Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Öğretim Görevlisi Zafer Karadayı'nın sahibi olduğu teknoloji ofisini ziyaret ederek, gelişen teknoloji ve Nara  çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Eğitimde sanal, artırılmış ve karma gerçeklik teknolojilerinin daha etkin kullanılması için girişimler gerçekleştiren, uzaktan eğitim ve dijital yayıncılık alanlarında özel çalışmaları, idari ve gönüllü görevlerde bulunan Öğretim Görevlisi Zafer Karadayı'nın sahibi olduğu teknoloji ofisini ziyaret eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Türkiye’de Bir İlk Gerçekleştirilmişti
Çanakkale Belediyesi'nce bu yıl 9-13 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 58'inci Uluslararası Troai Festivali, çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Festival etkinlikleri kapsamında yapılan ve sanat ile teknolojiyi birleştirerek, yeni bir sanal gerçeklik ortamı sunan 3 boyutlu tuvale Troialı kahraman Aeneas'ın efsanesi çizimi de festival kapsamında yapılarak Türkiye’de ses getirmişti. Aeneas Destanı bir yandan sesli bir şekilde anlatılırken, bir yandan da performans sanatçısı Yeşim Ersoy tarafından VR teknolojisi ile sanal ortamda betimlendi. Projenin koordinatörü ve aynı zamanda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Zafer Karadayı ise, bu performansın, canlı bir sahne performansı olarak Türkiye'de ilk defa bir Türk sanatçı tarafından sergilendiğini belirtmişti.

Festival kapsamında gerçekleştirilen bu güzel etkinlik için hem teşekkür hem de Teknoloji sınıfı hakkında bilgi almak amacı ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Öğretim Görevlisi Zafer Karadayı'nın sahibi olduğu teknoloji ofisini ziyaret etti.  Ziyarette Karadayı ve ekibi ile bir araya gelen Başkan Gökhan, arttırılmış sanal gerçeklik teknolojisi projelerinin yanı sıra ofis çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. Ardından çalışma ofisini de gezen Başkan Gökhan, teknoloji ofisinde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceleme fırsatı buldu. Başkan Gökhan, ziyaretinde sanal ortamda da gözlemler gerçekleştirdi.
 
Cuma Deren