Çanakkale Belediyesi Tohum Sandığı tarafından atalık tohumların gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile Nisan ayında 20 Domates fidesi vatandaşlara dağıtılmıştı. Çanakkale Belediyesi dün ise 5 bin patlıcan fidesi ve 2 bin 500 biber fidesi olmak üzere 7 bin 500 Patlıcan ve biber fidesi dağıtıldı.

 Kaz Dağlarındaki endemik bitki, toprak örtüsü ve temiz havası ile tarih boyunca tarımda söz sahibi olan Çanakkale’de üretilen bir çok tohum zamanla unutuldu.  Yöresel tohumların her geçen yıl daha da kayıp olmasını önlemek amacı ile Çanakkale Belediyesi 2017 yılında Tohum sandığını kurdu. Bu proje sayesinde unutulmaya yüz tutan Çanakkale’ye has tohumlar toplanmaya başlandı. Toplanılan tohumlar, düzenlenen tohum takas şenlikleri ile vatandaşlara dağıtılırken son yıllarda Belediyeye ait arazilerde yapılan üretimlerle oluşturulan fideler de vatandaşlara dağıtılmaya başlandı.  Bu kapsamda geçtiğimiz yıl Tohum Sandığı’nda üretilen  domates, birber, patlıcan, mısır, bamya, taze kabak, kavun,  karpuz, fasulye barbunya, börülce ve fıstık bir çok farklı tür ve çeşitlerden oluşan “İyi Tarım Uygulaması” sertifikalı atalık tohumlar fidelere dönüştürüldü. Bu fideler ise ekilmek üzere vatandaşlara dağıtıldı.

Patlıcan ve Biber Fidesi Dağıtıldı
Nisan ayında fide dağıtımına başlayan Çanakkale Belediyesi 20 bin domates fidesini vatandaşlara dağıttı. Çanakkale Belediyesi  dün ise Patlıcan ve biber fidelerini dağıttı.  Halk Bahçesi’nde bulunan Halkın Bakkalı önünde dün saat 10:00 ile 13:00 saatleri arasında gerçekleştirilen fide dağıtımına vatandaşların da ilgisi büyüktü. Atalık tohumların yok olmaması ve sağlıklı gıdaya ulaşılabilir olması amacı ile çalışmalarını sürdüren Çanakkale Belediyesi Tohum Sandığı tarafından üretilen 5 bin patlıcan fidesi ve 2 bin 500 biber fidesi olmak üzere toplamda 7 bin 500 fide vatandaşlara dağıtıldı

Cuma Deren