29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 99. yılı Eceabat ilçesinde büyük bir coşku ile kutlandı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şehitler Parkında yapılan tören ve gösteriler ile kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Kaymakam Mustafa Çiftçiler ve Belediye Başkanı Saim Zileli'nin öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama mesajının okunmasının ardından, Kaymakam Mustafa Çiftçiler  günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Tören, şiirlerin okunması, spor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi, halk oyunları gösterisi ile devam etti. Büyük bir coşku ile kutlanılan Cumhuriyet Bayramı resmi geçit töreni ile son buldu.

Şehitler Parkında yapılan kutlama programına Kaymakam Mustafa Çiftçiler,  Belediye Başkanı Saim Zileli, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, ilçe protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.