Aslında, gündem yine Türkiye…

Aslında, gündem yine Türkiye… Bu gün, bir baba müjde duyacağız belki de havalara uçacağız.. Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan, bu gn açıklayacak o müjdeyi..
Dünyanın da gözü kulağı, bu gün yani 21 Ağustos Cuma günü edilecek sözlere odaklanacak.
Herkesin bir tahmine var. Misal, hem Akdeniz hem de Karadeniz’ de yaptığmıız sondajlar sonucunda enerji kaynaklarına ulaştığımız tahmini..
Bence, buna birde Anakaralarımızda, hem Trakya hem Avrupa yakasında, koskoca ANADOLU’MDA… Petrol aramalarımızın sonucunu eklememiz gerekir ki,  iyisi mi fazla tüyo vermeyeyim..
Ülke gündemimizde,  işiteceğimiz Müjde.. Bu müjde, bence yine birilerinin,  Türkiye düşmanlarının işine gelmeyecek o kesin..
Gündem Müjde.. Peki ya, başka bir pencereden diğer bir gündem..?
Kayserili Meslektaşım, mesleki büyüğüm Mehmet Uzel ile iki satır muhabbet ettik telefonda. .
Öyle vurgulu ifadeleri oldu ki, bir başka gündeme dair, sizlerle paylaşayım istedim..
Hem dinle, hem not al, bizim işimiz bu anlamda zor zanaat.. Lakin mesele TÜRKİYEM ve haliyle Çanakkale olunca, gerisi teferruat ya bizde, yaptık işimizi.. Sıkılmadan, usanmadan.. Dnilenleri bir de siz dinleyin diye, mesleki büyüğüm sayın Uzel’ in sözlerinde şimdi sıra..
Attığı başlık hayli afili..
“JEO BİDEN HADDİNİ BİL..BİLMEZSEN BİLDİRİRLER…” diye idi Uzel’in..
Sonrası sözleri de hayli net. Diyordu ki; “Karşında artık el pençe duran bir Türkiye yok…”
Vallahi de öyle billahi de öyle..İster isen, durma öyle…  de diyebilirim ben şimdi..
Kendimce yorumlarımı bir kenara bırakıp, döneyim meslektaşın Uzel’ in dediklerine..
Şöyle geliyordu sözleri; “Türkiye’nin üzerinde oynadığınız oyunlar yok artık..Bitti onlar..
Başkan adayı değil,dünyanın başına başkan seçilsen ne yazar..
3 Kasım 2020 Başkanlık seçimlerinde Demokratların adayı Joe Biden,Türkiye’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iktidarını değiştirmek istediğini her defasında açıkça söylüyor..
Ben de..Diyorum ki, ‘Joe Biden misin, Bidon musun, Co Baydın mısın sen nesin,kimsin sen?
 Yıllarca Türkiye üzerinde çok dolaplar çevirdiniz,çevirdiniz dolaplar başınıza geçti.. Akıllanmadınız.. Haddini ve hukukunu bil! Bilmezsen bildirirler..’”  diye..
Biden yazılıp, ‘Baydın’ okunan, Baydın..  Çanakkale’den bir tek söz de ben göndereyim sana. “hakikaten bayağı baydın..”
Kendimce düşüncelerimi aktarmaya dayanamadığım  yeni bir andayım şu an.. İyisi mi, yine kısa keseyim ben..
Döneyim sayın Uzel’ in dediklerine. Tam olarak şöyle diyordu mesleki büyüğüm;
 “Türkiye üzerine oynadığınız oyunlar artık son buldu..Türkiye sizin siyasi oyunlarınıza malzeme olacak bir ülke asla değildir..
Elin oğlu Bidon söylüyor da, ülkemizdeki muhalif siyasetin,kendisini küçük düşürücü ve milletimizin aklında sorun işaretleri oluşturan bu sözlere herhangi bir tebki göstermemiş olması bence çok üzücüdür..
 83 Milyon Türk asil Türk Milletinin evlatları olarak,Türkiye ,demokratik siyasi atmosferin bu tip sorumsuzca demeçlerle bozulmasına müsaade etmeyecek..
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ In liderliğinde mücadeleye devam edeceğiz..Hiç kimse milli irademize ve demokrasimize saldıramaz,halkın oyu ile seçilmiş Cumhurbaşkanımızın meşrutiyetini sorgulayamaz..Daha önce buna cüret edenlere 15 Temmuz 2016 de gerekli cevabı aldılar..
Ey Jeo Biden, sen Cumhurbaşkanımız tarafından muhatap alınarak olarını artırmak mı istiyorsun?
Jeo Biden, senin yapman gereken Cumhurbaşkanımızı örnek alarak tecrübelerinden yararlan..
Haddini bil Joe Biden,Türkiye dünya güçleri arasında yerini almış onurlu bir ülkedir..ABD nin kara gücüm dediği PKK hendeklere gömüldü, FETÖ artıkları ordu ve polis içinde tek tek temizlendi temizlemeye de devam ediliyor..
İşte bu çaresizliğin,bu telaşın ve bu fütursuzca açıklamanın nedeni budur..Türkiye’nin sorunları ağırdır.. Ama çözümsüz değildir..Türkiye yüz yıllara dayanan devlet tecrübesine sahip güçlü bir ülkedir.. Kurtuluş savaşı gibi emperyalizme karşı bir zaferi,Atatürk gibi bir önderin bıraktığı birikime sahiptir..
Dünya’nın lider ülkesi Türkiye..Seçime giden oy kaytarmak için yola çıkanlar, Türkiye’nin altında eziliyor..Bidon ve onun gibi düşünenler tarih sayfalarından bir bir siliniyor..”
Böyle idi, Kayseri sohbetimizde dile gelenler.. Şu Biden, yani Baydın için, kısaca yeter artık baydın,  diyerek tepki veren birçok vatandaşımızın olduğunu, bir anlasa şu baydın..Bence susar ya neyse..
Ben de böyle demekle,  sahi haksız mıyım? ”Vallahi yetti artık be coni, hakikaten baydın..”