Bu gün, ne yapsak hakkını ödeyemeyeceğimiz Annemizin, Annelerimizin günü.. Türlü planlar yapmış, türlü hediyeler almış olabiliriz. Lakin,

EN KIYMETLİLERİMİZ İÇİN , NE DENİYOR İSE O..!
HATIRLADIM DER İKEN, KAYBETMEYELİM …
Bu gün, ne yapsak hakkını ödeyemeyeceğimiz Annemizin, Annelerimizin günü..
Türlü planlar yapmış, türlü hediyeler almış olabiliriz. Lakin,

KULAK ASALIM BU SÖZE…”
Korona illeti sinsice bir köşede bekliyor, unutmayalım bence.. Ve de bu noktada gelen şu söze, dikkat kesilelim, İyice…“Yaşlıların sağlığı için çiçek ve hediye göndermeyin”
Bugün elbette en değerli varlığımız Annelerimizi hasretle, tarifsiz sevgiyle sarmaş dolaş edeceğimiz gündür. Ne var ki, bir o kadar da büyük tehlike var burnumuzun dibinde. Adı Korona.. Covit-19 diğer anlatımla.. 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Anneler Günü ve Ramazan Bayramı’nda, Covid-19 salgını nedeniyle huzurevlerine ziyaretçi kabul edilmeyeceğini,  çiçek veya hediye de gönderilmemesini istedi
Kimine göre, “Bu da ne demek..?” sorusu oluşabilir zihinlerde. Fakat, bence de hayli doğru ve mantık yüklü bir çağrı bu..
Çağrı doğru ve de tartışmasız mantıklı. Nedeni, sinsice bekleyen o illet..İşte bu anlamda geliyordu sözler;
“Huzurevleri, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile engellilerin kaldığı bakım merkezlerinde, Covid-19 salgını sürecinde, yaşlılarımızın ve engellilerimizin sağlığının korumak için sıkı önlemler uygulamaktayız.” denilerek.
Sonrasında, detaylanıyordu ifadeler.  “Kuruluşlarımıza ziyaret yasağı bulunmakta ve personelimizin giriş çıkışları da gerekli sağlık taramaları yapılarak gerçekleştirilmektedir.
 Bu nedenle, 10 Mayıs Pazar günü (bu gün) kutlanacak Anneler Günü ve 23-24-25 Mayıs’ta kutlanacak Ramazan Bayramı dolayısıyla huzurevleri ile engelli bakım merkezlerine yönelik ziyaret talepleri kabul edilmeyecektir. 
Kuruluşlara virüs taşıma ihtimali nedeniyle her türlü ürün girişi bir risk teşkil etmektedir, bundan ötürü kuruluşlarımıza hediye ve çiçek de gönderilmemesi gerekmektedir.” diye..
Üzerime vazife saydım ve can’a can katmayı amaçlayan denilenleri, ayrıntılıca aktarıyorum.
Yapılması gereken basit ve kesinlikle dikkate alınmalı.. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’ un dediği gibi: “Huzurevlerimiz bu bayram, fiziki ziyaretlere kapalı; dijital ziyaretlere açık olacak…”

KUTLAMA İÇİN MODAYA UYALIM…
Bugünlerde, hayata dair her  konuda, nasıl ki videokonferanslar yapılıyor,Devletlerin liderleri en önemli meseleleri bile bu yöntem ile masaya yatırıyor, bizler de en kıymetlilerimizi korumak adına, dijital kutlayalım özel günleri.  Hem bu günü, hem de bayramı ve bayramlarımızı..
Riski sıfıra indirip ev değerlilerimizi bu sayede yaşama daha bir sıkı bağlayalım. Ne dersiniz..?
Böyle diyorum da, bunu da tam alışkanlık yapmayalım elbet. Tamamen normalleştiğimizde, biz de normale dönelim.. Eskisi gibi, sıkı sıkı sarılalım sevdiklerimize. Öpelim nur yüzlülerimizin yanaklarını, pamuk kıvamındaki ellerini.
Bugün, Annelerimize ruhen daha bir yakın olacağız şüphesiz ki.. Her an öyle olsak ta annelerimize karşı, bugünün özelliği; adı üzerinde ANNELER GÜNÜ… 
Hayattaki Annelerimizin, daha uzun yıllar sağlıklı kalması için, ne deniyor ise , o olsun kısaca..
Öpemeyeceksek, sarılamayacak  olsak bile en kıymetlilerimize, onlar da biliyor ki; bu günler elbet geçecek..
Başta benim ANNECİĞİM, kızımın ANNECİĞİ olmak üzere; Tüm ANNELERİN günü kutlu olsun. Sağlık ve mutlu yıllar hep onlarla olsun..
Güne noktaya atmadan, Bakanlıktan gelen çağrı ve güne özel önlemi, öneriyi tekrar edeyim, yazıya dökeyim o halde.
Şöyle dedi Bakanlık; “Büyüklerimizin yakınlarının ve ailelerinin ve belirlenen kurallara gereken özeni göstereceğine inanıyor, milletimizin kuruluşlarımızda kalan yaşlılarımızı ve yakınlarını dijital ortamda görüntülü arayarak sürece destek vereceğini düşünüyoruz.”