Belediye binasında basın toplantısı düzenleyip, bir dizi açıklamada bulunan Başkan Arslan;
"Göreve başladığım günden beri, bizi hedef alan polemiklerden uzak durdum. Ancak, bu kez konu payli hassas. " diyerek, Beldesinde; Türk Ceza Kanunu’ nun 216. Maddesinde tanımlı, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçunun işlendiğini söyledi.

GÜNDEMİ DEĞİŞTİRME OYUNLARI...
Siyaset kamuoyunun gündemine oturan, HDP Organizasyonu kapsamındaki futbol turnuvası üzerinden hedef alındıklarını, bu nedenle  Halkı bilgilendirme açıklamasını yapma gerekliliğini hissettiğinin altını çizsen CHP' li başkan Arslan;
“Türkiye’de ekonomi ne zaman bozulsa, gündemi değiştirme oyunları hemen başlıyor. Cambaza baktırılıyor insanlarımız. Oysa, ülkemizin gerçek gündemi ekonomi, işsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı ve mülteci sorunu.
10 gün sonra gençlerimiz, üniversitelerine kayıt olacaklar. Allah aşkına nerede barınacak bu öğrenciler, hangi yurtlara kayıt yaptıracaklar? Sorarım size, asgari ücret ile çalışan bir aile, evladını üniversitede nasıl okutacak. Değerli kamuoyu, bunları konuşmuyoruz ama yalan haberlerle birbirimizi yıpratmaya çalışıyoruz” dedi.

---------------------------------
BAŞKAN ARSLAN'DAN, GÜNDEME DAİR...
"POLEMİKLERDEN HEP UZAK DURDUM,
FAKAT ŞİMDİ KONU HASSAS..!"
--------------------------------

CHP' li Belediye Başaknı Birol Arslan, Eleştirilen konuya değindi, T.C.K.' nın, 216. maddesinin ihlal edildiğini anımsattı.
Son günlerde, siyaset kamuoyunun 'en'  konuşulanına dönüşen, HDP organizasyonundaki futbol turnuvası üzerinden, eleştiri oklarının yöneldiği, Altı oklu Kepez belediye Başkanı Birol Arslan, 3 yıl 4 ay önce göreve geldiğini ve ilk günden bu yana polemiklerden uzak durduğunu belirtti. Arslan, bu sefer gündem olan konunun hassas olduğunu ve Türk Ceza Kanunu’nun 216. Maddesinde tanımlı, ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçunun işlendiğini söyledi.
Türkiye'nin en büyük beldesi Kepez' in, CHP' li Belediye başkanı Birol Arslan, kamouyunu meşgul eden halı saha turnuvası kapsamında, makamını hedef alan eleştirilere ilişkin konuştu.
Gelinen noktada, Halkı bilgilendirme açıklamasını yapma gerekliliğini hissettiğinin altını çizen Başkan Aslan;
 “Türkiye’de ekonomi ne zaman bozulsa, gündemi değiştirme oyunları hemen başlıyor. Cambaza baktırılıyor insanlarımız. Oysa ülkemizin gerçek gündemi ekonomi, işsizlik, enflasyon, hayat pahalılığı ve mülteci sorunu. 10 gün sonra gençlerimiz, üniversitelerine kayıt olacaklar. Allah aşkına nerede barınacak bu öğrenciler, hangi yurtlara kayıt yaptıracaklar? Sorarım size, asgari ücret ile çalışan bir aile, evladını üniversitede nasıl okutacak. Değerli kamuoyu, bunları konuşmuyoruz ama yalan haberlerle birbirimizi yıpratmaya çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

HALKIMIZ, GÖZ GÖRE GÖRE, YALAN HABERLER İLE KANDIRILIYOR
Basında yer alan bazı haberlerde, kamuyuna,  söz konusu halı sahanın Kepez Belediyesi’ne ait olduğu, belediyenin turnuvanın ev sahipliğini üstlendiği ve belediye başkanının da organizasyona izin verdiği şeklinde algı oluşturulmaya çalışılıdğına dikat çeken Başkan Arslan,
“Halkımızı göz göre göre yalan haberlerle kandırıp, kışkırtıyorlar.
Oysa halı saha Kepezspor Kulübüne aittir. Kepez Belediyesi’nin hiçbir söz hakkı yoktur. Kepezspor’un bir başkanı ve yönetim kurulu vardır.
Halı saha işletmesinin de tüm yetki ve organizasyonu yönetim kurulundadır. 

KEPEZ BELEDİYESİ' NİN HİÇ BİR SÖZ HAKKI YOKTUR
Kepez Belediyesi’nin hiçbir söz hakkı yoktur. Kepezspor’un bir başkanı ve yönetim kurulu vardır, halı saha işletmesinin de tüm yetki ve organizasyonu yönetim kurulundadır. Yönetim kurulu da almış olduğu karar ile üyemiz Serkan Yolalmaz’a vermiştir.
Ben bugüne kadar, yönetim kurulumuzun aldığı hiçbir karar müdahale etmedim ve karışmadım. Ne bu olayda, ne öncesinde, kim oynamış, ne zaman oynamış, ben bilmem. Ne maçtan ne de turnuvadan kesinlikle haberim yoktu.
Haberim, Çanakkale Belediyesi’nin Troia Festivali’ne katıldığım gün, telefonuma sözde gazetecinin yaptığı haber metni atılınca oldu. Sonraki 2 gün, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın davetlisi olarak, Balıkesir’de bulundum. 2 yönetici arkadaşımızın istifasını da yolda duydum. Balıkesir dönüşünde, hemen yönetim kurulumuz ile toplantı yaparak tüm gelişmeleri titizlikle inceledik” ifadelerini kullandı.

HALI SAHA İŞLETENİ KONUŞTU
Kepezspor Kulübünde 2 yıldır aktif olarak görev yapan Cem Fidan ise; "Başkanımıza ilave olarak, 15 Eylül 2020 tarihinde Kepez Belediyesi’nde yapılan ihale ile işletmesini 10 yıllığına 4 Haziran 2021 tarihinde görkemli bir açılış ile işletmeyi biz devraldık.
Yönetim Kurulu olarak aldığımız karar ile de Serkan Yolalmaz arkadaşımıza tesisimizde görev verdik. Onun haricinde bugün burada siyasi olarak çok konuşmak istemiyorum ama yönetimimizde olan ve ayrılan arkadaşlarla ilgili birkaç şey söylemek istiyorum. Sonuçta bu, kendi özgür iradeleri ile almış oldukları bir karardır. Biz buradayız, hala yolumuza devam ediyoruz. Bundan sonra da bu şekilde olacak” dedi.
Tesis sorumlusu Serkan Yolalmaz ise:  “Bana her zamanki normal vatandaşlar gibi telefon açılıp, orada maç oynamak istendiği söylendi. Her vatandaşa olduğu gibi kendilerine saati verdim, şu saat aralığında boştur, gelebilirsiniz dedim. Onlar da geldiler, normal bir şekilde maçlarını oynadılar, herhangi bir provokasyon olmadı. Küfür dahi edilmedi. Paralarını da her vatandaş gibi ödediler ve gittiler. Bunlar zaten tesis açıldığından beri hafta 3 gün maç oynayan insanlar. Hepsi karma insanlar. Bu, turnuva adı altında değil her maç gibi yapılan bir şeydi. Her vatandaş gibi maçlarını oynayıp, paralarını ödeyip, gittiler. Aynı zamanda burada top oynayanlar, Kepezspor’un lisanslı futbolcuları. Bu insanlar, doğma büyüme Kepezlidir. Kepez’in manavından, marketinden alışveriş yapmışlar” diyerek, sürece ilişkin bilgilendirmede bulundu. 
Kepez Belediyebi Başkanı Birol Birol Arslan, “Göreve geldiğim günden itibaren 2 kez Kepezspor Genel Kurulu yaptık. Kurula katılan tüm üyelerimiz, çok iyi biliyorlar ki, 2 Kongre’de de daima, ‘Kepezspor’a arkadaşlar siyaseti karıştırmayalım’. Kepezspor hepimizin ortak değeri, bu değer, güçlendirmek adına hepimiz gerekli çalışmaları sağlayalım. Her 2 Kongre’de yapılan yönetim kurulunda da yönetici arkadaşlar var. Ben müdahil olsaydım o zaman 4 CHP’li 3 İyi Partili yöneticiyi Kepezspor’a başkan seçer ve yolumuza devam ederdik. Ama ben Kepezpor’un asla siyasete bulaştırılmadan yönetilmesini istediğim için tüm partilerden arkadaşlar var. Ben burada siyaset yapmıyorum, Kepezspor’un başarılı olabilmesi adına başkan olarak, yasanın bana tanıdığı haklar neticesinde beldedeki amatör spor kulübüne maddi, manevi, ulaşım gibi her türlü desteği Kepez Belediyesi olarak sağlıyorum.
Çok iyi bir Kepezspor vardı geçen sene, izleyenlere zevk verdi. Bu yıl yine Kepezspor, sağlayacağımız maddi destek ile gerçekten Çanakkale’nin süper amatör kulüpleri arasında çok başarılı bir sezon bekliyor. Her şey bu kadar net olarak giderken, hatta yönetim kurulumuz geçen hafta iç ve dış transferlerde ciddi imzalar attı. Dikkat ederseniz ben yine o fotoğraflarda yokum çünkü ben girmek, yönetim kurulumuzun önüne geçmek istemedim. Yapılan imza töreni öncesinde yeni gelen bütün sporcularımızı tebrik ettim, hayırlı olsun hoş geldiniz dedim ve imza töreni öncesi salondan ayrıldım. Biz bu kadar iyi niyetle mücadele ederken, zannediyorlar ki ‘Biz Belediye Başkanı Birol Arslan’a asılsız haber yaparsak’ 3-4 tane basın mensubu, kim olduklarını biliyorsunuz. Onarlın şecerelerini, savcılık kayıtlarını da biliyoruz. Onurdan bahsedip, nerelerden atıldıklarını biliyoruz. Ordundan atılmış, adli sicilleri dolu ve bunlar kendilerini gazeteci olarak adlandırarak Çanakkale kamuoyunu, bölücülük yaparak, insanları tahrik ettiler. Kepezspor’un renkleri yeşil ve kırmızıdır. Halı sahanın açılışında yeşil-kırmızı üçgen bayraklar vardı. Hakkaten bilmeyenlere bunları söylediklerinde insanları, tahrik ediyorlar. Ama o bayrakları Kepezspor’un açılışında duran bayraklar, hala duruyor onlar. ‘Yok, efendim onlar oraya asılmış da, terör örgütü PKK’nın sloganlarını atıyorlar’ gibi şeyler yazmışlar. Oraya, HDPli Milletvekili geliyor diye Emniyet güçleri gerekli önlemleri de alıyor. Ne bir slogan atma ne bir açıklama, ne bir pankart, hiçbir şey yok. Hatta emniyet güçleri ile sporcular arasında şakalaşmalar bile oluyor, bu kentte hep beraber dostça yaşıyoruz. Bir bu insanları ötelemiyoruz, dışlanmıyoruz. Bu tavrı olanlara sormak istiyorum, HDPli arkadaş bir berbere gittiğinde berber, ‘Sen HDPlisin ben seni tıraş etmem’ diyebiliyor mu? Neden bir halı sahaya gelip de maç oynayamasın? “ dedi.,

KEPEZ, BU OYUNA GELMEZ...
CHP' li Başkan Arslan; Sosyal medyadan yapılan eleştirilerden söz etti. Örnek vredi.
"Bir isim; 'Kepez bu oyuna gelmez. Ülke olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Hiç yakışıyor mu bu manzara? '
Manzaranın sahiplerine bir bakalım. ‘Mutlu musun Kepez’ diyor, bir devlet memuru C. A. 'Kepez çok mutlu C.A.  perde arkasında çevirdiğin dolaplarla, Birol Arslan’ı yenebileceğini mi düşünüyorsun?
Seni 1 kez belde başkanıyken yendim, adaydın. Bu sefer de aday olarak yendim. Bir dahaki seçimde hiç durma. Şimdiden çık çalış ve aday ol, seni bekliyorum. " diyerek, çarpıcı bir çağrıda bulundu.
Başkan Arslan, sözlerinin devamında, örnek verdiği eleştiri ile bağlantılı şöyle dedi;
"Devlet memuru C.A.' nın saz arkadaşı ver, meslis üyesi. her gün toplumu geriyor. Her gün attığı yalanlarla zannediyor ki Birol Arslan’ı yenebilecek.

BİROL ARSLAN HAKIN İÇİNDEN GELEN BİRİ
Birol Arslan, halkın içinden gelen biri. Makam arabasına binmeyen, şoförü, koruması olmayan, devletin 1 kuruş temsil giderini bile kullanmayan, halkına yol yapımı için devletin tahsis etmiş olduğu temsil parasını bile Fen İşleri’ne aktarıp yol yaptıran biri.

YİNE ADAYIM, ADAYLARI SANDIKTA BEKLİYORUM, HODRİ MEYDAN..
Ben daha 3 buçuk yıllık görevimde ne Kepez’de ne de Çanakkale’de bir kişinin bir bardak çayını içmedim, tertemizim. Benim arkamdan çevireceğiniz dolaplar bana işlemez. Hadi bakalım, yine adayım! Doğduğum toprak Kepez’e 1 buçuk yıl sonra yine adayım. Sizi sandıkta bekliyorum, hodri meydan!”

Cuma Deren