Yıl içinde yapılan Koronavirüs çalışmaları, Müsilaj sorunu,  Sosyal Konutlar, Meydan projesi,  sokak hayvanları çalışmaları vs. gibi Belediye tarafından yapılan bir çok proje hakkında da bilgiler verdi.  Koronavirüsün yanı sıra patlak veren ekonomik krizle dara giren vatandaşlara destek olduklarını da aktaran Başkan Gökhan “Biz bu seneyi bitirmekte olduğumuz seneyi tamamen Kovid ile mücadele ve ekonomik krizden etkilenenlere destek ile geçirdik. Ve rutin işlerimizi yapmak için çaba gösterdik” dedi.
Belediye Başkanı  Ülgür Gökhan,  Boğaz Medya ve Çanakkale Belediyesi ortak Sosyal Medya hesabı canlı yayınında  Gazeteci Hasan Sami Er ile "N'apıyorsunuz?"  programına katıldı. Vatandaşların da yoğun olarak izlediği ve canlı yayında soru yöneltebildiği programda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan hem soruları yanıtladı, hem de  2021 yılında Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları değerlendirdi.   Başkan Gökhan ilk olarak program Sunucusu Gazeteci Hasan Sami Er’in  ‘bir gününüz nasıl geçiyor’ sorusunu değerlendirdi ve bir günde ne yaptığını aktaran Başkan Gökhan   ‘’ Ben kelime oyununu filan izliyorum, dün akşam hasta olunca tabii şeker portakalı kitabını bitirdim. Tabi çok yoğun gece yorgun gidiyoruz tabii, olabildiğinde takip ediyorum. Televizyondan Netflixde’ki şeyleri filan izlemeye çalışıyoruz. Sosyal yaşantımıza da kültürel yaşantımıza olabildiğince devam ediyoruz. Ben saat 11 gibi yatarım. Sabahleyin 6.30  - 7 gibi kalkarım. Tabi program olursa saat 1’i buluyor. Siyaset konuşulan programlar maalesef zamanımızı baya bir çalıyor. Yani ama mecbur izliyoruz. İyi kötü bende ekonomist sayılırım. Sayın Cumhurbaşkanı kadar bende ekonomist sayılırım, ben siyasal bilgiler maliye makroekonomi mikro ekonomi, hepsi var. Bende diplomada var biliyorsun, onun için ilgileniyoruz. Tabi gidişatı endin gidişatını da tayin etmek için, bilgilenmek durumundayız. Böyle işte ne yapıyorsunuz bunlar yapıyoruz.’’ dedi.
 Belediyedeki iş gününde ilk odaya kim girdiğinin soruması üzerine Başkan Gökhan “Şu şudur bu budur, randevudur falan filan, Tabi bizim gibi kurumlarda, belediye başkanlarının özel kalem müdürü çok önemlidir. Çünkü evimizin dışında bütün hayatınızı organize ediyor. Evde hanım organize ediyor. Ailevi organizasyon, belediyede de özel kalem müdürü tabi özel kalemdeki diğer arkadaşlar var onlarda destek personel, dolayısı ile her türlü belgeyi elde etmiş olması lazım. Yani Özel Kalem müdürleri bir yerde, sırdaş anlamı da taşır. Özel kalem müdürlerinin ağzı sıkı olacak. Eli sıkı olacak. Yani o önemli onun için özel kalem müdürü önemli, ben şanslıyım. İyi özel kalem müdürüm var. Buradan met edeyim. Aynı zamanda ekibimde çok iyi, sadece müdür olarak değil oradaki çalışan arkadaşlarımızda çok önemli hepsi birbirinden değerli’’ diye ifade etti. 
Bu Seneyi Kovid ve Krizden Etkilenenlere Destek Olmakla Geçirdik
2021 yılını da değerlendiren ve Çanakkale’de Belediye olarak yapılan çalışmalara değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “2021 yılında Türkiye’nin ve Çanakkale'nin yaşadıklarına değinen Başkan Gökhan; ‘’Biz bütçemizi özellikle pandemide, olumsuz etkilenenleri desteklemek için kullandık. Bu arada da kitlesel etkinlikler yapamadık tabii, malum Kovid salgınından dolayı, bu aynı amanda Kovid salgını vardı. Ama ekonomik krizde vardı. Bunu da unutmayalım üst üste bindi.   Dolayısı ile biz destek olmak için esnafımıza, dar gelirlimize, fakirimize, yaşlılarımıza, hep bu konuda destek gösterdik, onlar için hizmet ettik. Sağlık çalışanlarına destek olmaya çalıştık, hastanelerimize destek olmaya çalıştık. Maske ürettik mesele, şimdi bunlar tek tek hatırlamaya çalışıyorum. Dolayısı ile özetle şunu söylemeye çalışıyorum. Biz bu seneyi bitirmekte olduğumuz seneyi tamamen Kovid ile mücadele ve ekonomik krizden etkilenenlere destek ile geçirdik. Ve rutin işlerimizi yapmak için çaba gösterdik. Biliyorsunuz bizim kreşlerimiz kapandı, altın yıllar yaşam merkezimiz kapandı. Efendim sosyal merkezlerimiz kapandı. İşte ara ara açık hava konserleri yaptık. Özgürlük parkında filan birazda sosyalleşişin diye ama hep tedbirli dikkatli hareket ettik. İnsanlarımızda bıktı bunaldı. Sokağa çıkma yasakları filan vardı biliyorsunuz, işte hepsinde bunları en sonda artık dedik ki ne olacaksa olsun biraz da açıklamalar filan da ilerledi” dedi.
Marmara’da  Altyapısı 1 numara Olan Belediyeyiz
Müsülaj sorunu ile beraber ortaya çıkan Altyapı sorunları nedeni ile Marmara Belediyelerinin sınıfta kaldığını, Bakanlık yetkililerinin de belirttiği üzere Çanakkale Belediyesinin  altyapı konusunda Marmara’da bir numara olduğunu belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ‘’Bunlarla uğraşırken bir başka felaket geldi. Müsilajla uğraştık. Deniz kirliliği ile onla da uğraştık. Onu temizlemekle uğraştık. Şu anda Marmara bölgesinde altyapısı 1 numara olan belediyeyiz. Onu da iftihar ile söylüyoruz. Hiç tevazuya  filan gerek yok. 2 tane arıtma tesisimiz var. İleri arıtma tesisi başka hiçbir yerde yok. Sadece bizde var. Onu bakanlıkta da tescil ediyor. Katı atık depolama alanımız dört dörtlük, Atık su bile arıtılarak veriliyor. Arıtmalarımızda çıkan sular hepsi denetleniyor ve hepsi çevreye zararsız. Hatta o suların tahlilini yaptırıyoruz. Acaba sulamada filan kullanabilir miyiz diye, O aşamalara gelmeye çalışıyoruz. Bunlar tabi önemli noktalar, en son 3 tane köyümüz vardı, Saraycık, Kurşunlu, Dörtyol, onların Kanalizasyonu Sarıçaya akıyordu. Bir protokol yaptık. Onlar bir yerde toplayacaklar bizim arıtmaya verecekler, çevresel her türlü olumsuzluğa karşı her türlü görevi de başarı ile sürdürüyoruz. Tabi altyapılarımızı uzun yıllardan belli yapıyoruz. Kanalizasyon içme suyu yağmur suyu, bitti zaten çoğu, dolayısı ile Çanakkale halkı bu konuda çok şanslı ve kendisi ile iftiaar edebilir. Çünkü ben kendi cebimden yapmıyorum bunları, Çanakkale halkının parası ile yaptım. Onun için yüzümüz ak biçimde çevre konusunda mücadelemiz devam ediyor. ‘’ dedi. 
Ben suçsuz olduğumu biliyordum, ama mahkeme kararına dönüşmesi gerekiyordu
Beraat ettiği kamuoyunda mazot davası olarak bilinen dava hakkında konuşan Başkan Gökhan  ‘’Bakın 13 yıl olmuş, ilk etapta gündemdeydi sonra birtakım şeyler söylendi yazıldı. Hatta 2014 yılı seçimlerinde yerel seçimlerinde, karikatürler dağıtılmıştı. Hatta FETÖ’cüler tarafından, FETÖ davasıydı. Hâkimi, polisi, savcısı müfettişi hepsi FETÖ’den şu anda kaçak, ben suçsuz olduğumu biliyordum, ama mahkeme kararına dönüşmesi gerekiyordu. Dolayısı ile herhangi bir, hiçbir söylemde bulunmadım. Mahkemeyi etkilememek, yargıyı etkilememek adına, yanlış anlaşmalarına sebep olmamak adına ama biliyordum, sonuçta evet bu şekilde beraat ettim. Hep unu da söyledim. Çanakkale'de hakimler var. Hani o meşhur şey Almanya'daki gibi, dolayısı ile aklandık yapanlar utansın, buna vesile olanlar beni suçlayanlar utansın, ama zaten ben Çanakkale halkının gözünde aklanmıştım. Çünkü Çanakkale'de iki seçim geçirdim ondan sonra, bir tanesinde de kullanılmasına rağmen, Allah'a şükür yüzümüzün akı ile çıktık” dedi.
Bir anket şirketinden en başarılı il beledi başkanlar arasında 3. sırada yer almasına ilişkin çalışmasını değerlendiren Ülgür Gökhan  ‘’Bu şekilde bir şeye girmişiz dereceye, tabi bu il belediyeler arasında, büyükşehirler yok. Dolayısı ile doğaldır, sonuç itibari ile seçimlerden bu yana, olumsuz bir şey olmadı. Devamlı olumlu bir şekilde gidiyoruz. Zaten o rakam sürpriz değil benim açımdan’’ dedi.
Elimizi Çekmedik Ama Belediyenin Yapabileceği Bir Şey Yok
Yıllardır konuşulan Sosyal Konutlarda son plan tadilatının ardından gelinen son durum ve yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Sosyal Konutlarda plan tadilatını yaptık  ki her bir bina kendisi  bir müteahhitle anlaşmak sureti ile  aynı kentsel dönüşüm şartları çerçevesinde binasını yapabilecek.  Maalesef bizim proje olmadığı için  plan tadilatını yaptık ve  5+3 kat oldu.  Bu Müteahhidi takdir eder mi? Etmeyebilir. O zaman  aradaki farkı da borçlanmak sureti ile yapılacak.  Bizim önceki projemiz tamamen iptal oldu. Ben de elimden geleni yaptım. Onlar da istedi ama müsaade etmediler.  Bakanlık orayı riskli alan ilan etmedi.  Orayı yapı üzerinden yap dedi. Riskli alan ilan edilseydi, bizim projemiz gündeme gelecekti. Yüksek dediler, o kadar kat olmaz dediler. Ama biz sonuçta vatandaş mağdur olmaması için  şimdi her bir blok kendi olduğu yere üç kat ilavesi ile aynı şekilde binasını yapacak durumda.  Ön caddedekiler daha avantajlı oldu. Onlar daha rahat yapabilirler.  Ekonomik sorunun gitmesini bekliyoruz ve bir kaç şeyi tespit edeceğiz. Elimizi tabi ki çekmiş değiliz ama şu anda belediyenin yapabileceği bir şey yok” dedi.
Muhtarlar Köyünün Köpeklerine Sahip Çıkmalı
Son dönemlerde yaşanan tartışmalardan biri olan Sokak Hayvanları ile ilgili de ilginç bir tespit yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Köydeki vatandaşların Köpekleri kısırlaştırmadığı için hızlı ürediğini ve üreyen köpekleri traktör kasasına doldurup şehre bıraktığını belirterek, muhtarların da sokak hayvanları barınma sürecine dahil edilmesi gerektiğini belirterek “Biz Sokak Hayvanlarına yönelik yıllardan beri kısırlaştırma ve aşılama çalışmalarını yapıyoruz.  Barınağımız var ki barınağımız artık şehir içinde kaldı ve sanayinin oradaki depoların yanına yeni barınağımızı yapacağız.  Alanın hemen arkasında da bir köpek barınma alanı yarattık şu anda.  Sokakta olması uygun olmayan köpekleri orada barındırıyoruz.  Ama yasa şunu diyor ‘Bunları alacaksın aşılayıp kısırlaştıracaksın ve yeniden  sokağa bırakacaksın’ diyor.  Biz  de bunları yapıyoruz.  Şikayet olursa saldırılar ile ilgili  gidip alıyoruz ve orada muhafaza altına alıyoruz.  Bu bir çözüm değil. Burada çözüm bu köpeklerin kayıt altına alınması.  Bu köpeği kim sokağa bırakıyor? Çünkü köpek kendi kendine sokağa çıkmıyor.  Birisi onları sokağa salıyor.  Köydeki köpekten başlayalım. Orada aşılamayı geçtim kısırlaştırmıyorlar, köpek ürüyor ve köyün içinde çoğalıyor  koyuyorlar traktörün kasasına getirip şehrin içine bırakıyorlar.  Yazlığa geliyor bir köpek alıyor, bakıyor giderken oraya bırakıp gidiyor.  Dolayısı ile bu köpeklerin bir sicilinin olması lazım. İnsan bir köpek aldığı zaman o size zimmetlenecek. Ve o köpeğe ne yapıldığının hesabını verecek.  Bunu ama köyden itibaren yapacaksınız.  Köy Muhtarını da buna sorumlu tutacaksınız.  Köyündeki Köpeklerine hakim olacaksın arkadaş.  Bütün bunları yaptığınız zaman ve kısırlaştırma hızlandığında üreme  azalır,  üreme azaldığı zaman bu sıkıntılar olmayacak.   Bir de insanlar öyle ulu orta köpek alıp besleyecek ‘Canım sıkıldı’ deyip köpeğini sokağa bırakmayacak” dedi.
Çanakkale Belediyesi En İyi Belediyelerden Bir Tanesi
Sokak Hayvanları Konusunda Çanakkale Belediyesinin en İyi Belediyeler arasında olduğunu da belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Barınak yapmayan bir sürü Belediye de var.  Barınağı olmayan, barınağı olan Belediyeye atıyor köpekleri.  Biz Çanakkale Belediyesi olarak en iyi Belediyelerden Bir Tanesiyiz.   Yeterli miyiz? Hayır değiliz. Çünkü gelişler o kadar yoğun ki  kaçırıyoruz ve yetişemiyoruz. Anca ihbar geldikçe müdahale ediyoruz. Yeni alanlar yaratmaya çalışıyoruz ve yeni mekan yaptık” dedi.
Baraj %75 Dolu
Son dönemlerde yaşanan kuraklıklarla beraber barajların durumu da giderek kötüleşirken Çanakkale Atikhisar Barajı durumu ile ilgili de bilgi veren Başkan Gökhan “Atikhisar Barajı %75 dolu. Bu sene iyiyiz. Önümüz de yağışlı bir mevsi. Daha kış aylarındayız ve bahar yağışları var.  Tabi bu küresel ısınma ile beraber yağış biçimi de değişti.  Şu ana kadar barajın durumu iyi, çiftçilerin ekiminin ardından da yağışlar oldu. Şu anda %75 olan baraj doluluğu bir aksilik olmazsa Baharla beraber %100’e ulaşacağız” dedi.
Askıda Fatura’da Şu Ana Kadar 81 Fatura Ödendi
Askıda Fatura hakkında bilgiler veren Başkan Gökhan “Askıda Faturada, elektrik ve su faturasını ödemeyen vatandaşlar geliyor ‘ben ödeyemiyorum’ diyor. Biz de inceliyoruz  belirlenen faturaları askıya asıyoruz hayırsever vatandaşlar da ödüyor.  şu ana kadar 81 Fatura ödemişiz ve ödeme bekleyen 52 fatura var.  Yaptığımız sistemle faturayı ödeyen hayırsever de belli olmuyor. Dolayısı ile sol elin verdiğini sağ el görmüyor” dedi.
Cumhuriyet Meydanı Projesinde Çanakkale Kahramanları Yaşatılacak
Meydan projesine de değinen Başkan Gökhan “Cumhuriyet Meydanı Projesi için ihaleye çıktık. Meydanda bulunan heykel Mustafa Kemal Atatürk’ün sağlığında yapıldığı için hatırası var ve ona dokunmayacağız.  Ama Çanakkale’nin üç kahramanı var diyoruz. Bir Mustafa Kemal Atatürk, biri Fatih Sultan Mehmet diğeri ise Hector.  Kuruma Kurulundan da izin alarak bunları tarihçeleri ile yapacağız. Troya destanının kahramanı  edebiyatçısı Homeros’tur.  Çanakkale Destanının yaratıcısı  da  Mehmet Akif Ersoy. Troya ve Çanakkale destanının kahramanlarını da meydana koymaya çalışıyoruz. Dolayısı ile projede Çanakkale’nin de tanıtımı gibi bir çalışma yer alacak” dedi.
Doya Doya Sarılacağımız Bir Yıl Olsun
Yeni yıl dileklerini de dile getiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “2021 kötü geçti. Ama her yeni yıl bir umut, bir doğum  gibi psikolojik olarak kutlarız. Eski yılın kötülüklerini unutup yeni yılda umutlanırız. Ben  hemşehrilerimin yeni yılda umutlarının yeşermesini diliyorum.  Sağlıklı, sıhhatli, kazançlı ve bol bereketli, ne kadar iyi temenni varsa onlar için diliyorum.  Çünkü biz özellikle Çanakkale Halkı olarak iyi şeyleri hak ediyoruz.  Çünkü biz vatanımızı, milletimizi, barışı, özgürlüğü seviyoruz.  En önemlisi de maskelerimizi çıkarıp doya doya sarılacağımız günler olsun” dedi.  
 
Cuma Deren