Deprem Bölgesinde yaralar sarılmaya devam edilirken, bölgedeki ihtiyaçlar doğrultusunda  Çanakkale Belediyesi tarafından atölyelerde imal edilen sobalar ve   odunlar  Kahramanmaraş’a gönderildi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden etkilenen 10 ilde depremzedelerin yaraları sarılmaya devam ediliyor.  Çanakkale Belediyesi tarafından toplanan yardımlar da bölgeye gönderilmeye devam ediliyor. Deprem bölgesinde çadırlar kurulmaya başlanırken vatandaşların en çok zorlandığı koşullardan bir tanesi de  ısınma oluyor. Bu doğrultuda Çanakkale Belediyesi atölyelerinde geçtiğimiz gün üretime başlanmıştı.  Tamamlanan sobalar, vatandaşların bağışladığı ve Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından temin edilen odunlarla  depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a gönderildi.
Belediye Başkan Vekili Rebiye Turan Ünüvar, vatandaşlardan gelen ve bölgeye gönderilen  yardımlar ile ilgili yaptığı açıklamada   “Kahramanmaraş’a yine bir yardım aracı gönderiyoruz.  İçerisinde Çanakkale Belediyesi atölyelerinde yapılan sobalar  ve vatandaşların verdikleri odunlar ve Park Bahçeler Müdürlüğümüzün bağışladığı odunlar var.  Bundan sonra artık daha ihtiyaç odaklı davranmamız gerekir . Şu anada Ankara Büyükşehir Belediyesi Kahramanmaraş’ta bir yapılanmaya gitti. Biz de kendileri ile diyalog kurduk ve bölgede özellikle sobaya çok ihtiyaç olduğunu duyduk.  Biz de bu doğrultuda hazırladığımız odun ve sobaları bölgeye göndereceğiz.  Geldiğimiz noktada giysilerden çok artık bölgede çadır ve ısınma ile ilgili talepler ön plana çıkıyor.  Bizler de Çanakkale Belediyesi olarak vatandaşlardan gelen yardımlar oldukça göndermeye çalışacağız” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Kahramanmaraş’ta  barınma yerlerinde ısınma sağlayacak sobalar ve odunların bulunduğu yardım aracı yola çıktı. 
Şerife Erdem