Omurilikte bulunan ön boynuz motor sinir hücrelerini etkileyerek hareket kabiliyetini kısıtlayan bir kas hastalığı olan SMA (Spinal Muskuler Atrofi)  tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Tedavisi büyük masraflar gerektiren hastalık ile mücadelede ailelere yardımcı olabilmek için zaman zaman kampanyalar başlatılıyor. Bu kampanyalardan bir tansi de Çanakkale Belediyesi Bayan Voleybol Takımı tarafından Çanakkaleli SMA hastası 16 aylık Ahmet Alp İçin başlatıldı. Çanakkale Belediyesi Sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan bir videoda Voleybolcular, SMA hastalığına dikkat çekerken Ahmet Alp İçin de destek istediler.

Biga İlçesine bağlı Kemer Köyde yaşayan ve Sağlık sorunları yaşayan Ahmet Alp  üç aylıkken ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Yapılan tetkikler sonucunda Ahmet’e nadir görülen bir hastalık olan ‘Tip-1 SMA’ teşhisi konuldu. Solunum sıkıntı yaşayan Ahmet Alp,  Çanakkale’de 20 gün tedavi gördü. Ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çocuk yoğun bakım servisine yatırıldı.  yoğun bakım servisinde tedavi gören küçük Ahmet için umut ışığı olan ilacın fiyatı ise 2.4 milyon dolar değerinde. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanmayan ilacı alacak maddi güçleri olmayan Ahmet’in ailesi bir yardım kampanyası başlattı. Aile tarafından başlatılan kampanyaya Çanakkale Belediyesi de destek verdi.  SMA Tip 1 Hastası Ahmet Alp bebeğin tedavi olabilmesi amacı ile oluşturulan kampanyaya destek veren Çanakkale Belediyesi, kentin çeşitli noktalarında raket ve billboardlara asılan afişler ile kentlileri Ahmet Alp'e umut olmaya çağırdı.

Belediyespor Bayan Voleybol Takımı Sporcularından Destek Çağrısı
Çanakkale Belediyesinin yanı sıra Çanakkle Belediyesi Bayan Voleybol Takımı da Ahmet Alp’e destek için bir video hazırladı. Belediyenin ve kulübün sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan videoda sporcular yaptıkları destek çağrısında “Bizler için başarıya giden yol hayal etmekten geçer ve bu hayal etmek de mücadele etmekten geçer. Başarımız hayalimizi gerçekleştirmek olur. Umudumuz ve artarak giden gücümüzde bu hedef yolunda çaba sarf ederiz. Bizler çıktığımız bu yolda mücadelenin ne demek olduğunu iyice kavradık sporcular olarak. Sizlerden de kendi öyküsü için mücadele eden henüz 16 aylık Ahmet Alp’e  destek olmanızı istiyoruz. Kısacık ömrü hastanede ve anne şefkatinden uzak geçen bir bebekten bahsediyoruz.  Bu yaşta bir bebek ailesini sevmek ister. Ailesi ise sevmeyi sarıp sarmalamayı ister.  Bizler harekete geçmedikçe bu söylediklerimizin hiçbiri gerçekleşmeyecek. Çanakkaleli bebeğimiz Ahmet Alp SMA ölümcül tıp hastası. Ne yazık ki hastalığın yanı sıra zamanla da yarışıyoruz. Akan zaman Ahmet Alp’in çocukluğundan alıp giderken var olan fonksiyonların da yitirmesine sebep oluyor.  Bu videoyu izleyen ve sesimizi duyan herkesin Ahmet Alp’e destek olmasını istiyoruz. Ahmet Alp’i yaşatmak için çıktığımız bu yolda hikayemize ortak olmanızı canı gönülden talep ediyoruz.  Ahmet Alp’in çektiği çok büyük.  Bu hassas ve bitkin bedeni kaldıramayacağı kadar  ağır.  Bir olup el ele verelim ve Ahmet Alp’e çocukluğunu yaşama hakkını geri verelim.  Bir aile evladına kavuşsun.  Siz yeter ki umudumuza ortak olun. Umut oldukça ışık elbette doğacak hayatımıza” dediler. 
 
Cuma Deren