Zor günlerde, telefonla aranıp, “Biz bize yeteriz” mesajı verilenlere, ”Biz yetmeye geldik, yanınızdayız” dendi ..

“SOSYAL MESAFE AZALDI, VATANDAŞIN DERDİYLE DERTLENME ZAMANI BAŞLADI..”
Görülen o ki, “Köylü de özlemiş siyaseti..”
Hiç soran olmadı; “Hayırdır, seçim yok bu ne ziyareti..!”
Zor günlerde, telefonla aranıp, “Biz bize yeteriz” mesajı verilenlere,
”Biz yetmeye geldik, yanınızdayız” dendi ..
--------------------------
DERTLER DİNLENDİ, DERTLERLE DERTLENİLDİ..
KÖYLÜ İKTİDARI YANINDA HİSSETTİ..!
Ölümcül salgına önlem olacak, Türkiye’ yi kapsayan ‘evde kal, sağlıkla kal’ çağrısını uygulayıp, virüsün yayılımına köprü olmamak adına, kimi zaman telefon kimi zaman web cam ile ulaşılan vatandaş ile, nihayet göz göze temas da kurulur oldu.
Misal, iktidar kurmayları.. Normalleşme sinyalinin Türkiye’ ye yi sarıp, umutların yeniden güzeli kapsadığı ülke genelinde, Çanakkale’nin iktidar partili mensupları, İl ve Merkez İlçe Teşkilatları, Yerel Vekil İl Genel Meclis üyesi Şener Akçay ile köy ziyaretlerinde bulunup, hasbihali eski günlerdeki haline döndürdü adeta. Tek fark, ayak üstü idi edilen muhabbet. Çaylar içilmedi, çünkü Ramazandaydı ahali..
 Mesafe vardı bedenlerde. Eller sıkılmadı, yürekten edildi sözler; “Merhaba, var mı ihtiyaç..?” diye.
Kimi yerde Allahın selamı geldi köylüye, kimi yerde dil sustu, kalpler konuştu. Hasreti çekilendi  siyaset, bitti adeta o hasret.. Yani; Gözlenen tam da buydu köy meydanlarında..
Köy’ lere idi ziyaret. Kış koşullarının yollara açtığı yaralardan bahsedildi bazı adreslerde, bazı adreslerde ise; taakatsız kalmış yaşlıydı konuşulan, bu zor günlerde.
Yardıma ihtiyacı olan kadar, yardım yapmaya hazır olanlar da vardı köy meydanında, “Allah Devletimize Zeval Vermesin” duasında olanlar da.
Salgının ölümcül boyutu ve nasıl çabuk yayıldığı malum..  Tokalaşma veyahut bir hapşırma..
Siyaset bu noktada; Rolanti’ dey di yani  günlerdir.
Telefon ile aranıp, video konferans ile bağlanılıp hal hatır sorulanlara; “Tehlike sürüyor, lakin kontrol altında. Kurallara uyalım, sosyal mesafe ile sahadayız artık” denildi hep bir ağızdan.
Verilen mesajlar vardı, kısa lakin öz. Mesela; “Yanınızdayız her zaman, sonuna kadar..” diye..
Selamı alıp, samimi sözlerle moral bulandı bu zor günlerde meydanda toplanan köylü. Bun ap açık anlatıyordu  o anların fotoğrafı..
Vücut dilleri bağırıyordu adeta; “Hoş geldiniz, sarılamasak da…” diye..
AK Parti’ nin Genç il başkanı Naim Makas, Merkez ilçe başkanı Yıldıray Ölçek ve yönetim kurulu üyelerine, Köyleri karış karış gezip, her kalbe dokunmuş isimlerden, Partisinin Yerel Milletvekili İl Genel Meclisi üyesi Şener Akçay’ dı eşlik eden.
Kış’tan ve ağır koşullarından çıkılmış köylerde, Sorunlar dinlendi bir bir, çözüm noktasında çare olacak fikirler sunuldu tek tek.
“Seçim yok, hayırdır bu ziyaret?” sorusunda olamadı köylü. Sıcaktı çünkü bakışlar, sorunaydı işte çözüm denilerek edilen sözler.
Çaylar içilmedi, kahvehanede de üst üste atılmadı bacaklar. Ayakta edildi sohbet, hep bilindiğin aksine..
Dertlendi köylü, dertle dertlendi ziyaretçi. Seferber edilen Devlet imkanlarına geldi bir ton dua. “Allah Devletimize Zeval Vermesin” diye..
Siyasetçinin derdi oy değil, “Var mı sorun, bir sıkıntı” oldu bu kez.. Ve Yürekten edildi belli, köylünün dilinden dökülen her bir söz.. Hem ziyaret eden memnun, hem de edilendi yani..
Gözlendiği kadar; “Biz bize yeteriz” di, dile gelen o bildik slogan..
Gelelim özetle dile gelen söze.. İktidar kurmayı, AK Parti İl Başkanı Makas, adının aksine kumaş değil, köylünün zihninde oluşan tasayı sanki bir çırpıda kesip atıyordu.
Açıktı ifade, netti söz;Muhtarlarımızla birlikte bu zorlu süreçte devletin vermiş olduğu destek paketlerini değerlendirildiklerini ifade ederek;
“Çiftçilerimize destekler devam edecek. Her zaman her konuda çiftçilerimizin yanında olacağız" Sözünü veriyordu yekten.
Çiftçinin aklındaki tasaya destek sözü geliyor, yüzler gülüyor ve ziyaret karşılıklı mutlu bakışlarla sonlanıyordu. Bunu ben değil o anları ölümsüzleştiren fotoğraflar söyledi. Ben, onların yalancısıyım..
Kalın sağlıcakla. Umarım yeni hafta güze haberlerin devamını  getirir, kurtuluruz artık bu illetten, Milletçe.. Hep Sağlıkla kal ÇANAKKALE…