Bu söylem kulaktan kulağa;
"3 DÖNEM KURALI MI GELİYOR?!.."
Önceki gün kapalı olarak yapılan AK Parti grup toplantısında, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan' ın, "3 Dönem Kuralı Uygulanacak" dediği iddiaedildi.
Bazı internet haber sitelerinde yayımlanan haberlerin, Kulis bilgilerine dayandırılarak kaleme alınıdğı gözlendi.
Millet İttifakı' nın 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu göstermesi ile hareketlenen Ankara siyaseti, bir anda AK Parti'de Milletvekili aday listeleri oluşturulur iken uygulanacağı ileri sürülen 3 dönem kuralı iddalarını konuşmaya başladı.
Kulis bilgileri kaynak gösterilen haberlerde; " Erdoğan merak edilen o detayı milletvekilleri ile paylaştı! O kural uygulanacak, peki listede hangi isimler var?" şeklinde yer bulan ifadeler dikat çekti.
3 DÖNEM KURALINA TAKILACAK ÇOK İSİM VAR
‘İKİSİ ÇANAKKALELİ’
Ankara siyaset gündeminin 'en' konuşulanına dönüşen bu gelişme, akıllara bir anda Çanakkale' yi de getirdi.
AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin gibi, AK Parti Grup başkanvekili Av. Bülent Turan’ ın isimleri, 3 dönem kuralına takılacak 65 kurmay arasında geçiyor.
İktidar partililerin; Çanakkale Milletvekili ve Partisinin Grup Başkanvekilliği görevini sürdüren Av. Bülent Turan' ın, bu kurala uyan isim olduğunu konuştukları, buna bağlı da yeni oluşturulacak listede Milletvekili aday tahminlerinde bulundukları gözlendi.
-----------------------------------
KULİS BİLGLİERİ 'HABER' OLDU,
3 DÖNEM KURALI DA 'GÜNDEM'
------------------------------------
AK Parti Grubu kapalı gerçekleşti, Siyaset gündem değşiti.   Bazı internet haber sitelerinde yayımlanan haberlerin, Kulis bilgilerine dayandırılarak kaleme alınıdğı gözlendi.
Siyaset gündemi,  Millet İttifakı' nın 13. Cumhurbaşkanı adayı olarak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu göstermesi ile hareketlenmişti.
Önceki gün yapılaın AK Parti Grup tolantısı ardından Ankara siyasetinde gündem bir anda değişti.
AK Parti'de Milletvekili aday listeleri oluşturulur iken uygulanacağı ileri sürülen 3 dönem kuralını Başkent gibi, 3 dönem kuralına takılacak Milletvekillerinin  seçim bölgeleri de konuşmaya başladı.
Kulis bilgileri kaynak gösterilen haberlerde; "Erdoğan merak edilen o detayı milletvekilleri ile paylaştı! O kural uygulanacak, peki listede hangi isimler var?" şeklinde yer bulan ifadeler dikat çekti.
Bazı İnternet haber siteleri;" 3 DÖNEM KURALINA TAKILACAK ÇOK İSİM VAR" başlığı ile ididayı yorumladı. Akıllara bir anda, 3 dönem kuralına takılacak vekillerin isimleri gelmeye başladı. Seçim bölgelerinde ise  bu isimler üzerine hayali senaryolar yazılılır oldu.
Ankara siyaset gündeminin 'en' konuşulanına dönüşen bu gelişme, akıllara bir anda Çanakkale' yi de getirdi.
KULİSLERDE İDDİA, TEŞKİLATTA TAHMİN   
İktidar partililerin; Çanakkale Milletvekili ve Partisinin Grup Başkanvekilliği görevini sürdüren Av. Bülent Turan' ın, bu kurala uyan isim olduğunu konuştukları, buna bağlı olarak da Milletvekili aday tahminlerinde bulundukları gözlendi.
Başkent siyaset gündemi, önceki gün irternet haber sitelerine düşen o haberlere dikkat kesildi.    
'Kulis bilgileri' kaynak gösterilerek kaleme alınan haberlerde; “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda 3 dönem kuralı ile kararını duyurduğu öğrenildi” ifadesi geçti.
Başkent siyasetinin nabzını tutan Ankara merkezli haber sitelerinde; “Erdoğan toplantıda ‘3 dönem kuralı uygulanacak’ dedi.” Denilerek, AK Parti’deki kritik isimlerin de 3 dönem kuralına takıldığının ortaya çıktığı görüşü savunuldu.
BİR İDDİA DAHA…
Başkent merkezli haber sitelerinde; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, toplantıda milletvekillerine ‘3 dönem’ kuralının uygulanacağını söylediği, bu kuralı hatırlattığının altı çizilir iken;
Şöyle dediği de ileri sürüldü; “Milletvekili listesine giremeyenlerin üzülmesini istemiyorum. Bu bizim milli görevimiz. Aynen devam edecek.”
KİMLER BU KURALA TAKILIYOR?
AK Parti'de 65 ismin, 3 dönem kuralına takıldığı bilinmekte. Çanakkaleli bir isim de bu kurala takılanlar arasında geçiyor. Çankakale’li AK parti Genel Sekreteri Fatih Şahin yanı sıra, Kurala takılan isimlerin başında eski Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan yardımcısı Hayati Yazıcı, Medya ve Tanıtım Başkanı Hamza Dağ, AK Parti seçim işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ulaştırma Eski Bakanı Ahmet Arslan, MKYK üyesi Öznur Çalık, Yalçın Akdoğan, Yılmaz Tunç ve Cevdet Yılmaz geliyor.
Erdem Sürek