“Dönem dönem şımarık ve hadsiz çıkışları ile tandık komşu, şimdi neyin peşindesin?”

“Dönem dönem şımarık ve hadsiz çıkışları ile tandık komşu, şimdi neyin peşindesin?”
Şeklindeki soruyu ve benzeri yorumları bu aralar dile getirmeyenimiz kalmadı. Muhatap belli. Daha leb demeden anlaşılacak, bildiğimiz o komşu.. 
Ege’ yi dahası Akdeniz’ i ısıtan demeyeceğim, yaşanılanlar ortada. İzlediğimiz görüntüler bir yanda, bir yanda da işitilenler.. Kimimizin yorumu; “Tükürsek boğarız..” olsa da, neyin cesareti var ise birilerinde, sözüm ona atarlanmaya devam ediyorlar delice..
Ege’ de sözüm ona gövde gösterisinde olduklarını bildiğimiz birileri, Akdeniz’deki üstünlüğümüzden olacak şu sıralar deliye dönmüş durumdalar...
İnsanın aklına, bir ata sözümüz gelmiyor değil hani.. Eceli olan diye başlayıp süren o müthiş söz.
Gündemin ayrıntılarına girip, çok bilmişlik yapmayacağım. Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan’ ın konuya ilişkin ifadelerinden özetle söz edeceğim.
Partisinin kuruluş yıl dönümü törenlerinde sesini yükseltti Reis.
Türk basını gibi, dünya basının da söz etti dile gelen hayli sert ifadelerden..
Bazı haberlerin girişindeki ilk cümle nerede ise birdi, “Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Yunanistan arasında gerilim artarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel başkanı olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 19'uncu kuruluş yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada Yunanistan'a sert mesajlar verdi.” diye..
Haberlerin anlatım dili de benzerdi. Mesela;
- “Doğu Akdeniz'de sismik araştırma yapan Oruç Reis gemimiz ile ilgili olarak, "Kuzey Irak'ta, Suriye'de, Libya'da ve Doğu Akdeniz'de yürüttüğümüz harekatlarla bu saldırılara karşı cevabımızı anladıkları dilden verdik.
-Bugün de verdik! Ve kendilerine söyledik. Bakın bizim Oruç Reisimize sakın saldırmayın. Eğer Oruç Reis'e saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılar" ifadelerini kullandı. “ şeklinde kuruluyordu, Reis’ in dilinden çıkan sözlerin aktarıldığı cümleler.
Gündemdeki konunun içeriği ile ilgili herhangi bir detay vermese de sayın Cumhurbaşkanı, Yunan medyasında, bir Türk fırkateyni ile Yunan fırkateyni arasında çarpışma yaşandığına dair haberlere ilişkin ediyordu  bençce resmen sözlerini..
Bilindiği kadarı ile, Yunan medyasındaki benzer bir başka haberde ,  Yunan fırkateynin Oruç Reis gemisini taciz ettiği iddia ediliyordu ayrıca..
Gelelim şimdi söz konusu o haberlere. Türk ve Yunan resmi makamları tarafından teyit edilmese de bu haberle, Yunan medyası neyin peşinde, o da ayrı bir merak konusu bence.
 
Bu arada; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  Merkel ve Charles'a Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliğin, diyalog ve uluslararası hukuk çerçevesinde çözülmesinden yana olduğunu aktardığı, konuya ilişkin bilinen bir başka detay.
Dün de başka detaylar göze çarptı, tartışılan konuya ilişkin. Misal, Milli Savunma Bakanı Akar, Oruç Reis araştırma gemisine refakat eden askeri gemilerin komuta edildiği Donanma Komutanlığını ziyaret etti.
Bu ziyaret, günün flaş gelişmeleri arasındaydı. Abonesi olduğumuz İHA’nnı bülteninde, hem görseller hem de ziyarete ilişkin bilgiler yer alıyordu.
 Dilerseniz, kendimce yorumlardan uzak, o haberi aktarayım sizlere..
Hem de tek bir satırına dokunmadan…
Haberin imzası Başkentten atılıyordu.”ANKARA (İHA)” denilerek.
İşte o haber;  - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesi, Oruç Reis araştırma gemisine refakat eden askeri gemilerin komuta edildiği Donanma Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulunuyor.

Milli Savunma Bakanı Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Donanma Komutanlığına geldi.

Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında 30 Ağustos itibarıyla oramiralliğe terfi eden Donanma Komutanı Koramiral Ercüment Tatlıoğlu ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar, Oruç Reis araştırma gemisine refakat eden askeri gemilerin komuta edildiği Donanma Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulunuyor. 

Gelelik kısaca benim diyeceğime; “Ege’ de her daim varız, Akdeniz’de olduğu gibi.!!!”
Haydin hoşça kalın.. . Sağlıkla kalın.. Herkese iyi hafta sonları..