Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 99. Yıldönümü kutlama törenleri Kaymakamlık Makamında Kaymakam Alper Taş’ ın tebrikleri kabulü ile başladı. Tebriklerin kabulünden sonra etkinliklere Yıldırım Akbulut Meydanında devam edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına Kaymakam Alper Taş, Belediye Başkanı Mert Uygun, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ermiş, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kaymakam Alper Taş ve Belediye Başkanı Mert Uygun öğrencilerin, halkın ve protokolün bayramını kutladılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı okundu ve günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Alper Taş yaptı.

Taş'ın konuşmasının ardından program öğrencilerin şiirler okuması ve folklor gösterileri ile devam etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konulu çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Program bando eşliğinde öğrencilerin resmi geçit töreni ile sona erdi.