Uykusuz bir gece mi geçirdiniz? Belki de çok fazla uyudunuz.

Uykusuz bir gece mi geçirdiniz? Belki de çok fazla uyudunuz. Göz şişliklerinizi makyajla kapatmak istemiyorsanız ya da normalde makyaj yapmıyorsanız şişlikleri indirmek için bu uygulamalardan birini denemenizi öneririm.

1) Bir küp buzu ince bir kumaş veya kağıt peçeteye sarın. Şişlikleri rahatlatmak ve koyu halkaları azaltmak için buzu nazikçe gözaltlarınızda gezdirin. Artık işyerinizde kimse sadece birkaç saat uyuduğunuzu fark etmeyecek.

2) Poşet çay kullanın. Severek içtiğimiz yeşil veya siyah çay torbalarını birkaç dakika boyunca sıcak suda bekletin ve ardından soğumaya bırakın. Rahat bir yere uzanan ve çay poşetlerini 10 dakika kadar göz kapaklarınızın üzerinde bırakın.

3) Dondurulmuş kaşıklar kullanın. Yanlış duymadınız. Buzluğa koyduğunuz iki adet kaşığı göz çevrenizdeki bölgelerde gezdirin.

4) Parmak uçlarınız ile gözaltı bölgenize nazikçe vurun. Yapacağınız bu işlem kan dolaşımını hızlandırır ve şişliklerin inmesine yardımcı olur. Ancak öncesinde ellerinizi temizlemeyi unutmayın.

5) Soğuk, doğranmış salatalık dilimlerini kullanın. Kulağa klişe gibi gelebilir ancak bu yöntem gerçekten işe yarıyor.

6) Benzer şekilde soyulmuş soğuk patates de göz şişliklerini alır. Buzdolabından bir adet patates çıkarın, patatesi soyun ve ince dilimler hâlinde doğrayın. Ardından bu dilimleri gözlerinizde en az beş dakika kadar dinlendirin.

7) Dilerseniz soğuk süte batırılmış pamukla 10 dakika kadar gözlerinize kompres de yapabilirsiniz.

8) Makyaj yapmıyor olsanız bile göz şişliklerini hızlı bir şekilde indirmeye yarayan ve enfeksiyonu alan özel göz çevresi kremlerinden de kullanabilirsiniz.
Genel olarak göz şişliklerinden şikayetçiyseniz aşağıda belirttiğimiz noktaları hayat tarzınıza adapte etmelisiniz.
 
Yeterli Uyuyun:
Zinde görünmek ve güzel gözlere sahip olmak için yeterli uyumanız şart. Yeterince uyumazsanız gözleriniz donuk, şiş ve kırmızı görünür. Uykunuzu almazsanız aynı zamanda göz çevrenizde koyu halkalar oluşur. Ne kadar uyumanız gerektiği konusu kişiden kişiye göre değişir. Şişlikleri önlemenin bir diğer yolu da uyku esnasında kafanın vücuda oranla biraz daha yüksekte kalmasıdır. Bunun için yüksek bir yastık tercih edebilirsiniz. Sırt üstü yatmak da benzer şekilde şişlikleri önler.
 
Doğru Beslenin ve Yeterli Sıvı Tüketin:
Bir gece öncesinde yediğiniz şeyler şişliklerle doğru orantılıdır. Sodyum ve yağ oranı yüksek yiyecekler suyu emer ve ertesi gün şiş gözlerle uyanmanıza neden olur. Balık, et, tofu gibi protein içeren besinler tüketin ve beyaz pirinç, beyaz ekmek, makarna, kek ve tatlı gibi basit karbonhidratlardan, şeker ve tuzdan uzak durun. Yeterli miktarda su içmek de şişliği alır ancak yatmadan önce koca bir bardak su içmeniz de ters etki yaratabilir. Öğünlerden sonra yeşil çay içmenin de söktürücü etkisi vardır ve fazla suyun atılmasına yardımcı olur.
 
Sağlıklı Bir Hayat Tarzı Edinin:
Sağlıklı bir hayat tarzı benimsemek ve kendinize yeterince bakmak genel görünümünüzü etkiler. Beslenme, uyku ve su tüketiminin yanı sıra alkol ve sigara kullanımını sonlandırın, sporu hayatınıza katın ve bol temiz hava alın. Pozitif düşünün, nazik olun ve hayatınızın tadını çıkarın. Gözlerinize iyi bakın ve gözlerinizle güzel bakın. Böylece size bakan biri gözlerinizdeki ışığı fark edecektir.