Koronavirüs süreci nedeni ile uzun bir aranın ardından yüz yüze yapılan eğitimlerle 11 Ekimde açılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler kente geldi.  Öğrencilere ulaşımda kolaylık sağlayan Çanakkale Belediyesinin Üniversiteye kurduğu  Kart basım merkezini ziyaret eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, öğrencilerle bir araya geldi.

2020 yılının başında ortaya çıkan Koronavirüsü nedeni ile Uzun bir süredir uzaktan eğitim gören üniversite öğrencileri geçtiğimiz hafta kente dönmeye başlamıştı. 50 bini aşkın öğrenci potansiyeline sahip Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde ulaşımı sağlayan Çanakkale Belediyesi öğrencilere birçok konuda destek oluyor. Bu konulardan bir tanesi de ulaşım hizmeti. Öğrencilere daha ucuz ulaşım ağlamak amacı ile  öğrenci kart oluşturan Çanakkale Belediyesi, bu konuda öğrencilere destek oluyor.

Geçtiğimiz yıllarda kente gelen öğrencilerin kart alabilmesi için Belediye’nin önünde uzun kuyruklar oluşturması hep eleştirmişti. Bu yıl öğrencilerin daha hızlı ve kolay öğrenci ulaşım kartlarını alabilmeleri için Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesinde Çanakkale Belediyesi Öğrenci Kart Basım Merkezi'ni oluşturdu.  Öğrenciler Belediyeye gitmeye gerek duymadan bu merkezden kart başvurusu yapabiliyor. Çanakkale Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünce ÖSEM binası önünde kurulan kart basım merkezini ziyaret eden Başkan Gökhan Ülgür Gökhan, çalışmaları yerinde inceleyerek, kart basım işlemlerine ilişkin bilgi aldı. Kart basım merkezinde öğrenciler ile bir süre sohbet eden Başkan Gökhan, başarılı bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu.
 
İncelemelerinin ardından yapılan uygulama ile ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “ÇOMÜ'yü tercih ederek kentimize gelen öğrencilerin toplu taşıma kart işlemleri için Terzioğlu Yerleşkesi ÖSEM Binası önünde hizmet veren Kart Basım Merkezimizi ziyaret ederek, öğrencilerimizle tanışma ve sohbet etme fırsatı bulduk. Tüm öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.
 
Şerife Erdem