş. Böylesi lafları, fısatçıların hortladığı anlarda demeyenimiz yoktur.

Fırsatçılık birilerinin karakteri olmuş. Böylesi lafları, fısatçıların hortladığı anlarda demeyenimiz yoktur. Misal, 2004 kışı.. 10 kuruşluk mum, 10 liraya çıkmıştı.. Daha örnekleri var da, sinir bozmayayım şimdi. 
Mega kent İstanbul’dan, hayli sert iadeler ile bahsettiğim o fırsatçılara pek güzel bir çıkış geldi geçen Cuma günü.. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Gıda fiyatlarındaki artış ile ilgili) "Çok ağır cezalar sizleri bulabilir” diyerek, sanıyorum herkesin gönlüne su serpen bir söz etti..
Gündeminde pek çok başlık vardı Cumhurbaşkanı’nın. Mesela, dünyayı ksıp kavuran illere ilişkin; “Mutasyonla ilgili bazı olumsuz gelişmeler var, doğru. Fakat onu da İnşallah aşacağımıza inanıyorum”  demesi gibi..
İnanıyorum ki, bu açılan başlığın detayları,  ben gibi pek çok Dilsiz Kula yardım eli olan insanlarımızı mutlu edecek..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: (Hayvan hakları yasası ile ilgili) Her an meclise gelebilir” diyerek, muhteşem bir müjdeyi verdi Mega kent İstanbul’dan..
Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlıyordu Reis.. Gıda fiyatlarındaki artış hakkında konuşuyor net şekilde veriyordu mesajını fırsatçılara.
 “Vatandaşın ezilmesine tahammül edemeyiz. Beyaz ette, kırmızı ette, aynı şekilde bu süreci takipte tutuyoruz. Ben buradan bütün esnaflarıma sesleniyorum. Siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir” vurgusu ile..
Korona virüs vakalarının seyri ve virüsün mutasyon geçirmesi hakkında gazetecilerin bir sorusu üzerine;
“Bu konuda Bilim Kurulu'nun ifadeleri veya açıklamaları önem arz ediyor. Ama ben daha çok değerlendirmeleri vefatla ilgili yapıyorum.
Vefat sayılarındaki düşüş beni ciddi manada ümitlendiriyor. Bundan dolayı ben ümitliyim. Mutasyonla ilgili bazı olumsuz gelişmeler var, doğru. Fakat onu da İnşallah aşacağımıza inanıyorum.
 Gerek okullarla alakalı, gerekse son dönemde restoranlarla ilgili, bütün bu açık mekanlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya ister istemez gayret ettik.
Ve bu konuda şu anda lokantalarımızı vesaire biraz gözetleme gibi bir düşüncemiz var” diyerek, önlemler kapsamında kapanan mekanların sahibi ve çalışanlarını sevindiren bir açıklamada bulunuyordu.
 
“Süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir”
Pandemi alarmı verdiğimiz ilk hatlarda, malum fırsatçılar türemişti yine.. Çanakkale’de de vardı olardan, hemi de tonlan..
Sayın Cumhurbaşkanı,  Gıda fiyatlarındaki artış ile ilgili açıklamasında, bir deyişle de fırsatçılara dokunduruyordu sözünü..
 “Şu anda küçük esnafımızı yalnız bırakamayız. Fakat bu süreç içerisinde maalesef özellikle de esnaflarımızın gerek sebzede gerek meyvede vesaire; hatta bakliyatta çok ciddi fiyat farklarının olduğunu görüyoruz.
Ve bunun için de Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışmanın içerisinde. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki bir ay içerisinde biz bu işi çok daha kontrollü şekilde yürüteceğiz.
Vatandaşın ezilmesine tahammül edemeyiz.
Beyaz ette, kırmızı ette, aynı şekilde bu süreci takipte tutuyoruz.
Ben buradan bütün esnaflarıma sesleniyorum. Siz bu süreci böyle devam ettirecek olursanız çok ağır cezalar sizleri bulabilir.
Lütfen yaptığınız işi hakkıyla yapın ve vatandaşımıza zulmetmeyin” ifadelerini kullanıyordu..
 Bu bahsedilen konu da bence çok dikkat çeken bir konuydu.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elon Musk ile birlikte yapılan çalışmalar hakkında;
 “Uzayla ilgili yaptığımız çalışmalarda, onlarla müşterek çalışma yaptık. Bu çalışmada TURKSAT 4’i gönderdik, 5’e hazırlanıyoruz. Elon Musk ile ortak çalışma söz konusu. Ben bir arkadaşımızı görevlendirdim, Elon Musk ile irtibatta olacaklar. Ne yapabiliriz, bunu konuştuk. Tabii Elon, 2020 itibariyle dünyanın zenginlikte bir numarası oldu. "Çok çalışıyorum" diyor. "Çok çalışınca da çok kazanıyorum" diyor” diyordu..
VE DE, BENİ DE MUTLU EDEN O MÜJDE…
“Her an meclise gelebilir”
Hayvan hakları yasası hakkında konuştu Reis.. Ne denilebilir ki, hey maşallah..
Cumhurbaşkanı Erdoğan, tam olarak şöyle dedi, Dilsiz Kulları kapsayan yasaya ilişkin;
“Şu anda meclis kurulumuz takvimi belirliyor. Şu anda meclis kurulumuzun gündeminde. Takvime göre her an meclise gelebilir”
2021’ in müjdesi olacak bu sözler bence..  Tüm can dostları da sevindirir, bir duysalar, anlasalar dı denilenleri, belki de bu gün sokaklarda bayram yaşanırdı..
Hiçbir suçu bulunmayan Dilsiz kulların patilerini kesen, insan vicdanın el veremeyeceği  türlü eziyet edenler.. Şimdi yandınız… Beter olun inşallah…