.


Terk edip gitmeler, istifalar, vurgular, göndermeler, imalı sözler..
Kısacası, ne ararsan var.. Avucunun içinde, akıllı cep’ te..,
 Sosyal medyayı, propaganda çin kullanan da var, sanırsın miting alanı niyetine çeviren de..
Ustayız yani teknolojiyi en baba şekilde kullanmada.
Haftanın; EN BABA GÖNDERMESİ diyebileceğim sözlerle başlayayım güne.
AK Parti’nin eski kurmaylarından bir isim. Sosyal medyadan, yüz gülümseten ifadelerle ypıyordu vurgusunu. Kim mi?  Ayhan Demirtaş.
Şöyle geliyordu sözleri; “Esenler mahallesi muhtarlığın yanı çocuk parkı..
Kırk yıl usta yönetici olacaksın, Kazdağları’ nda Balaban mevkiinde, maden ocağını siyasi malzeme yapacaksın. Çocuk parklarını GREENPEACE dünya çevre gönüllüleri mi sahiplensin?
Bilgilerinizi saygılarımla..” diyerek, nezakette de hiç kusur etmeden.
Bir de haftanın en keskin kararını duyuran vardı sosyal medyadan. Kişisel hesabından yapıyordu açıklamasını bir siyasetçi.
O halde, şöyle demeli; “EN KESKEN SÖZLERLE, NET KARAR..”  ‘İstifa ediyorum’ duyurusu…
Avrupa yakasından, Gelibolu yarımadasından, Eceabat’tan ses verendi Timur Koşal.
Ana muhalefet CHP’ nin, Eceabat Belediyesi’ nin CHP’ li Belediye Meclis üyesi Koşal, gerekçesi hayli şaşırtıcı lakin, pek düşündürücü nedenleri sıralayarak dile getiriyordu kararını.
An itibariyle, herkesin bilgilenmesini sağlıyordu bu sayede. Şöyle geliyordu attığı başlık; ‘KAMUOYUNA..’ denilerek.
Sonra da içinden geçenleri kaleme alıyor; “Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir üyesi olarak bugüne kadar verilen ve üstlendiğim bütün görevleri liyakatla yerine getirdim.” Vurgusu ardından da kararını net şekilde beyan ediyordu takipçilerine.
“ Partimin ideolojisi ve ülkemin yararına çalışmalarda en ufak bir şahsi çıkar, makam, mevki düşünmeksizin çalıştım. “ diyerek aldığı kararın nedenlerini bir güzel sıralıyordu sayın Koşal.
‘KÜÇÜK HESAPLAR’ vurgusu pek dikkat çekiciydi sözlerinde geçen.
Ve dahası aktardıkları.. Yani tam da şu sözleri;
 “Ancak; parti içinde küçük hesaplarla makam, mevki, ikbal peşinde olunmasından, parti ideolojisi yerine çıkar ilişkileri peşinde koşulmasından, kişilerin bizden ve bizden değil şeklinde ayrıştırılmasından, Aslı astarı olmayan dedikodular üretilmesinden uzun zamandır rahatsızlık duymaktaydım.
Atatürkçü, demokratik, sosyal ve insancıl yapıma ters düşen davranışlara tepkisiz kalmam söz konusu olmadığı gibi, bu kısır ilişki ve çatışmalar nedeniyle partime, bu şekilde Eceabat'ıma ve ülkeme yararlı olamayacağım düşüncesiyle CHP Eceabat İlçe Başkanlığı bünyesindeki üyeliğinden 15 Kasım 2019 tarihinde istifa ettim. “
Eceabat CHP’ de Koşal artık yok. Belediye’de CHP dına temsil ettiği sandalyesine glenice, tamamen bağımsız..
Kararına ilişkin ettiği şu sözleri de hayli dikkat çekiciydi bence. Çünkü, bir sürece etki etmesin diye, geciktirmiş açıklamasını.
Bunu da kendi dile getirmiş ve demiş ki; “Delege seçimleri sonuçlanıncaya kadar bu durumu açıklamadım.”
Herkesin düşünemeyeceği bir ayrıntı aslında sayın Koşal’ ın bu ince hareketi.
Peki ya, şimdi ne mi olacak? Bu konudaki net sözleri de ediyordu sayın Koşal. Diyordu ki;
“Bundan sonraki süreçte, başka bir parti bünyesinde yer almam söz konusu olmadığı gibi, iddia edildiği gibi kimsenin adamı olmadım, olmayacağım.
Eceabat halkının oyları ile seçildiğim Eceabat Belediyesi Meclis Üyeliği'ne bağımsız olarak devam edeceğim.
Yanlış ve Eceabat Halkının yararına olmayan hiçbir karara imza atmayacağım gibi, Eceabatlının yararına olan her kararı da sonuna kadar savunacağım.
Bugüne kadar Eceabatlıları siyasi görüşlerine göre ayrıştırmadığım gibi yine bu görüşlerim doğrultusunda hizmet edeceğim. Haklı taleplerini her platforma taşıyacak, haksızlıklara karşı hiçbir zümre ve topluluğun etkisi altında kalmaksızın yerine getirmek için gayret edeceğim.”
Eceabat'ın gelişmesine katkı sağlayacak her çalışmanın içinde yer alacağını beyan ettiği gibi,  desteklenmesi gereken konulara da kayıtsız kalmayacağını vurguluyordu sayın Koşal.
Yani, Söz konusu Eceabat ise, gerisi teferruattır diyordu bu sözleriyle sayın Koşal.
İstifa kararı, Eceabat’ ın birinci gündem maddesiydi vesselam. Hfta sonu en konuşulan dı bu karar.
Denilenler, gelen yorumlar bir yana, sayın Koşal’ ın sözleri, ‘Ben hep buradayım’ diyordu. Çünkü, şöyle dile getiriyordu düşüncesini;

“Bilgim ve tecrübelerim kendi kendime karar verecek, doğruyu ve yanlışı ayırt edebilecek seviyededir.”
Teşekkürü vardı kendini destekleyenlere. Seçim döneminde omuz veren isimlere. Misal CHP’ li mevcut vekiller ve eskileri. Vefaya örnek sözlerle sıralanıyordu teşekkür edilenler.
Siyaset, bazen kişisel öngörü, bazen de ödün vermemek adına ciddi kararların alındığı bir kurum. Avrupa yakasında da aynı, Anadolu’da da..
Mesele, siyasetçinin tavrında. Dik duruşunda, hani derler ya: Adam gibi adamlığında’
Özetle; Hayırlı olsun demek düşüyor bu noktada.
Herkese sağlık mutluluk dolu günler dilleğiyle, hoşça kalın..