Önceleri oluşsa bu görüntü, kim bilir kaç kafadan kaç ton ses çıkardı..

Önceleri  oluşsa bu görüntü, kim bilir kaç kafadan kaç ton ses çıkardı..
Koronalı günlerde, sosyal mesafe olmazsa olmaza dönüştü lakin, siyasetteki yakınlaşma, “Bu dur işte…” dedirtmeye de yetti. Bu benim naçizane fikrim. Başkasını bilemem.
Mesele Çanakkale ise, çekişmeler didişmeler, laf çarptırmalar bir yana, Çanakkale bir yanı olmalı görüşünü savunan bir Şehir yaşayanı olarak, oluşan şu görüntü acayip hoşuma gitti. Hadi gel de ‘Hey Maşallah..’ çekme..!!!
………………………………………………………
Geleyim bahsedeceğim fotoğrafa. Birlik beraberlik içinde olanlar. Dertleri Çanakkale’ ye hizmet olan isimler.. Keşke hep böyle olsa Çanakkale için birliktelik..
Vekil Turan’ı bu noktada takdir etmemek bence haksızlık olur.. İktidar muhalefet dememiş, Başkanlar ile bir araya gelmiş..
AK Parti kurmayı Turan, özetle şöyle demiş;
“BU KADİM ŞEHİRDE ASIL REKABET HİZMET YARIŞI OLMALIDIR”
Ne de güzel bir ifade.. Haliyle bu anlatıma katılacağımı söyleyeceğim bendeniz de..
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Çanakkale’deki CHP’li belediye başkanlarıyla toplantıda bir araya geldi. Sadece CHP li Başkanlar yoktu masda. İktidar kanadından da Başkanlar vardı.
Milletvekili, tüm Çanakkale’ nin Milletvekili olunca, aslında bu oturumu sıradan görmek gerek. Lakin, bu tür birliktelikler ay’da yıl’da bir olduğundan haliyle garibimize gidiyor. 
Aslında ne doğal bir oturum.. Ne doğal bir birliktelik olmalı bu tür birliktelikler.. Görünce şaşa kalmamamız gereken bu birliktelikler, Mesele Çanakkale olunca,  hep yaşanmalı bence..
Sayın vekilin Basın ofisi veriyordu detayları. “Şehrin tüm sorunlarının çözümünde belediyenin hangi partide olduğuna bakmaksızın destek verdiklerini ve çözüm üretmeye gayret ettiklerini ifade eden Turan” denilerek giriliyordu söze ve devam ediyordu ifadeler.
 AK Parti Kurmayı Av. Turan bu buluşmadan söz eder iken şöyle diyordu; “Çanakkale’miz özel bir şehir. Siyasi rekabet, siyasi farklılıklar elbette olacak; ancak bu kadim şehirde asıl rekabet hizmet yarışı olmalıdır. Polemiklerle zaman kaybetmemeliyiz.”
Haber dilinde kurgulansa da, buluşmanın anlatımı, pek hoş cümleler geçiyordu kaleme alınanlarda. Mesela;
“Çanakkale’miz Tarihinden Gelen Güçle, Gelecek Nesillere Yön Verebilecek Bir Şehir” şeklindeki vurgu.
Sağcı veyahut solcu denilmeden, altına imza konulabilecek bu savunulan görüş, her adim Varolsun inşallah..
Çanakkale için gerçeğe dönüştürmek istedikleri daha birçok hayalleri olduğunu sık sık dile getiren bir isimdir vekil Turan. Yine aynı görüşü savunduğunu yinelemiş kendileri.
Açık ve hayli net ifadelerine döneyim şimdi. Demişler ki kendileri;
“Şehrimizin her sorununa hassasiyet gösteriyoruz.
Son yıllarda hayata geçirilen önemli projelerle beraber sınıf atlayan şehrimiz, marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 
Çanakkale’mizin tarım, turizm, sanayi, ulaşım, tarih gibi alanlarda gücüne güç katmaya devam ediyoruz. Troya Müzesi, simgelerin köprüsü 1915 Çanakkale Köprüsü, Gıda OSB’si, verimli toprakları, doğal güzellikleri ve sahip olduğu tarihi hazineleri gibi değerler, bu yarıştaki en önemli güç kaynakları. Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşunun 7’si Çanakkale’mizde bulunuyor.
 Çeşitli sanayi kollarında üretim yapan 900 firma bulunmakta.  Tarıma dayalı sanayinin ihtiyaç duyduğunu birçok tarımsal ürün Çanakkale’mizde yetiştirilmekte.”
Bahsetitğim buluşmadan söz eder iken, iki lakırtı etmeden duramayacak gönlüm. Araya gireceğim yine tak diye. Ve diyeceğim ki; “Cumhuriyetimizin Önsözünün yazıldığı yer, yani Şehitler Coğrafyası Çanakkalem. Sen daha nelere yayıksın..!!! Dünya liginde, bir emsalsiz olmalısın..”
Sanırım, bu fikrimi her bir Çanakkaleli savunur. Söz konusu çankakale ise sonuçta, gerisi teferruattır biz Çanakkaleliye.
Şimdi yeniden döneyim, sayın vekil Turan’ ın sözlerine. AK parti kurmayı Av. Turan;
“Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Çanakkale Teknopark; Çanakkale’de en çok önemsenen sanayi stratejilerinden Ar-Ge ve Yenilikçiliğin geliştirilmesinde önemli bir role sahip.”demiş. Bu arada, bende demeden edemeyeceğim. Tekno Park’ ın ciddi alt yapı sorunları var ve sonuçlanmadı. Mesela, İnternet bağı için gerekli donanım yok bildiğim kadarı ile. Bir de kanalizasyon sorunu var ki, sormayın gitsin.
İki satır laf etmeden duramadım yine. Çünkü, söz konusu Çanakkalem…
Küçük bir yorumum ardından yeniden döneyim sayın vekilin dediklerine.
 Şöyle geliyordu sözler; “Bizlerin bu topraklar üzerinde bir hayali var ve eminim sizlerin de hayalini kurduğu bir Çanakkale var.
Hayallerimize ulaşmak için çalışıyoruz. 2019 yılı içerinde şehrimizin genelinde 176 km asfalt, 100 bin m2 den fazla parke taşı döşemesi yapıldı. Her iki projenin toplam maliyeti 25 milyon TL. Daha hayal bile edilemeyen birçok yatırım ve projeyi şehrimize taşıyacağız.”
Ara başlıklar önellidir bir konudan bahiste.. Misal pqek hoşuma giden şu ara başlık;
“Yerel Hizmette, Belediye Başkanlığında Gündem Polemik Değil, Hizmet Olmalı”
Vallahi, pek de güzel bir vurgu.. hadi gel de “AYNEN…” deme..!!!
Sayın vekil Turan; “Söz konusu hemşehrilerimize, kadim şehrimize hizmetse siyasi farklılıklar ortadan kalkmalı. CHP’li Belediyeler olsun, İYİ Parti’li Belediyeler olsun, gelen taleplerde hiçbir zaman desteğimizi esirgemedik.
Kapımız her zaman sonuna kadar açık oldu. Kadirşinas hemşehrilerimiz için parti ayrımı gözetmedik. Bakınız, hepimiz bu toprakların insanıyız. Şu anda aynı masanın etrafındayız. Yarın görevlerimiz bittiğinde bugün yaptıklarımızla hatırlanacağız.
Üslubumuz, tavrımız, duruşumuz; bu topraklarda karşılık bulan bir üslup olmalı. Çanakkale’mizin geleceği, ilçelerimizin talepleri siyasetin ve şahsi hesapların üzerindedir. Yerel hizmette, belediye başkanlığında gündem polemik değil, hizmet olmalı. Şehri ideolojik kavgalara hapsetmeyelim. Haksızlık, yanlış, hakaret kimden gelirse gelsin, hep birlikte tepki göstermeliyiz.” diyerek, “SÖZ KONUSU ÇANAKKALE İSE, GERİSİ TEFERRUATTIR” demiş bence kesinlikle…
Biliyorum ki, pek çoğumuzun ilgisini çekti bu buluşma.. Sayın vekil, bu buluşmaların devamının geleceğinden söz etmiş bir de. Nasıl mı? Aynen şu sözleri ile;
“Bu toplantı ile tüm ilçelerimizi tek tek değerlendirerek, sorunları masaya yatırıp çözüm bulmaya çalıştık. Verimli bir toplantı olduğu kanaatindeyim. Belediye Meclislerinde siyasi polemiklerden, tartışmalardan uzak, hizmetlerin konuşulduğu bir toplantı olması temennimizdir. Kurumlar arası diyalogun artırılması olumlu bir atmosfer oluşturacaktır. 1915 Çanakkale Köprüsü, Gıda OSB, Troya Müzesi, Troas Yolu, Çanakkale Teknopark gibi büyük vizyon projeler AK Parti’nin değil, hepimizin değeri. Dolayısıyla bu projelere sahip çıkmak, çalışmalar hakkında bilgi sahibi olmak da faydalı olacaktır.”
Aktarmaya çalıştığım buluşmaya katılanlar görselde. Lakin, malum herkes maskeli. Dilerseniz, kimler vardı, o simleri sıralayayım şimdi.
“Merkez İlçe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun, Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Canyılmaz, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan ile AK Partili Belediye Başkanlarından Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” bu arada,   AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Göktürk’ de katılımcısıydı bu buluşmanın..