CHP' nin eski il Başkanı İsmet Güneşhan, partisinin il merkezi haricinde, ilçelerde düzenlediği etkinliklerde boy gösterip, İl başkanlığı günlerindeki gibi örgütü dokunuşlarını sıklaştırmış, bu davranışı da dikkatlerden kaçmamıştı.
Örgüt içinde sergilediği tutumu ile; "İl başkanı  gibi.." yorumlarını alan isim Güneşhan' ın liste başına oturacağı söylentisinin kulaktan kulağa yayılmaya başladığı gözleniiyor.
Kulislerde dillenen hayli iddialı senaryoya göre:  "CHP Genel başkan yardımcısı ve Çanakkale Miletvekili Av. Erkek, yeni Kabinede Adalet bakanı olarak görev alacak, Milletvekili adayı olmayacak, listede birinci sıraya yakın çevresinden, örgütün de desteğini alan eski kurmay oturacak"
--------------------------------------
ÖRGÜTTEN GÖZLEMSEL SONUÇ;
"ATEŞ OLMAYAN YERDEN DUMAN ÇIKMAZ"
--------------------------------------
Ana muhalefet CHP' de, seçim tarihi açıklanmadan Milletvekili adaylığında  liste başına oturacak ismi verir iddialı senaryo dilden dile dolaşmaya başladı..
Dillendikçe dillenen, kulaktan kulağa yayılan senaryodan yola çıkan partililere göre; eski İl Başkanı İsmet Güneşhan' ın adı, Milletvekili adaylığında şimdiden liste başına konuldu.
Hafta başı Millet ittifakının 13. Cumhurbaşkanı adayını açıklaması ardından, Çanakkale siyasetinde hayli iddialı  senoryalar çoğaldıkça çoğaldı.
Bazı senaryoya göre; "Eski vekil Belediye Başkan adayı olacak", eski il başkanlarından örgütü her fırsatta dokunan bir isim de, Vekil listesinin başında görülecek.
CHP' nin de yer aldığı Altılı Masanın 13. Cumhurbaşkanı adayını açıkladığı gün, Çanakkale'den CHP' nin eski kurmayları yola revan olmuş, Başkent'te Parti Genel merkezi önünde gerçekleşen gövde gösterisinde yerini almışlardı. Aralarında eski İl Başaknı Güneşhan' ın da bulunudğu kurmay kadro, dikkatleri bir kez daha üzerlerine toplamıştı.
CHP' nin eski il Başkanı İsmet Güneşhan, pandemi sürecinde olduğu gibi, sonrasında da partisinin il merkezi haricinde, ilçelerde düzenlediği etkinliklerde boy gösterip, İl başkanlığı günlerindeki gibi örgütü dokunuşlarını sıklaştırmış, bu davranışı da dikkatlerden kaçmamıştı. Beğeni toplamıştı.
Örgüt içinde sergilediği tutumu ile; "İl başkanı  gibi.." yorumlarını alan isim Güneşhan' ın liste başına oturacağı söylentisinin, Örgüt içinde kulaktan kulağa yayılmaya başladığı gözleniiyor.
Kulislerde dillenen hayli iddialı senaryoya göre:  "CHP Genel başkan yardımcısı ve Çanakkale Miletvekili Av. Erkek, yeni Kabinede Adalet bakanı olarak görev alacak, Milletvekili adayı olmayacak, listede birinci sıraya yakın çevresinden, örgütün de desteğini alan eski kurmay oturacak"
ESKİ VEKİL, BAŞKAN ADAYI
CHP' de bir süredir dile gelen senaryolara, CHP' nin de içinde bulunudğu Millet ittfikanını 13. Cumhurbaşkanı adayını açıklamasının ardından, yenileri eklenmeyebaşladı
Örgüt içinde son olarak, kulaktan kulağa yayılan senaryonun bir yenisinde; "Eski vekil Serdar Soydan, Türkiye'nin en büyük beldesi Kepez' in  Belediye Başkan adayı olacak"
SENARYOLAR BİTMİYOR
CHP' de yaklaşık son iki yıldır senaryolar yazılıyor, kurgular yapılıyor, her birinde de Partinin üst düzey koadrolarında görev almış isimlere, yeni görevler veriliyor.
Eski Miletvekillerinden , eski il başkanlarına senaryo gereği verilen görevler, gün geçtikçe adeta yeniden güncelleniyor. Örgütün görev yakıştırmaları; "Ankara'da bunlar konuşuldu, karara bağlandı" denilerek, adeta resmiyette kazandırılıyor.
Senaryovari Söylemlerin, iddialı görevlendirmelerin ardı arkası kesilmeyen CHP' de, buna bağlı Beklentinin de gün geçtikçe örgüt içinde arttığı gözlemleniyor.
 GÖKHAN KIZAĞA...
Seçim üzerine seçim kazanmış, CHP' li Çanakkale Merkez ilçe belediye Başkanı Ülgür Gökhan' ın da iddialı senaryolarndan nasibini alıdğı gözlenenlerden oldu.
Örgüt içinde; "Arası kurmay kadro ile açık, başkan ilk seçimde kızakta" şeklindeki söylentinini de gün geçtikçe dillendirildiği  duyumları artmaya başladı.
Erdem Sürek