‘NE OLACAK SANAYİNİN HALİ?’  DER İKEN, MÜJDESİ GELDİ; YENİSİNDE YOK YOK..!

İktidar kurmayı, namı değer Atom karınca erdi müjdelli haberi.
‘Çözdük o meseleyi..!’ diye..
Biraz daha açayım daha iyi anlaşılsın şu ‘mesele..’ Çözümsüz gibi gözüken o mesele.. Nihayetlendi denilebilir kısacası..
Ak Parti Grup başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan’dan geldi dün, bahsedeceğim çarpıcı bilgiler..
Şöyle idi öncelikle denilen; “Şehrimizin Önemli Bir Sorunu Çözüme Kavuşuyor”
Uzun uzun dillenendi, ne olacağı da hayli merak edilendi aynı zamanda..
Özetle dile gelen sözler anlattı, “Tamam o iş..” dercesine..
Sayın vekilin basın mensupları aracılığıyla dediği şöyle idi;
“Çanakkale’de uzun yıllardır tartışılan ve konuşulan bir konu olan Küçük Sanayi Sitesi’nin yer değişikliği çözüme kavuşuyor.”
Kamuoyunun bilgilendirme aaçlı kaleme alınan bir e-posta iletisinde dile geliyordu müjdeli haber.. Detaylar vardı anlatımda geçen, hem de hayli detaylar.
Misal yazıya dökülen şu ifadeler; “Çanakkale Belediye’si tarafından 1/5.000’lik imar planlamasında mevcut yerin ticari ve konut olarak planlamasından sonra sanayi sitesinin nereye taşınacağı tartışma konusu oldu.
Kent siyasetinde cevap bulamayan bu tartışma AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın devreye girmesiyle son buldu.”
Açık ve hayli net ifadelerle, kamuoyunda büyük mesele edildiğine dikkat çekilen konuya ilişkindi hayli açık dille denilenler.
Yine mesela diyeyim ve e-posta iletisinde geçen anlatımla devam edeyim;  
“Küçük Sanayi Sitesi yönetimiyle sık sık bir araya gelen Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının desteğini alarak yeni sanayi planının hayata geçirilmesini sağladı.”
“Bu kadar işte. Soruna çözüm, nihayetlendi..” de denilebilecek bir bilgi bence bu dile gelen sözler..
Devam edeyim detaylarla. İçerisinde ‘Yok, yok..’ diye isimlendirilecek yatırımlarla geliyor yeni küçük sanayi..
 
Aslında, bu kısacık ifadeyi açmak gerek. ‘Neler olacak içinde acaba?’ sorusuna ynıt arayan vatandaşlar için, bence cevap niteliği taşıyordu, e-posta iletisinde yer bulan detaylar.
O halde, bende aktarayım o bilgileri..
Sayın vekil imzalı yazılı bilgi notunda, şöyle deniliyordu;
“Şehrimizin tüm sorunlarını hızlıca çözüme kavuşturmaya gayret ediyoruz. Uzun zamandır esnafımız tarafından beklenen yeni sanayi sitemizin projesi Toprak Koruma Kurulu tarafından onaylandı”  
AK Parti kurmayı Turan, “Çanakkale’mize son dönemlerde tamamlanan projelerle beraber büyük bir talep artması oldu.” diyerek, Cazibe merkezine ve hatta yatırımlar için çekim merkezine dönüşen Çanakkale’ye dair çarpıcı sözler de ediyordu.
Mesela şu sözler; “Şehrimizin her geçen gün büyümesiyle beraber mevcut sanayimiz artık talebe cevap veremez durumuna geldi.
Gelişen teknoloji, artan nüfus ve talep doğrultusunda yeni bir sanayi sitesi planına ihtiyaç hasıl oldu.
Şehrimizin yöneticileri tarafından çözülmesi gereken konu ne yazık ki aradan geçen yıllara rağmen çözülemedi. Küçük Sanayi Sitesi yönetimimizle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde projenin oluşturulmasına ve ilgili bakanlıklarımızın desteklemesine vesile olduk. Şu anda şehrimizin farklı alanlarda toplam binin üzerinde yeni iş yerine ihtiyacı bulunuyor. Hazırlanan yeni sanayi alanı projesiyle tüm ihtiyaçlara cevap verilecek. İçerisinde 1.000’den fazla işyeri, sağlık kuruluşu, banka şubeleri, yeşil alan, kreş barındıracak olan proje Toprak Koruma Kurulu tarafından onaylandı.
Covid-19 salgınına rağmen yatırımlarımızı hayata geçirmeye devam ediyoruz. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu ile beraber sanayi sitemizin en kısa sürede tamamlanıp işe başlaması için ilgili bakanlıklarımızla görüşüyoruz. 1915 Çanakkale Köprü’müzün tamamlanmasından sonra ihracata katkı sağlayacak olan bu sanayi sitemiz 8 bin kişiye istihdam sağlayacak. Şimdiden yeni sanayi alanımızın şehrimize hayırlı olmasını dilerim”
“Ne olacak küçük sanayinin hali?” sorusuna yanıt arayan esnafa, yeni normallerle normalleştiğimiz gün, yani dün, bence güzel haberdi Turan’dan gelen sözler.
Ne diyelim, yaşam ve insan odaklı proje şehrimize hayırlı olsun…!