Kamu personeli alımı için çalışmalar start aldı. Sağlık, Adalet ve Milli Eğitim bakanlıklarına toplamda 60 bin memur alımı yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği için ilk somut adımlar gelmeye başladı. Kamu ve özel sektörün tam destek verdiği seferberlikte kamu kurumları personel alımı için düğmeye bastı. Bu yıl için 60 binin üzerinde memur alımı öngörülürken, bakanlıklar taleplerini Maliye'ye göndermeye başladı. Adalet Bakanlığı 10 bin, Sağlık Bakanlığı da 29 bin 500 personel alacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) da 30 bine yakın öğretmen ataması yapması bekleniyor.
 
İLK ALIMLAR MARTTA BAŞLIYOR
Sağlık Bakanlığı martta 4 bin kişi alacak. Yaklaşık 13 bin de doktor istihdamı öngörülüyor. Adalet Bakanlığı da, yıl sonuna kadar hakim ve savcıların da içinde bulunduğu 10 bine yakın personel almayı planlıyor. İlk etapta 3 bin 500 hâkim ve savcı alımına ilişkin sınav süreci devam ederken, 5 bine yakın zabıt kâtibi ve infaz koruma memuru alacak.
 
Haziran ayında yapılacak sınav ile 2 bin hâkim ve savcı alınacak. Bakanlık, 810 icra katibi alımı için ilana çıktı. Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü tarafından uzman erbaşlıktan ayrılanlar arasından da 3 bin koruma memuru alımına yönelik sınavlar tamamlandı, atamaları gerçekleştirilecek.
 
MEB yılsonuna kadar 30 bine yakın öğretmen alımı planlarken, şubat ayında okullara 4 bin 300 hizmetli ve güvenlik görevlisi alınacak. Bin 500 de engelli öğretmen alınacak.
İŞSİZLİK % 10'UN ALTINA İNER
Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da kasım ayı işsizlik oranlarını da değerlendirdi. Ocak 2017 rakamlarının gelmesiyle işsizliğin düşmeye başlayacağını söyleyen Müezzinoğlu, "Yılsonu hedef yüzde 10. Ama Cumhurbaşkanımızın verdiği bu büyük destekle inanıyorum ki işsizlik rakamları 2017 Aralık sonu yüzde 10'un altına inecek" dedi.
Çanakkale  vatandaşlarının  kamu personeli alımları ile ilgili düşüncelerini Vatandaşlarımıza sorduk cevapları şu şekilde oldu:
 
Veysel Karakuzu, düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Yıllardır  atanmayı bekleyen memur adayları çok fazla ülkemizde ve atanamayıp kendi mesleklerinin dışında farklı işler yapan tanıdık arkadaşlarım var. İşsizlik oranının düşürmek için yapılacak olan  kamu personel alımları atanmayı bekleyen memurlar için sevindirici bir haber oldu.”
 
Nazlı Gülşen,“Babam memur emeklisi ve zamanında babamda hemen kendi mesleğine başlayamayanlardan  onun zorluğunu hep anlatırdı. Atandıktan sonra da zorunlu görevin oluyor. Memurluk zor iş aslında eski yıllara göre şuan memur olanlar sevinmeli atanmayı dört gözle bekleyen kaç memur adayı var” dedi.
 
Hasip Dönmez, “Her sektörden  kamu personeli alımları martta başlayacakmış,atamaların her sektör için daha fazla olmasını taraftarıyım. Memur olma ümidiyle okulunu bitiren ve atama bekleyen  bir çok yeni mezunlarımız var. Genç nüfus arttıkça iş bulma olanağı kısıtlanıyor. Devletimiz her sektör için biraz daha kontenjan   açmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
Selime Akın “Memurluk sınavları için bekleyen bir çok kişi var bu haberle birlikte bir çok memur için de müjde olmuş oldu. Ve her sektörden açığımız var. Ve genç nüfusumuz fazla atamalarda biraz daha  fazla kontenjan  açmaları gerek. Çünkü ciddi anlamda memuriyet için bekleyen çok sayıda insan var” dedi.
 
 
 
  DUYGU DOĞAN 
 


Kaynak: Haber Merkezi