Son günlerin en çarpıcı yorumu,  bahsettiğim ve güne özel attığım başlık.

Son günlerin en çarpıcı yorumu,  bahsettiğim ve güne özel attığım başlık.
 
Hakikaten düşünmeden edemedim, bu çarpıcı yorumun nedenini bendeniz.. 
 
Böyle denilmesinin nedeni araştırdım, işittiklerim hayli dikkatimi çekti..
 
Misal ilk işittiklerimden derlediğim denilen; “Bi aralar hiçbir paylaşımı beğenilmeyen ve de paylaşılmayan bir isme, şimdilerde pek sıcak bakılması.. İnsanın diyesi geliyor; HAYIRDIR..! ”
 
Uzatmayacağım hikayesi, yorumlamayacağım da.. Sonuçta, dilin kemiği yok… Akım der iken mesela..!
 
Günler günler önce, haftalar haftalar önce, sosyal medyada olduğu gibi, bazı yerel yayımlarda da bahsedilendi, son günlerde işittiğim.
 
Paylaşımları beğenilmeyen , siyaseti dillendirilmeyen isimden bahisle, ne suçlamalar ne suçlamalar..
Güne dönelim, bu aralar pek bi yakınlık..
 
Son Kurultay’da güven tazeleyen, yeniden yetkilenen isim.. Çanakkaleli siyasetçi CHP Genel başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek.
 
Çanakkale Milletvekili de olan sayın Erkek gibi, eski milletvekillerimizden Serdar Soydan’ da aslında aynı kaderi yaşayanlardandı gözlemlediğim. Pek beğeni toplamayan paylaşımları vardı da, kimse bahsetmiyordu bu durumdan..
 
Şimdilerde, pek bir sıcaklık gözleniyor ilişkilerde. Hem sayın Erkek hem de sayın Soydan’ a yönelik.
Ya da ben mi yanlış gözlemliyorum?
 
Sayın Erkek, yetkilerini yeniledi ve görevinin başında. Hayırlı olsunlar, falanlar filanlar, gırla gidiyor son günlerde.
 
Bi tarihte, bi zamanlar.. Vakit söylesem mi bilemedim, lakin aralarında hissedilen buzlar, sanırım Ağustos sıcağının da etkisi ile erimiş gitmiş.
 
Birçok isim vardı, o isimler bu arlar pek bi yakınlar.. Örnek vermeyeceğim, ne haddime..
 
Fakat dile getirmeden de edemeyeceğim, sayın Milletvekili CHP Genel başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek için edilen sözlerden..
 
Yetkileri yenilenen Vekil Erkek için, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural; “Çanakkale Milletvekilimiz, Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek arkadaşımızın tekrar parti meclisine seçilmesi ve ardından MYK’ya seçilmesi ile Çanakkale il örgütü olarak mutluluğumuzu hep birlikte yaşıyoruz.
 
Kendisine görevi aldıktan sonra il örgütü ziyareti için de çok teşekkür ediyoruz.
 
Yine Yüksek Disiplin Kurulu üyeliğine tekrardan seçilen Serdar Soydan vekilimizi de tebrik ediyoruz. Bu güzel tablo umarım bundan sonra kurultayımızın tamamlanması ile birlikte ortaya çıkan ‘Hedef İktidar’ yürüyüşümüzün başlangıcıdır.
 
Siyaset bazı taraf olmaları, bazı yarışları gerektirir.
 
Bu gayet doğaldır. Sosyal demokrasilerde bu yarışlar her zaman olması gerekir.” Vurgusu yapıyordu..
 
Bahsettiğim bu denilenlerde geçen, bir iki satır üstteki ifadeler.. Ne de çarpıcı öyle değil mi..???
 
“Öyle değil mi” dediklerim, tam olarak şu sözler; “ Siyaset bazı taraf olmaları, bazı yarışları gerektirir.
 
Bu gayet doğaldır. Sosyal demokrasilerde bu yarışlar her zaman olması gerekir.”
 
Uzatmayayım, devam edeyim iyisi mi denilenleri aktarmaya, Sayın Ural, bi de şöyle demişler;
 
“Biz asla tek adam rejimine inanmıyoruz. Biz monarşi ile yönetilmek istemiyoruz.
Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün çizgisinde laik demokrasiyi korumak isteyen bir örgütüz, bundan sonraki süreçte tek hedefimiz var; iktidar.
 
Bunun için çok çalışacağız, birlikte başaracağız”
 
PEKİ YA, SAYIN ERKEK NE DEMİŞ…!
 
Yorumlamadan, açmadan sözleri.. Ham haliyle sunayım ifadeleri…
Milletvekili Muharrem Erkek şunları söylemiş;
 
“25-26 Temmuz tarihlerinde 37. Olağan Kurultay’ımızı gerçekleştirdik. 31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinin sonuçları ve bugün itibariyle ülkemizin içinde bulunduğu, sosyal, siyasal ve ekonomik tablo bize 37. Olağan Kurultayı’mızda ana temayı ‘İktidar Kurultayı’ olarak belirledik.
 
Kurultayımızda 60 kişilik parti meclisimizi, kurultay delegelerimiz ve toplam 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu’muz seçildi. Her zaman dediğimiz gibi Cumhuriyet Halk Partisi’nde görevler üstlenmek, onurlu bir toplum hizmetidir.
 
Üye olmak da, il yöneticisi olmak da, il genel meclis üyesi olmak da, genel merkez de görev yapmak da, genel başkan olmak da, hangi görev olursa olsun cumhuriyet Halk Partisi içerisinde onurlu bir toplum hizmetidir. Biz kurultayımızda cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı için bir beyanname sunduk. Kurultay, partimizin en yüksek organıdır ve o beyanname oybirliği ile kabul edildi.
 
Tüm kurultay delegelerimiz imzaladı. Bunu çok önemli buluyoruz çünkü ülkemiz maalesef demokrasi yolculuğunda, tüm eksikliklere rağmen, darbe teşebbüslerine rağmen, yaşanan tüm sorunlara rağmen demokrasi yolculuğunda engelleri aşarak ilerlerken, maalesef mutlakıyete doğru dev bir adım attı. Bugün yaşadığımız demokrasi değil monokrasi. Yani bir kişinin egemenliği ve bugün dünyada yaşadığımız tabloda bunu bize gösteriyor.”
 
Sonrası denilenler diyeyim mi, demeyim mi diye de düşünmedim değil şu an.. Siyasetçi olunca kişi, hele görmesin verilen pas’ı. Başlar o vakit konuşmaya. 
 
Mesajlar verilir o konuşmalarda, hatta geleceğe dair planlamalardan söz edilir..
 
Uzatmayayım diyeceklerimi. Yorumlarımı kendime bırakayım. Netice itibariyle, herkesin kendine göre bir analizi var.. Haydin hoşça kalın.. Maskesiz, mesafesiz ve de hijyensiz olmayalım lütfen..