DÜN YİNE YAZDI VE EKLEDİ; “YAŞADIĞI ŞEHİRE DEĞER KATAN BİR İSİM: İLHAMİ AKTAŞ...”

Kayserili meslektaşım Mehmet Uzel, şehrin yeni valisi İlhami Aktaş için haftalar önce ; “Atom karınca” benzetmesinin yapıldığını vurgulamıştı, Çanakkale’ ye atandığı sırada valilik yaptığı şehrin insanları tarafından. Bir anlamı vardı bu sözün. Ya da şöyle mi demeliyim; “Bir anlamı olmalı..!”
Merak uyandıran o tabir için, dün de kaleme alınanlar vardı kısacası..
Kimden mi? Gazetelerimizin sayfalarında konuk etmeye devam edeceğimiz Kayserili meslektaşım ve de mesleki büyüğüm sayın Uzel’ den.
Dilerseniz, Vali Aktaş için kaleme aldıkları diyeyim ve sizleri konuk etmeye devam edeceğim mesleki büyüğüm Uzel’ in düşünceleriyle baş başa bırakayım.
Attığı başlık ve mesleki büyüğüm Uzel’ in ifadeleri, buyurun o vakit, keyifli okumalar…
 YAŞADIĞI ŞEHİRE DEĞER KATAN BİR İSİM: İLHAMİ AKTAŞ...
Şehirleri anlamlı kılan,vasıflı kılan,çoğu zaman güvenli kılan insanlar vardır.Bu insanlar benim gözümde erdemli insanlardır.Varlıkları şehrin psikolojisini düzeltir,duruşları geleceğe umutla bakmamızı sağlar.
Hele bir de bu insanların işi gücü bu memlekete kendisini adamak,hizmet etmek,mesai mefhumunu toprağa gömüp,soluduğu şehrin havasının temiz olmasına katkı sunmak ise,benim için ayrı bir değeri,ayrı bir önemi vardır.
İşte böyle insanların yaşı büyük ya da küçük olsun fark etmez,her zaman elini öperim.
Meslek hayatım borunca bu şehirde çok idareciler gördüm,huysuz idareci,çalışkan idareci,babacan idareci vb. her türlüsünü gördüm özetle !
1980 darbesini yaşadım.O tarihte,şehirdeki yöneticilerin hepsinin nasıl bir anda darbe yönetiminin emrine girdiğine şahit olan biriyim..Valisinden emniyet müdürüne kadar tüm yöneticilerin nasıl sessiz sedasız bir şekilde koltuğunu Darbe zihniyetine teslim ettiğini iyi bilirim.Bu nedenle 15 Temmuz’daki direniş belki de benim için bu ülkenin Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Savaşından sonraki en büyük direnişidir hiç şüphesiz süreçte,işgalci zihniyetin FETÖ Örgüt elemanları marifetiyle nasıl ülkeyi işgal edeceği planlarının bire bir deşifre edilmesiyle,O günün anlamı benim için çok büyüktür.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın valilerle yaptığı konuşmalar hep aklımda kalmıştır;”Sizlerden istediğim karşılaştığınız zorluklardan,yılmadan,kendinize güveninizi kaybetmeden,inisiyatif kullanmaktan aslan çekinmeden vazifenizi yürütmenizdir” demişti..Ayrıca Valilere yaptığı uyarılarda,halkla iç içe olmak konusunda sık sık hatırlatma yapıyor. Cumhurbaşkanı..Çanakkale Valisi Aktaş,Cumhurbaşkanımızın  tanımladığı halkla içe içe.” .Örnek Vali” tanımlanmasına çok uyduğunu düşünüyorum..Çünkü geçtiğimiz günler Kayseri’ye gezmeye gelen Çanakkaleli dostlarımızla yaptığımız sohbette Vali İlhami Aktaş’ın çalışmalarından halkla ilişkilerinden çok memnun olduklarını anlattılar..Köylüsünden merkezdeki vatandaşa,küçüğünden büyüğüne Çanakkale Valisini duyan,sözlerini okuyan kendisiyle bir defa olsa bile iletişime geçen herkes,halka ne kadar yakın olduğundan övgüyle bahsediyor..Çünkü Sayın Vali Aktaş,Nevşehirde çok büyük projelere imza atmış ve bunun karşılığını almıştı..En büyük projeside turizm alanındaki yatırımlar olmuştu..2019 yılının ilk sekiz ayında 3milyona yakın turist gelmesine çok önemli katkıları olmuştu..Tahmin ediyorum bu projeleri de Çanakkale içinde uygulayacağından eminim..
 …                            …                             …
Benim için sıradan bir Vali değildir  İlhami Aktaş, milletiyle hemhal olmuş.
Fakiri fukarası olan,garibanı koruyup kollayan,vatandaşın huzuru için  taviz vermeyen önemli yöneticidir aynı zamanda..
 İnsanı vasıfların en denli mühim olduğunu, yüreklere girmenin ne denli gerekli olduğunu,tüm meslektaşlarına nakşeden bir isimdir İlhami Aktaş
 Kimileri İlhami Aktaş'a çok başarı bir Vali olarak  bakabilir.Öyledir de..Ama bu özelliğinin yanında her yöneticide olmayan bir hasleti vardır.O da yüreği ile meselelere yaklaşmasıdır.
Bu şehirdeki bir çok sorun da, Vali İlhami Aktaş’ın yürüttüğü çözümleri,görmeye başlayacağımızı düşünüyorum..
Yani Çanakkale’ yi  de, Çanakkaleleri de  daha güzel günler  bekliyor..
Tam olarak bu vurgu ile gelen sözlerdi, mesleki büyüğüm Uzel’ in keleme aldıkları.. Ben de ika satır ile düşüncemi dile getireyim iyisimi..
Diyeyim ki; “Güzel günler beklediği temennisi edilen Çanakkale’den, kucak dolusu selamlar  sunayım Kayseri’ ye, sevgili büyüğüm.. Ağzına sağlık..”