“CANLI BOMBAYA, HEMŞEHRİ TOKADI..!”

Çanakkale’de bir dönem Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan ve ekibi, 17 Ağustos’ ta öyle bir operasyona imza attı ki, ortaya çıkan detaylar;
 
“Felakete kıl payı önlem” dedirtti.
 
Ayrıntılar detaylar da gizliydi kısacası. TEM Şube’nin operasyonunu yöneten isim, Çanakkaleli olunca; Bursa Polisinin başarısı daha da bir dikkat çekiyor haliyle.
 
Hemşehrimiz bir isim nefes kesen operasyonu yönetti, Vatan, Devlet ve Milleti korumak için yeminli ekibi, canlı bombayı hain planı hayata geçiremeden sobeledi.
 
Hemşehrimiz diyorum, adını vermiyorum..  Şimdi sıra o hemşehride..
 
TEM Şube’den sorumlu Bursa Emniyet Müdür Yardımcısı Nadire Karaca..
Eşi ile birlikte, Polis Teşkilatımızın neferi..
 
Şimdilerde Emniyet Müdürlüğüne terfi eden ve Polis Baş Müfettişi olarak görevli Erbil Karaca’ nın eşi, Bursa’yı felaketin eşiğinden döndüren kahraman ekibin başı, Nadire Karaca..
 
İnsanın tanıdığı ve de bir dönem mesai harcadığı olunca başarıya imza atanlar, ayrı bir önemsiyor alkışlatan o operasyonu.. 
 
Bursa İl Emniyet Müdürü sayın Tacettin Aslan’ ın Çanakkale’de görev yaptığı yıllarda, tıpkı Komiserliğinde TEM Şube’de görevli, şimdilerin Emniyet Müdürü Erbil Karaca gibi hukukumuz hayli çoktu.
 
Bursa’ da gerçekleşen ve hayli ses getiren bu operasyon, işte bu anlamda bana çok ayrı bir kıymetli..  
 
Kısacası, İnsanın tanıdığı ve bir dönem mesai yaşadığı olunca isimler, hissedilen gurur bir ayrı oluyor. 
 
Yürekleri, Vatan, Devlet ve Millet aşkı ile donalı isimler, bir de Çanakkale Ruhu Yüklü olunca, kim tutabilir ki..!
 
Uzatmayayım , o operasyon ve felaketin eşiğinden dönüşe dair bilgiler diyeyim..
 
Bursa Emniyet Müdürlüğü, TEM Şube’den sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı hemşehrimiz Nadire Karaca, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bünyesinde,  dönemin Diyarbakır, şu anki Bursa Emniyet Müdürü Tacettin Aslan’ ın emrinde KOM Şube Müdürü olarak görev yapmış,  Emniyet Müdürü Aslan’ ın emrindeki kahraman polislerle birlikte,  tarihe geçen narkotik operasyonlarına imza atan Kadın Şube Müdürü olmuştu.
 
İşte bu ayrıntı da önemli.. Tesadüf değil şimdiki başarı.. Mesele Çanakkale Ruhu Yüklü Yürekler..
 
Gelelim, Diyarbakır’da tarihe geçen narkotik operasyonları ardından, şimdi de Bursa’ da, yönettiği operasyon ile faciayı önleyen hemşehrimiz Nadire Karaca..
Ulaşılan İstihbarat sonrası, iğne ile kuyu kazıp, o kuyunun içindeki haini kıskıvrak eden ekibi yöneten Kadın Emniyet Müdür yardımcısı Nadire Karaca, Bursa’ da bir faciayı önledi.
 
Geçen 17 Ağustos’ da, Milletçe unutamadığımız Marmara depreminin yıl dönümünde, Bursa polisi ayakta alkışlatan operasyonu neticelendirdi.
 
Bursa'nın İnegöl ilçesinde,  bombalı eylem hazırlığı yapan terör örgütü IŞİD üyesini evinde enseledi.
Üç patlayıcı düzeneği ele geçirdi.
 
Terör örgütü IŞİD’ in mensubu, Bombacının patlayıcı maddeleri hazırlarken fotoğrafları na dahi ulaşıldı bu operasyonda.
 
Bombacının çalıştığı fabrikanın 3 yöneticisi de bu operasyon kapsamında gözaltına alınanlar oldu.
 
 İnegöl ‘ de temmuz ve ağustos aylarında 5 mobilya imalathanesinin kundaklanması olayı araştırılır iken iz süren TEM Şube,  canlı bomba eylemi hazırlığındaki teröriste ulaşmasını bildi kısacası.
 
Teröristin, kundaklama eylemleri sırasında cep telefonuyla olay yerinden kayıt aldığını tespit eden ekipler, terör bağlantısı şüphesiyle soruşturmayı derinleştirince, canlı bomba eylemi  planını da çökertmiş oldu..
 
Bursa'yı kan gölüne çevirecekti! Plan buydu..  O terörist bombaları hazırlarken dahi, kendini görüntüleyendi.
 
Çanakkaleli hemşehrimizin emrindeki TEM Şubesinin operasyonu, Bursa basınında manşetlere oturdu.
 
Meslektaşlarımın kaleme aldıkları haberlerde, alkışlanan operasyona dair başka detaylar da geçiyordu.
 
Misal, bir haberde; “Operasyonda evin içindeki gizli bölmelerde terör örgütüne ait flamalarla 3 patlayıcı düzeneği, "canlı bomba yeleği" ve bomba yapımında kullanılan materyaller ele geçirildi.
 
Şüpheli sorgusunda 2017-2018'de Suriye'de örgüt adına faaliyetlerde bulunduğunu ve burada bomba eğitimi aldığını anlattı.
 
Türkiye'ye 2 yıl önce kaçak yollarla girdiği belirlenen şüphelinin, yakalanmaması durumunda bir polis merkezine bombalı saldırı planladığını öğrenildi.”
 
Hedefinde, Milletimizin can ve mal güvenliği başta, Türkiyemin huzur ve güvenini sağlamaya yeminli kahraman Polisimiz olan teröristi etkisiz hale getiren Bursa Polisine, Çanakkale ‘den kucak dolusu selamlar ile birlikte, bir kocaman teşekkür gönderiyorum.. 
 
Bu arada, canlı bomba B.A.; “Amacım bir polis merkezi belirleyip oraya girerek kendimi patlatmaktı” demiş..
 
Yani, bu şerefsiz terörist,  izleri ve acısı halen zihnimizdeki yerini koruyan 17 Ağustos’ un yıl dönümünde, bir facia yaşatmayı planlamış..
 
İfadesindeki sözleri, işiteni şok edecek türden olmuş.. Bakın ne demiş o şerefsiz; "En büyük amacım eğer siz beni bu akşam yakalamasaydınız patlayıcı maddeleri topladıktan sonra girişi en kolay bir polis merkezi belirleyip oraya girerek kendimi patlatmaktı"