Radyofrekans ve ultrasonik tekniklere, geçtiğimiz zamanlarda bölgeye soğuk uygulanarak incelme sağlayan teknikler de eklenmiştir.

ULTRASHAPE 3 BÖLGESEL İNCELME VE BÖLGESEL ZAYIFLAMA
Yağ hücrelerini parçalayarak başarılı bir şekilde sonuç veren güvenli ve ameliyatsız vücut şekillendirme yöntemidir. Hedeflenen bölgede kan damarları sinirleri ve cilde zarar vermeden yağ hücreleri parçalar ve cildin sıkılaşmasını sağlar. İstenemeyen bölgesel yağlar sıvılaştırılarak vücutta kullanılmasını sağlamaktadır. Ultrason dalgası, seçilen vücut bölgesinde seçici yağ hücreleri belirlemekte ve kan damarları sinirler gibi çevre dokulara zarar vermeden yağ hücrelerini kırmaktadır. Tedavi sırasında yağ hücre zarları parçalanmaktadır. Parçalanan yağ hücreleri besinlerden gelen doğal metabolik yollarla karaciğer tarafından işlenmektedir. Ultrashape tedavisi ise karın, kalça ve bel bölgelerinde uygulanmaktadır. Yaklaşık 1 ile 1,5 saat sürmekte olan bir yöntemdir.

VSHAPE BÖLGESEL İNCELME VE BÖLGESEL ZAYIFLAMA
Vshape, özellikle de vücuttaki lokal fazlalıklar sorunu ile savaşmaktadır. Sistem, vücuttaki yağ hücrelerini hedef alır, parçalar ve dışarı atar. Böylece soğuk ultrason ve radyo frekans teknolojilerini bir araya getirmektedir. Vshape yöntemi, kademeli bozukluğa ve yayılmaya yol açan yap hücre zarlarını diğer hücre çeşitlerini etki altına almadan titizlik ile kesen akustik kesme dalgası ile başlamaktadır. Unipolar radyo frekansı özelliği, cildi sıkılaştırma ve yapısını düzeltmeye yardımcı olmaktadır. Vücudun tüm bölümlerinde kullanılabilinmektedir. Uygulamanın önemli özelliği, uygulama esnasında ve sonrasında kişi acı yada ağrı duymaz, hiçbir şekilde güneş ışınlarından etkilenmez, vücudunda istenmeyen lekeler ve morluklar oluşmaz. Vshape ile yağ hücrelerinin lizis yani parçalanma başlar ve serbest yağ asitlerine dönüşerek sizler tarafından harcanabilir hale gelmektedir. Tek bölge için 10 gün aralıklar ile 5 seans uygulaması yapılmaktadır.

VELESHAPE 3 BÖLGESEL İNCELME VE BÖLGESEL ZAYIFLAMA
Yağların vücuttan atılmasını sağlayan teknolojik veleshape 3, bipolar adındaki bu radyo frekans kızılötesi ışık enerjisi ve mekanik masaj karışımından oluşmaktadır. İlk olarak mekanik masajla tüm vücuda masaj yapılarak yağ kütlesi parçalanmaya çalışılmaktadır. Sonrasında ise, infraruf ısı sistemi ile kırılan yağların erimesine yardımcı olmaktadır. Lenf drenaj sistemi ile kan dolaşımı hızlandırması amaçlanır ve radyo frekans dalgası ile ciltte sıkılaşma ve incelme sağlanması hedef alınmaktadır. Velashape 3 programının altı seans ve haftada 1 kez uygulanması önerilmektedir. Bol su içilmesi ile beraber kırılan yağlar idrar yolu ile, dışa atılımı hızlandırılacağı gibi, vücutta sıkılaşma, incelme ve dolaşım düzelmeye sağlanması çalışılmaktadır. Çıplak tene özel bir tel sistemi ile uygulama yapılan bu program tüm vücudun ısınması ile beraber ortalama 40 dakika sürmektedir.

LOKAL FAZLALIKLAR İÇİN ZELTİQ BÖLGESEL İNCELME VE BÖLGESEL ZAYIFLAMA
Kilo verdiğimiz halde bir türlü kurtulamayan lokal fazlalıkların hedef alındığı Zeltiq sistemi, farklı bir mekanizma ile çalışmaktadır. Bu sistem coolsculpting teknolojisi ile çalışmaktadır. Yani dondurarak vücudunu şekillendirmektedir. Uygulama sırasında yağ hücreleri donmaktadır.
Son derece konforlu bir yöntemdir. Kişi sadece işlemin ilk 3-4 dakikası vakumlama sayesinde bir sızı hissetmektedir. Donma etkisi yağ hücrelerinde programlanmış hücre ölümünü başlatmakta, işlem sonrasında jel petler ile korunan ciltte hafif bir kızarma dışında bir iz bırakmamaktadır. Yağ hücrelerinin 0 dereceye kadar dondurulduğu tedavi yaklaşık 45-60 dakika sürmekte ve tek seans yeterli olmaktadır. İki hafta sonunda ise, tedavi gören bölgeler küçülmeye başlamakta ikinci ve üçüncü aylarda ise daha belirgin hal almaktadır. Bu bölgelerdeki yağ hücreleri %30-40 oranlarında donarak ölmektedir ve bu hücreler bir düre sonra metabolize edilerek vücuttan atılmaktadır.

BÖLGESEL İNCELMENİN ETKİLERİ:
Isınan yağ hücrelerinin duvarı parçalanır ve yağlar erimeye başlar. Isı etkisi ile bölgede artan kan ve lenf dolaşımına karışarak ortamdan uzaklaştırılır.
Isınan kollajen liflerinin boyu kısalır ve buna bağlı dokular sıkılaşır.
Isının etkisi ile kollajen üreten fibroblast hücreleri uyarılarak taze kollajen üretimini hızlandırır.

BÖLGESEL İNCELMENİN TEDAVİ ALANLARI:
Selülitler
Bölgesel yağ birikimleri (kalçalar,bacaklar,karın,bel bölgesi,kollar)
Yüz sarkmaları, kırışıklıklar
Kollardaki gevşemeler
Çene altı (gıdı) bölgesinin toparlanması
Liposuction sonrası oluşan düzensizlikler
Bölgesel incelme Kimlere Uygulanmaz?
Hamile
Kalp pili
Metal Protez
Kanser
Parkinson

Kaynak: http://www.canakkalee.com/bolgesel-zayiflama-incelme.html
Kaynak: http://www.canakkalee.com/