Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz Medya-Çanakkale Belediyesi ortak canlı yayında  Belediye Çalışmaları ve gündeme dair sorulan soruları yanıtladı. Hasan Sami Er Moderatörlüğünde gerçekleştirilen yayında siyasi gündemi değerlendiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Genel seimleri işaret ederek iktidar olmak için insanlara güven verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan Gökhan,  genel seçim sorusuna güven vurgusu yaparak verdiği cevapta “Bizim hedefimiz Millet İttifakı ile seçimlere gitmek ve bu noktada da başarıya ulaşmak. Çünkü genel seçimi alamazsak, ondan sonraki genel seçimin hiçbir önemi yok. Genel seçimi alabilmek için de halka güven vermek zorundayız” dedi.

Yerel Seçimlerde yeniden Belediye Başkan Aday olup olmayacağı da sorulan Başkan Ülgür Gökhan “Hem bedensel hem de zihinsel sağlığım el verdiği müddetçe, aday olmam lazım. Ailemizin bu konudaki düşüncesi de tabi önemli.  Beni aday yapacak olan da örgütüm” dedi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan,  Boğaz Medya-Çanakkale Belediyesi ortak canlı yayında  Hasan Sami Er’in sorularını yanıtladı.   Çanakkale Belediyesi tarafından sürdürülen faaliyetler, projeler ve siyasi gündeme dair açıkılamalarda bulunan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ekonomik kriz engeline takılan ve yeniden ihalesi yapılarak çalışmalarına başlanan Belediye  Binası,, Kooperatif Çalışmaları ve Belediyenin diğer yatırımları ile ilgili bilgiler verdi.  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Programın Başında Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen  Kooperatif çalışmalarına değinerek  “Belediye olarak kırsal kalkınma için girişimlerde bulunduk  ve kooperatiflerimizi kurduk.  Seçimde de sözümüz vardı zaten.  Halk bakkalımızı açtık Halk Bahçesinde ikincisini de inşallah esenlerde açacağız.  Tarımsal sertifikalı ürünler yetiştirdik. Çanakkalenin ürünlerini  yetiştirmeye çalışıyoruz.  Doates, Kapya Biberi, susam  gibi yerli ürünleri iyi tarım uygulaması kapsamında bunları geliştirmeye çalışıyoruz.  Bunlardan dımates, salatalık, biber gibi yetiştirdiğimiz ürünlerin fidelerini dağıttık.  Bunun yanı sıra Tıbbi ve aromatik bitkiler parkını açtık esenlerde.  Burada 29 farklı  tıbbi ve aromalı bitki ile anaç  üretimine başlıyoruz orada.  Yine tarımsal üretimler ilgili Harmanlık Üretici ve  Kooperatifler pazarını açıyoruz 4 Eylülde inşallah.  Burada tamamen üreticilerin ürünlerini sattığı, aynı zamanda kooperatiflerin ürünlerini satabildiği, kadınların da ürünlerini satabildiği bir açık alan   oluşturacağız.  Burada ürünleri satabilmek için üretici belgesi şart olacak.  Kura ile belirlenecek üreticiler  sadece bir yıl durabilecek.  Bizim buradaki amacımız üretici ile tüketiciyi bir araya getirmek.  Bizim pazarlarda düretici bölümümüz var ama buradaki tamamen üretici pazarı olacak.  Kırsal kalkınmaya yönelik bu çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

Aeneas Kültür Rotası  Belirleniyor
Çanakkale’nin turizmine katkı sunacak dünyaca bilinen Aeneas Kültür Rotası ile ilgili Çanakkale Belediyesi tarafından yapılan çalışmalara ve rota sürecine değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Aeneas Kültür Rotası, Avrupa Konseyinin tescil ettiği bir rota. Antandros’tan başlayıp oradan Edremit  oradan da deniz üzerinden Enez,  İtalya’ya kadar giden  bir rota. Bu rotanın Derneğine Çanakkale Belediyesi de üye oldu.  Troya’dan Antandros’a kadar olan kara kısmını  tamamlanması için biz de gayret gösteriyoruz. Edremit Belediyesi ve diğer kurumlarla iş birliği içerisinde  çalışmaları yürütüyoruz. Aeneas Kültür Rotası güzergahının belirlenmesi için Antandros ve Troya kazı başkanlarının ve üniversitelerin katkısı ile bu rota tespit edilecek.  Nasıl Troas Rotası varsa burda da Aeneas Kültür Rotası olacak.  Bu rota Avrupa Konseyi tarafından tescil edilince uluslararası camiada bilinir hale geldi.  Biz de Edremit ile Çanakkale arasındaki kısmı ile ilgileneceğiz” dedi.

Yeşil Yerel Binada Tamamlanma Süreci Devam Ediyor Sorun Yok
Yıllardır tamamlanamayan ve 2018 yılında Müteahhittin batması sonucu tamamlanma süreci sekteye uğrayan Çanakkale’nin Yeşil Yerel Yönetimler binasındaki son durumu ile ilgili de bilgiler veren, ihalenin yapıldığını ve sürecin sorunsuz devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Yeşil Yerel Binamız yarım kalmıştı onu tamamlıyoruz.   Her meclis tartıştığımız hatta Yerel Muhalefetin temcit pilavı gibi habire meydana getirdiği, kendi bitmemiş binalarını dikkate almadan, bitmeyen spor salonlarını görmeden Yeşil Belediye Binasını habire gündeme getiriyorlar. Halbuki  Yeşil Yerel Binası şu anda başladı zaten.  Müteahhit 2018’teki krizden sonra  battı. Bunu batıran ben değilim. Bunu batıran mevcut hükümet.  Bu özel sektör değil ki ‘akşam bitti hadi sen gel yap’ denmez.  Bunun bir prosedürü var.  Müteahhit yatırım yapmış ne kadar yapmış? Ne etmiş?  Yeniden değerlendireceksin, yeniden ihale edeceksin, ihalelerin süreleri var. Hatta şöyle bir şey oldu tam ihale yapacakken şehirlerarası yasak çıktı  koronavirüsten dolayı  ihaleye katılacaklar gelemedi.  İhale yapılamadığı zaman da en az üç ay erteleniyor.  Dolayısı ile Allaha şükür şimdi yeniden başladı.  Şu an bir finansal sıkıntı da gözükmüyor.  Müteahhitin batması Belediyeden dolayı değil olan şartlardan dolayı oldu.  Bunlar doğal ama yavaş yavaş inşaatımızı tamamlıyoruz” dedi.

Vatandaşı Müteahhitle Baş Başa Bırakmayacağı Sürecin Takipçisiyiz
 Sosyal Konutlar sürecine de değinen ve sürecin tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “ Sosyal konutlar sürecini tamamladık. Toplantılar yaptık oradaki insanlarla daha önce anlattık. Meclise anlattık. Meclisten geçen ay oranın imar tadilatı çıktı 8 Kat olarak. Mevcut yapıların dönüşümü üzerine bir tek ön taraftaki binalarda farklı bir çözüme gidildi. Orada yaşayan insanlarla konuştuk, Çevre ve Şehircilik ile konuştuk, meclis üyeleri ile konuştuk ve muhtarlarımızla da iş birliği içerisinde şu an itibariyle imar tadilatının kesinleşmesini bekliyoruz. Binalar olduğu yerde yıkılıp 5 kat olan bina 8 kat olarak yapılacak.  Bina sahibinden para çıkma ihtimali var şimdi. Çünkü eskiden daha fazla yüksek katlar vardı. Biz bunu minimalize etmek için müteahhitlerle de görüşüyoruz. Orada kimsenin mağdur edilmeden bunu en azından kredilendirmeye, uzun vadeli ödeme planlarıyla hatta mümkünse hiç katkı istemeden yapmak için mücadele ediyoruz. Vatandaş ile bunları konuştuk. Bölüm bölüm, ada ada veya parsel parsel olabilir. Biz müteahhit ile vatandaşı baş başa bırakmayacağız. Belediye olarak biz de tampon bölge olarak ortada duracağız. Vatandaşın evinin yapılmasını sağlamak için her türlü şeyi yapacağız” dedi.

Belediye Çok Şey Yapıyor
Başkan Gökhan “Müsilaj sorunumuz vardı bu sene. Onunla ilgili bayağı bir mücadele ettik. En son Türkiye büyük millet meclisinin müsilaj sorunu araştırma komisyonu toplantısı vardı bu hafta sonu İstanbul’da. Önümüzdeki sene yine olur mu olmaz mı bunu bilemem ama orada 22 maddelik bir altına imza attığımız konular var. Biz Çanakkale olarak en iyi durumdayız. Onun toplantıda da tespitini yapmışlar. Hatta teşekkür etmişler Çanakkale’ye.  Çünkü bizim 2 tane arıtmamız var. Hem Güzelyalı hem Çanakkale’de. Çöp depone alanımız son derece sağlıklı bir biçimde işliyor ve yeni yatırımlar yapıyoruz. Onun sızıntı suyu var. Sızıntı suyunu da arıtıyoruz. İçme suyumuzu yapmak durumundayız. Biliyorsunuz mahallelerin içerisindeki kanalizasyon içme suyu ve yağmur sularını da yeniledik. Bunlar bitti. Bunlar olmayınca bazı insanlar belediye çalışmıyor gibi algılıyorlar. Belediye çalışıyor, belediye çok çalışıyor. Tabi görülmüyor onlar. Kepçe kazıntı toprak görmeyince belediye ne yapıyor diye… Belediye çok sayıda proje yapıyor.  Şunu da söylemek lazım; zor şartlarda çalışıyoruz. Ülkenin kaynak sorunu bize de tabii yansıyor. Dolayısıyla tedbirli gitmek zorundayız. Eskiden olsa başlayıver yapıyor hemen ama öyle değil. bütçeyi çok iyi dengelememiz lazım. Ama biz insanların ilk ihtiyaçlarını yerine getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Parti İç Çekişmelerle İlgim Yok
Parti içi sorunlar ile ilgili sorulara da cevap veren ve parti içinde yaşanan sorunlara değinen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, taraf olmadığını belirterek “Parti içi çekişmelerle bir taraf değilim, ilgim yok. Parti yöneticisi değilim, Belediye Başkanıyım. Cumhuriyet Halk Partiliyim ama sonuç itibari ile bütün Çanakkale halkının başkanıyım. Dolayısı ile kendi partimin içerisindeki olumsuzluklara bir taraf olmam söz konusu değil. Benim üzerimden yapılıyor, ön plana biz geliyoruz.  Ya da Başkan Yardımcısı geliyor. Cumhuriyet Halk Partili değerli yöneticiler, vekiller, eski yöneticiler, değerli gruplar, partili kardeşlerim, biz şu anda parti olarak Çanakkale’ de, yerelde iktidarız. Bu çok önemli, çünkü bizim ilk hedefimiz, en geç 2023 yılında yapılacak olan genel seçimleri başarı ile götürmemiz gerekir, bizim örnek olmamız gerekir. Burada anlamsız çatışmaların çekişmelerin halkta karşılığı yoktur. Parti içerisinde taraflar olunabilir,  Yandaşlar olabilir, bazıları memnun olabilir, bazıları ise memnun olmayabilirler, o partinin içerisi” dedi.

İktidar Olmak İçin Güven Vermek Zorundayız
Başkan Gökhan, kongrelerin tamamlandığını, hesaplaşmanın da bir dahaki seçime kadar kapandığını,  İktidar olma yolunda Parti içi çatışmaların bir kenara bırakılması gerektiğini belirterek “Bizim görüntüde şu anda, Çanakkale’ de halka iyi bir görüntü vermemiz gerekiyor. Burada alıp veremeyeceğimiz, bir şey yok. Partinin kongreleri bitti. İlçe başkanları ve il başkanları seçildi. Kurultay yapıldı, Genel başkanda seçildi, dükkân kapandı. Biz parti içerisi örgütsel çalışmaları tamamladık. Önümüzde yapılacak olan seçim genel seçimdir. Zamanında ya da erken hiç önemli değil, burada genel iktidarı almak için canla başla, mevcut seçilmişler ile başarıya doğru koşmamız lazım. Aramızda olan Çanakkale’deki veya başka yerlerdeki örgütsel çekişme hiç kimseyi ilgilendirmez. Bizim hedefimiz Millet İttifakı ile seçimlere gitmek ve bu noktada da başarıya ulaşmak. Çünkü genel seçimi alamazsak, ondan sonraki genel seçimin hiçbir önemi yok. Genel seçimi alabilmek için de halka güven vermek zorundayız. Çanakkale’de yaptık, yönettik, toplumun her kesimine dokunmaya çalıştık. Dezavantajlı kesimlere, her türlü desteği yaptık. Genel iktidar olursak daha da iyisini yaparız diye güven vermek zorundayız. Ama bunu yapmak yerine, projektörü kendimize çeviriyoruz ve burada sanki bir çatışma varmış gibi bir algı doğuyor. Bu yüzden bu tartışmaların içerisinde değilim. Başkan yardımcılarımı da korumak zorundayım çünkü onları görevlendiren benim. Onlarında siyasetin içerisine çekilmesine müsaade etmem. Başkan Yardımcısı’nın eşi ihraç edildi süreci ayrı. Belediye’yi ilgilendiren bir süreç değil. O konunun itirazı var, mahkemesi var, ama bu bizim işimiz değil. Bunu yapmamalıyız. Asla bu konularda taraf olmam. Parti temsilcisi değilim” dedi.

Sağlığım El Verdiği Sürece Aday Olmalıyım
Bir dahaki seçimlerde aday olup olmayacağı da sorulan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Hem bedensel hem de zihinsel sağlığım el verdiği müddetçe, aday olmam lazım. Ailemizin bu konudaki düşüncesi de tabi önemli.  Beni aday yapacak olan da örgütüm. Örgütte Buradaki sade üyeden, genel merkezdeki başkana kadar olan süreçtir. Bu süzgeçten geçebilirsem elbette ki adaylığım söz konusu olacaktır. Ondan sonra da Çanakkale halkı buna karar verecektir. Şu anda buna bağlı kalarak hareket etmiyorum. Geçmişte de etmedim. Çünkü ben 2019 senesinde halkın karşısına çıkıp dedim ki, bunları bunları yapacağım. Güvenin ve oy verin. Şimdi insanlara borçluyum. Önce bir borcumu ödeyeyim.  Borcumu ödedikten sonra yeniden borç alabilir miyim bir değerlendireyim. Halkta ona göre kararını versinler.  Bu borç ise güven meselesinin borcudur. Şu anda konumuz asla yerel yönetim ve yerel yönetim adaylığı olmamalı. Konumuz genel seçimler olmalı” dedi.
 
Cuma Deren