Günlerdir açılamayan yolu konuştuk, Çanakkale Milletvekili İskenderoğlu ile..

Günlerdir açılamayan yolu konuştuk, Çanakkale Milletvekili İskenderoğlu ile..
Bir vatandaş serzenişte bulundu ve açıldı o konu..!!!
 Sonrası malum.. Eleştirilen isim, gelmek bilmeyen bilir kişi..!
 Başa döneyim, ziyarete geleyim.. Haber kaleme alsayrdım şayet, uzunca bir başlık ile aktarırdım detayları.
Misal; “AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu'  ndan, gazetecilere sürpriz ziyaret.” derdim sanırım..
Ya da; “Vekil ile, Simit, Peynir ve Çay” başlığı da atabilirdim.
Benim uzunca süredir, yaz/kış demeden, sıcak/soğuk, yağmur/kar ve hatta fırtınaya aldırmadan oturduğum o köşe’ de ağırladık sayın vekili..
Aslına bakarsanız, çay, simit ve peynirler AK Partili vekil İskenderoğlu’ ndandı.. Konuk oldu, hesabı ödedi..
Çanakkale basınının günlük toplanma merkezine dönüşen, gazetecilerin gündeme dair değerlendirme ve kritikler gerçekleştirdikleri çay sohbetleri haylidir sürüyor NAR simitte..
Benim buradaki faktörüm elbette ki önemli. Çünkü, devamlı mesken tuttuğum yer sabahları bu bildik adres.
Sayın vekil  İskenderoğlu' da önceki sabah bu sohbetlere katıldı.. Çay, simit beraberinde Çanakkale markası Ezine peyniri eşliğinde şehrin öne çıkan başlıklarını gazetecilerle yorumladı..
 İskenderoğlu'nun da üzerine basarak vurgu yaptığı bilindik sorunlardan biri, Çanakkale Cezaevi önünden geçen ve şehri giriş çıkışı sağlayan,  bilir kişi beklediği için kapalı tutulan devlet karayolu oldu.
Nar simit evinde vatandaşlarında konuya ilişkin serzenişlerine hak veren Milletvekili İskenderoğlu bir türlü gelmek bilmez bilirkişi nedeniyle kapalı kalan yolla ilgili görüş alışverişinde bulundu.
Anlaşılan o ki, sayın vekil de hayret etti gelmek bilmez bilirkişi nedeniyle kapalı kalan yolun durumuna..
 
‘Can dost sarmanla, sarmaş dolaş…’
Sayın vekil, öğrencilik yıllarından tanırım.. Daha gencecik bir Üniversiteli iken ‘Tekila’ simli sevimli mi sevimli bir can dosta sahipti.. Severdi yani, çoğumuzun ürktüğü kedi köpekleri..
‘Tekila’ sevimli idi lakn, bir o kadar da hırçın ve sinirli.. Evvelden tanımıyor, kokusunu almadığı bir kişi sevmeye kalkmış ise, hapı yuttunuz.. Hırlardı an itibariyle… Dişlerini gösterir, ürkütürdü kendisine el uzatan yabancıyı..
Şimdilerde, bir kedisi var sayın vekilin.  Adı ‘Joker..’
Kedi ve köpek sevenler ve de besleyenler bilir..Üzerinize sinen can dostun kokusu nedeni ile, başka kedi köpeklerin size yaklaşımı ayrı bir güvenle olur..
Şaşa kalırsınız. ‘Bu ne samimiyet birden!’ diye bir soru düşer  akla..
Bunun bir izahı var elbet.. Lakin, uzun uzun anlatıp, nedenini dile getirmeye kalkmayacağım.. Hayvanlar bilir, kendisine sevgi ve şefkatle uzanan eli.. Tepkisini veri, sevgisini göstererek..     
Milletvekili İskenderoğlu sokak yaşayanı bir minik kedi ile adeta stres attı, gazetecilerle buluşmasında.. Çaylar içilir iken, kendisine yönelen minik sarmanı kucakladı birden.
Dahası, omzuna yatırdı.. Dakikalarca ilgi gösterdiği kedi bu anlarda uykuya dalıp çarpıcı bir görüntü oluşturdu.
Bir dönem Hayvan Hakları komisyonunda görev alan ve sokak yaşayanlarını koruyacak Hayvan Polisi uygulamasının hayata geçmesinde payı bulunan milletvekili İskenderoğlu; "onlar da can taşıyor. Bu canları korumak hepimizin görevi" dercesine laflar edip, başından geçen anılardan da söz etti.
Yaşam, size karşılıksız sevgisini sunan sokak yaşayanı diye isimlendirdiğimiz can dostlar ile, bence daha bir keyifli..
Sevgi ve şefkatle uzattığınız elinizin kıymetini bilen,özellikle de kediler, kucağınızda ve ya omzunuzda yatar iken,  öylesine huzurlu olduklarını anlatır haller alırlar ki, işte bu görüntüye bakmaya, kendiniz de doyamazsınız..
Bu arada, geçen sosyal medya hesabımdan yazmıştım.. Birkaç minnak var Nar’ da.. Etrafta , ‘Beni sahiplenecek biri yok mu?’ dercesine dolaşıyorlar..
Hani diyorum, belki bir can dost tutkunu çıkar da, sahiplenir, kendine yaşam ortağı yapar o minnak’ lardan birini..
Sahi var mı içimizde, sevgisini minnak’ la paylaşacak birileri.Kaldı mı onlardan çevremizde sahi birileri..
 Var ise, “ben sahiplenirim, yaşam ortağı da ederim kendime..” diyebilen koca yürekli birileri, adres belli..