Kepez Belediye Başkanı CHP’li Birol Arslan, HDP’lilerin Kepezspor’un tesisinde yaptığı futbol turnuvasına ilişkin yaptığı basın açıklamasında, tekrar aday olduğunu açıkladı. Başkan Arslan, “Ben daha 3 buçuk yıllık görevimde ne Kepez’de ne de Çanakkale’de bir kişinin bir bardak çayını içmedim, tertemizim. Benim arkamdan çevireceğiniz dolaplar bana işlemez. Hadi bakalım, yine adayım! Doğduğum toprak Kepez’e 1 buçuk yıl sonra yine adayım. Sizi sandıkta bekliyorum, hodri meydan” dedi.
10 Ağustos Çarşamba günü, Kepez beldesinde HDP Gençlik Merkezi ve HDP Kadın Meclisi tarafından Kepezspor Kulübü tarafından işletilen halı sahada HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül’ün de konuk olarak katıldığı Kemal Kurkut Futbol Turnuvası düzenlendi. Maçın Kepezspor’un halı sahasında yapılmasının ortaya çıkmasının ardından kamuoyundan çeşitli tepkiler yükseldi.
Yaşanan bu olayın üzerine, Kepezspor Kulübü Başkanı Ahmet Rasim Başak ve Kepezspor Altyapı Sorumlusu Onur Topsoy, açıklama yaparak Kepezspor’dan istifa ettiklerini duyurmuştu. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “HDP Gençlik Merkezi tarafından Kemal Kurkut Futbol Turnası düzenlenmiştir. Kepezspor’un işlettiği halı sahada düzenlenen bu turnuvadan Kepezspor Başkanı ve yönetimi olarak bilgimiz, alakamız ve iznimiz asla olmamıştır. Kamuoyunda tartışıldığı gibi bizim de milli duygularımızı zedeleyen bir davranıştır. Bu yüzden Kepezspor'daki görevlerimizden istifa ediyoruz” ifadeleri yer aldı.
 “BELEDİYENİN HALI SAHA ÜZERİNDE SÖZ HAKKI YOKTUR”
Kamuoyunda yer alan bazı haberlerde; söz konusu halı sahanın Kepez Belediyesi’ne ait olduğu, belediyenin turnuvanın ev sahipliğini üstlendiği ve belediye başkanının da organizasyona izin verdiği şeklinde ifadeler yer aldığını belirten Arslan, “Oysa halı saha Kepezspor Kulübüne aittir. Kepez Belediyesi’nin hiçbir söz hakkı yoktur. Kepezspor’un bir başkanı ve yönetim kurulu vardır. Halı saha işletmesinin de tüm yetki ve organizasyonu yönetim kurulundadır.  Kepez Belediyesi’nin hiçbir söz hakkı yoktur. Kepezspor’un bir başkanı ve yönetim kurulu vardır, halı saha işletmesinin de tüm yetki ve organizasyonu yönetim kurulundadır. Yönetim kurulu da almış olduğu karar ile üyemiz Serkan Yolalmaz’a vermiştir. Ben bugüne kadar, yönetim kurulumuzun aldığı hiçbir karar müdahale etmedim ve karışmadım. Ne bu olayda, ne öncesinde, kim oynamış, ne zaman oynamış, ben bilmem. Ne maçtan ne de turnuvadan kesinlikle haberim yoktu” ifadelerini kullandı.
 
YENİDEN ADAY OLACAĞINI AÇIKLADI
“Kepez bu oyuna gelmez” ifadelerini kullanan Başkan Arslan,  “Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Hiç yakışıyor mu bu manzara? Manzaranın sahiplerine bir bakalım. ‘Mutlu musun Kepez?’ diyor, devlet memuru Cüneyt Aksu. Kepez çok mutlu Cüneyt Aksu! Sen, perde arkasında çevirdiğin dolaplarla, Birol Arslan’ı yenebileceğini mi düşünüyorsun? Seni 1 kez belde başkanıyken yendim, adaydın. Bu sefer de aday olarak yendim. Bir dahaki seçimde hiç durma. Şimdiden çık çalış ve aday ol, seni bekliyorum. Onun saz arkadaşı var, meclis üyesi Serkan Kale, her gün toplumu geriyor. Her gün attığı yalanlarla zannediyor ki Birol Arslan’ı yenebilecek. Birol Arslan, halkın içinden gelen biri. Makam arabasına binmeyen, şoförü, koruması olmayan, devletin 1 kuruş temsil giderini bile kullanmayan, halkına yol yapımı için devletin tahsis etmiş olduğu temsil parasını bile Fen İşleri’ne aktarıp yol yaptıran biri. Ben daha 3 buçuk yıllık görevimde ne Kepez’de ne de Çanakkale’de bir kişinin bir bardak çayını içmedim, tertemizim. Benim arkamdan çevireceğiniz dolaplar bana işlemez. Hadi bakalım, yine adayım! Doğduğum toprak Kepez’e 1 buçuk yıl sonra yine adayım. Sizi sandıkta bekliyorum, hodri meydan!” diyerek yeniden aday olacağını açıkladı.
 
Sevi Gözay UĞURLU